Αιέν … καθεύδειν.


αρισταρχος

Σταμάτησα σε πάγκο της λαϊκής ν’ αγοράσω σαλάτα μαρούλια. Μια ηλικιωμένη κυρία διάλεξε ένα μεγαλούτσικο και τόδωσε στον μανάβη. Αυτός το ζύγισε, τόβαλε σε μια σακκούλα και απευθυνόμενος στην κυρία είπε ” ογδόντα λεπτά “. Η κυρία πετάχτηκε μέχρι πάνω. “Όχι, όχι είναι πολλά για μένα, κάτι φθηνότερο”.  Χωρίς να σκεφτεί ο μανάβης είπε ” Πάρτο τζάμπα από μένα”. Αυτή έσκυψε το κεφάλι και ψέλισε”Φτωχή είμαι, όχι ζητιάνα. Δόσε μου ένα μέχρι τριάντα λεπτά και θα σου το πληρώσω”

Αυθεντικό το περιστατικό που έγινε μπροστά μου και το αφιερώνω εξαιρετικά σε Πρωθυπουργό και υπουργό οικονομικών. Αν αυτό δεν είναι η εξαθλίωση, τότε τι είναι. Δεν ξέρω αν σώζετε την Ελλάδα. Τους Έλληνες τους καταδικάσατε σε εξαθλίωση. Αυτό είναι βέβαιο. Κι αν διαμαρτυρηθεί κανείς γίνεται παραστρατιωτικός, παρακρατικός, παραθρησκευτικός και ότι του κατέβει του κυρίου Μπεγλίτη. Αλλά, μούγγα για τις 16.000ευρώ σε υπερωρίες υπαλλήλων του ΥΕΑ σε κομματικά γραφεία

Μετά από παλινωδίες και άστοχες ενέργειες δύο χρόνων, καταφέρατε να βάλετε την χώρα μου στο χειρουργικό τραπέζι και έρμαιο θύμα στα χέρια των αετονύχηδων ετέρων μας. Κι από πάνω κομπάζετε για επιτυχία. Ποιος πληρώνει το κούρεμα μπορείτε να μου πείτε; Γιατί και τότε, με το χρηματιστήριο, όλοι ήταν κερδισμένοι. Και ύστερα, μόλις καταλάγιασαν τα πανηγύρια, ήλθε η καταστροφή.

Αλήθεια εκεί στην άλλη όχθη κάποιοι θ’ αναρωτιούνται. “Ρε μήπως ήμασταν μαλάκες;” Όπως ας πούμε ο Αθανάσιος Διάκος. Γίνε Θανάση μου μουσουλμάνος να γλυτώσεις το παλούκωμα. Κάτσε Παπά Φλέσσα μου στ’ αυγά σου και διακόνευε την Εκκλησία να γλυτώσεις το μακελάρισμα. Πάνε Καραίσκο μου στα μετώπισθεν να γιάνεις. Τι την ήθελες την καβαλαρία χεσμένος.

Όλα τα οράματα, όλοι οι ηρωϊσμοί, ο πόνος, η ταλαιπωρία, τα θανατικά, η φτώχεια, τα μοναδικά θάματα στην γραμμή Μεταξά, στο Ρούπελ, στο Αργυρόκαστρο, αυτά που μας κρατούσαν το κεφάλι ψηλά, έσβησαν. Όταν είδα τον φλάχτεν φλούχτεν να βγάζει “διάγγελμα”. Αλήθεια, μια και μιλάει για αμοιβαιότητα το σύνταγμα λέω να τους στείλουμε τον Κατέλη(πάντα με την άδεια της Πάνιας) να τους δίνει τεχνογνωσία αλαφρότητας.

Εκείνη ήταν η Μικρασιατική καταστροφή. Αυτή είναι η Ελληνική.  “Κι εγώ, ήρθα να πολεμήσω εις τας πρώτας γραμμάς. Αλλά εις ποίας πρώτας γραμμάς” (Από γράμμα Ελληνα εξ Αμερικής κατά την Μικρασιατική καταστροφή) Πρώτες γραμμές δεν υπάρχουν πια. Η Ελλάς εάλω. Μπήκαν στην χώρα οι οχτροί.

Κάντε υπομονή. Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θάναι.   

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Αιέν … καθεύδειν.

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Όχι Αρίσταρχε….

  δικά μας είναι…..και δικά μας θα μείνουν για πάντα!!!!!!

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

   Εμείς ποιοι είμαστε, Ιωάννη. Δεν μας αναγνωρίζω. Περάσαμε από το κολαστήριο της αδελφοκτονίας με τον εμφύλιο. Και τι μας δίδαξε; Τι μας ενέπνευσε; Τραβάμε γραμμές, περιχαρακωνόμαστε. Κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, μόνο εμάς. Όσο δεν θιγόμαστε εμείς, τουλάχιστον βάρβαρα, δεν αντιδρούμε και ούτε μας αφορά ο διπλανός που σέρνεται, γιατί δεν έχει να φάει αυτός και το παιδί του, δεν έχει να βάλει στα πόδια του παπούτσια. Και ο διπλανός; Είναι καλά. Να είναι καλά. Αλλά δεν ζεις στη γυάλα μόνος σου. Και ο άνθρωπος, παρά την ανθρώπινη φύση που έχει απέναντί σου, κρύβει μέσα του το ζώο. Είναι λάθος να τον βοηθάμε να το βγάλει έξω. Πρώτα εμάς θα βλάψει. Απέναντι σ’ αυτή την κτηνώδη βαρβαρότητα του σοσιαλιστρικού δοσιλογισμού θάπρεπε νάμαστε ένα σώμα μια ψυχή. Αν δεν έχει να φάει ο διπλανός μου δεν θα φάω και ‘γω. Αν δεν έχει δουλειά ο διπλανός μου, θα μοιραστούμε την δική μου. Ξέρεις τι θα σου πουν; Ονειροπόλο ή και “Γιαχουβάς είσαι;” Πόσο εύκολο να κολλήσεις νταμπέλα. Τέτοια κοινωνία όλοι καταλαβαίνουμε πως ότι και να γίνει, την αλλοτρίωση που έκανε το ΠΑΣΟΚ στην Ελληνική οικογένεια, στην Ελληνική κοινωνία είναι ανήκεστος βλάβη!

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.