Κομπάρσος των εξελίξεων ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας


Κομπάρσος των εξελίξεων ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας

Η κατάσταση ώρα με την ώρα γίνεται όλο και πιο δραματική για την Ελλάδα. Από την «επιτυχία» της 21ης Ιουλίου του Παπανδρέου, φτάσαμε σήμερα στο δράμα του «κουρέματος» – χρεοκοπίας της χώρας, το οποίο κούρεμα όπως όλα δείχνουν μπορεί να ξεπεράσει και το 50%. Την ίδια στιγμή ο «πετυχημένος» και κομπάρσος των εξελίξεων πρωθυπουργός επιμένει ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την Ελλάδα παρούσα και με συγκεκριμένους και αποσαφηνισμένους στόχους».

Σύμφωνα με τον Παπανδρέου που οδήγησε τη χώρα στη καταστροφή και στη χρεοκοπία, «στόχος είναι η ελάφρυνση του βάρους του χρέους που βαραίνει τις πλάτες του Έλληνα πολίτη».

Αυτό ακριβώς  δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται και πως η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρές αποφάσεις που θα έχουν πανευρωπαϊκή διάσταση.

Η αλήθεια, πέρα από τις πρωθυπουργικές κορώνες, είναι ότι Μέρκελ και Σαρκοζί αφού πρώτα ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους στον πρωθυπουργό στη συνέχεια του εξήγησαν πως πρέπει να παρθούν και νέα μέτρα!!!

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους ένα κούρεμα 50%  θα σημάνει απώλειες για τα ελληγνικά ασφαλιστικά ταμεία της τάξης των 3 δισ. τα οποία με κάποιο τρόπο πρέπει να βρεθούν ώστε να μην υπάρξει κατάρρευσή τους.

Ταυτόχρονα μεγάλες θα είναι οι απώλειες των ελληνικών τραπεζών πολλές εκ των οποίων θα περιμένουν μονάχα τη στήριξη από αυτά τα 108 δισ. ευρώ, χωρίς ουσιαστικά να μπορούν για μήνες να βγουν στις αγορές.

Οι καταθέσεις δεν θα κινδυνεύσουν – τουλάχιστον σε αυτή τη φάση –  ωστόσο κάποιες τράπεζες θα περάσουν αναγκαστικά στον έλεγχο του Δημοσίου.

kentrinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.