O Mπένι τον έκανε πάλι Γιωργάκη! Προανήγγειλε το τέλος του Παπανδρεισμού. Βαθιά απογοήτευση στους βουλευτές που στήριξαν τον άτολμο πρωθυπουργό…


Η χθεσινή παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου από τις Βρυξέλλες, ο οποίος ζήτησε διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για το κούρεμα και ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα των πρόωρων εκλογών, έχει κι ένα ακόμη βασικό στοιχείο: Ότι ο κ. Αντιπρόεδρος σήμανε το τέλος του Παπανδρεϊσμού στην Ελλάδα. Το ότι βγαίνει ένας υπουργός και προαναγγέλλει τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες και δεν το κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σημαίνει ότι ουσιαστικά ο κ. Παπανδρέου έχει τελειώσει. Και πιθανότατα στις επικείμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ να μην πάει καν με τον κ. Παπανδρέου επικεφαλής.

Όσο κι αν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου διαρρέουν ότι ο Γιώργος δεν παραιτείται, τι άλλη μεγαλύτερη απόδειξη παραίτησης υπάρχει από τον κ. Βενιζέλο να βγαίνει μπροστά και να θέτει τους όρους των πολιτικών πρωτοβουλιών που θα λάβει η κυβέρνηση;

Αν ο πρωθυπουργός ήθελε να ηγηθεί μιας προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ να πάει σε εκλογές και να τις διεκδικήσει, θα έβγαινε μπροστά, θα ανακοίνωνε τις πολιτικές πρωτοβουλίες που του ζητούσαν οι βουλευτές του, θα εγγυούνταν της ενότητας του κόμματος που δείχνει να αποσυντίθεται.

Όμως, φαίνεται να επιλέγει το δρόμο της σιωπηρής διαφυγής από την εξουσία. Ούτε που θα καταλάβουμε δηλαδή πότε πήγαμε σε εκλογές χωρίς να ακούσουμε τίποτε για τον κ. Παπανδρέου.

Κι έτσι, ο Γιώργος επιλέγει να κάνει αυτό που έκαναν οι δύο προηγούμενοι πρωθυπουργοί. Ο μεν Κ. Σημίτης που είδε το 2004 να έρχεται η καταστροφή και φόρτωσε στον Γ. Παπανδρέου το δαχτυλίδι. Ο δε Κ. Καραμανλής που δραπέτευσε από την κυβέρνηση, δύο χρόνια προτού λήξει η θητεία της, αφού πρώτα άφησε να διαρρεύσει το περίφημο «κουρασμένος ο πρωθυπουργός».

Αυτό λοιπόν κάνει ο κ. Παπανδρέου αφήνοντας τον αντιπρόεδρό του να παίζει μόνος του μπάλα κι αυτός να πάει για… κανό.

Ο μαρτυριάρης κ. Καρατζαφέρης, είπε στο Mega ότι η επόμενη Δευτέρα δε θα είναι ίδια με τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου. Πιθανότατα, λοιπόν, από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, όταν στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, χωνέψουμε το μεγάλο κούρεμα, θα ξεκινήσουν και οι πολιτικές πρωτοβουλίες. Ολομέλεια της Βουλής, προσπάθεια για ψήφιση με 180 βουλευτές και τελικά εκλογές προς τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου.

Ουσιαστικά, όμως, από την ώρα που ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε τις εκλογές δεν έχουμε πρωθυπουργό.

Είθισται στο ποδόσφαιρο να λέμε για τους προπονητές αν θα κάνουν παρέλαση, εννοώντας ότι δε θα προλάβουν να είναι στον πάγκο μέχρι την εθνική επέτειο.

Πλέον μπορούμε να πούμε ότι ο κ. Παπανδρέου δε θα είναι στον πάγκο της… Εθνικής Ελλάδας την 28η Οκτωβρίου. Τυπικά μπορεί να ασκεί καθήκοντα, ουσιαστικά όμως έχει τελειώσει, τον παραίτησε το μεγάλο αφεντικό, ο λαός.

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.