Το Μαξίμου και οι… Βερσαλλίες


Το Μαξίμου και οι… Βερσαλλίες

Σάββατο απόγευμα ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις του με την υψηλή διπλωματία στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο νομό Λασιθίου, στην Κρήτη και επιστρέφει αεροπορικώς στην Αθήνα.

Μέσα στο αεροσκάφος συναντά τον νομικό σύμβουλο του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν αυτός ήταν πρωθυπουργός, τον Αντώνη Βγόντζα. Η σύζυγος του Γιώργου, η Άντα, τον προσκαλεί να καθίσει για λίγο μαζί τους και να ανταλλάξει κάποιες κουβέντες με τον πρόεδρο. «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Η συμφωνία που πετύχαμε ήταν ό,τι καλύτερο για τους Έλληνες. Γιατί διαμαρτύρονται;» ήταν η φράση που ακούστηκε να λέει στον κ. Βγόντζα. Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη απόδειξη από το πόσο εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται ο πρωθυπουργός μας; Διότι αν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι είναι έρμαιο των όποιων συμβούλων του οι οποίοι προσπαθούν να του παρουσιάσουν μιαν εντελώς διαφορετική εικόνα από την πραγματική. Μπορεί όμως κάποιος να παραδεχτεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι σαν το παλάτι των Βερσαλλιών και ο κ. Παπανδρέου λειτουργεί ως άλλη Μαρία Αντουανέτα; Θυμηθείτε τη πασίγνωστη φράση της τελευταίας βασίλισσας της Γαλίας που φανέρωνε την παντελή άγνοιά της για τις οικτρές συνθήκες διαβίωσης του λαού της: «Μα αν ο λαός δεν έχει ψωμί, ας φάει παντεσπάνι»!

kentrinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.