Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


ΤΡΙΤΕΓΓΥΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/10/blog-post_4542.html

“Χαμηλής ισχύος” φαίνεται ότι θεωρήθηκε η επιστολή του πρωθυπουργεύοντος αχυρανθρώπου, και έτσι απαιτήθηκε και μια δεύτερη για να “κλειδώσει” το παζλ της υποταγής μιας χώρας στις απαιτήσεις των νταβατζήδων, από τις πολιτικές μαριονέτες που λυμαίνονται την κυβερνητική εξουσία.

Μέσα από την αυτή την επιστολή – αίσχος που αποτελεί ύμνο στο ραγιαδισμό και την υποτέλεια…
– δεν υπάρχει λεξη για τη φοροδιαφυγήτων οικονομικά ισχυρών…
– δε γίνεται η παραμικρή αναφορά για όλους εκείνους που καταλήστεψαν το δημόσιο χρήμα…
– δεν υπάρχει ούτε λέξη για δήμευση περιουσιών των βρικολάκων που δεκαετίες ολόκληρες ασέλγησαν πάνω στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου.

Αντίθετα, σ αυτό το έκτρωμα της πολιτικής υποτέλειας αυτά που στοχοποιούνται και επί της ουσίας παραδίδονται ως λάφυρα στους οικονομικούς και πολιτικούς νταβατζήδες είναι:
– οι μισθοί των εργαζομένων…
– οι συντάξεις των συνταξιούχων…
– η δημόσια περιουσία
– τα όποια απομεινάρια της υποχρέωσης της πολιτείας για στοιχειώδη κοινωνικό προστατευτισμό. Και φυσικά…

Η ίδια η αξιοπρέπεια ( ή έστω τα όποια της απομεινάρια ) των 154 πουλερικών από το πράσινο κοτέτσι, που χωρίς καν να ξέρουν και φυσικά χωρίς καν να ρωτηθούν, προεξοφλείται πως θα σκύψουν το κεφάλι και θα υπερψηφίσουν την απεμπόλιση και του τελευταίου ίχνους εθνικής αξιοπρέπειας.

Τραγική ειρωνία… 
Και οι 154 σα-Βούρες, χειροκρότησαν και την υποστολή της Ελληνικής σημαίας από το Ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και το απόλυτο κουρέλιασμα της προσωπικής τους αξιοπρέπειας με τίμημα την εύνοια των νταβατζήδων, και μια μικρή παράταση της πολιτικής ασυλίας που τους εξασφαλίζει πρόσκαιρη προστασία από την απόλυτα δικαιολογήμένη αλλά και επιβεβλημένη οργή αυτού του λαού, για τα πολιτικά, τα εθνικά (και όχι μόνο) εγκλήματα τους.

“Θαυμάστε” το κείμενο του ραγιαδισμού που ακολουθεί, και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας…

«Επιπλέον της επιστολής του πρωθυπουργού, θα ήθελα να επιβεβαιώσω την ξεκάθαρη επιλογή της κυβέρνησης και την στρατηγική απόφαση της να εφαρμόσει αυστηρά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Είναι επίσης ξεκάθαρη η επιλογή μας να προωθήσουμε τάχιστα τις δομικές αλλαγές και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεωνπροκειμένου να ανασκευάσουμε οποιεσδήποτε λανθασμένες αντιλήψεις για την θέληση και ικανότητα της χώραςνα αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Όπως θα αποδειχθεί στην πράξη, η Ελλάδα δεν είναι μόνο συνεπής με τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς συνεταίρους της αλλά, πρωτίστως είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις προς τον εαυτό της.

Συνεπώς, επιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι τις προηγούμενες λίγες ημέρες, μετά από μια σειρά συναντήσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε, υποστηριζόμενη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μια σειρά από παρεμβάσεις για την κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και 2012. Τα ακόλουθα μέτρα έχουν αποφασισθεί:

– Μείωση του αφορολόγητου του φόρου φυσικών προσώπων στα 5.000 ευρώ από το τρέχον επίπεδο των 8.000 ευρώ και προσαρμογή προς τα κάτω των τρεχουσών εξαιρέσεων. Πιο συγκεκριμένα, η εξαίρεση για άτομα πάνω από τα 65 έτη, τα επιδόματα παιδιού και η συγκεκριμένη εξαίρεση για άτομα κάτω των 30 ετών μειώνονται αναλόγως.

– Μείωση του τμήματος των συντάξεων που ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ μηνιαίως κατά 20% και σε περίπτωση συνταξιούχων κάτω των 55 ετών κατά 40% για το τμήμα της σύνταξης που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ μηνιαίως.Επιπλέον, επιταχύνουμε τη μεταρρύθμιση στις επικουρικές συντάξεις και μειώνουμε σημαντικά το εφάπαξ που καταβάλλεται στους συνταξιούχους δημόσιους υπάλληλους.

– Μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα(της γενικής κυβέρνησης και τους ιδιωτικού δικαίου οργανισμούς, εξαιρώντας τα ειδικά καθεστώτα μισθοδοσίας) κατά μέσο όρο 20% μέσω της αλλαγής του μισθολόγιου του δημοσίου τομέα.

– Τοποθέτηση σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 εργαζομένων στη γενική κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του έτους, η οποία θα λειτουργήσει όπως συμφωνήθηκε στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Το μέτρο πιθανόν να επεκταθεί με αμοιβαία συναίνεση ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του. Η εργασιακή εφεδρεία θα οργανωθεί έτσι ώστε να έχει ουσιαστική επίδραση στον λογαριασμό μισθών και στις δημόσιες δαπάνες. Η συνολική αποζημίωση κατά τη διάρκεια της εργασιακής εφεδρείας και η λήξη της θα κανονισθεί έτσι ώστε να επιτευχθεί ο παραπάνω δημοσιονομικός στόχος.

– Ένα πλαφόν θα ορισθεί στη διάθεση των εσόδων από τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και από τον διακανονισμό των παραβάσεων χρήσης γης.

Όλα τα παραπάνω θα νομοθετηθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου…

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη,βασισμένη σε τεχνοκρατικά κριτήρια, να επιταχύνει τις πωλήσεις των μεριδίων σε κρατικές εταιρείες, στα ακίνητα και εκτάσεις γης, καθώς και σε παραχωρήσεις.

Μετά τις παραπάνω αποφάσεις -οι οποίες απαιτούν τεράστιες θυσίες από τους Έλληνες, αλλά είναι απαραίτητες για να διορθώσουμε παραλείψεις τόσων πολλών ετών- ελπίζουμε ότι σύντομα θα δρέψουμε καρπούς και θα βελτιωθούν οι συνθήκες για ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να θεσπίσει αυτά τα μέτρα πριν την αξιολόγηση προκειμένου να ικανοποιήσει τις συνθήκες για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης και της 6ης δόσης. Η κυβέρνηση επίσης σκοπεύει να επικαιροποιήσει και άλλες όψεις του προγράμματος υλοποίησης και να κλείσει οποιεσδήποτε υπολειπόμενα δημοσιονομικά κενά για το 2013/2014.

Αυτές οι ενέργειες αποτελούν ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Συνόδου στις 21 Ιουλίου και είναι ζωτικές για την προστασία και το μέλλον της ευρωζώνης, στην οποία η Ελλάδα είναι ένα αναπόσπαστο μέρος”.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.