Λήθη και…λύσσα


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΓΙΝΕ το μέτωπο. Με τη σύνθεση και τον συντονισμό των συνιστωσών, με την πολεμική του. Απέναντι σε ένα ΠΑΣΟΚ που τα’ κανε θάλασσα και με ΠΑΣΟΚ δεν μοιάζει. Με τους μισούς αλαζόνες, τους άλλους μισούς τρομαγμένους και όλους γαντζωμένους στην ηδονική καρέκλα. Τους καταγγέλλει (Αϊβαλιώτης) για συγκεκριμένες σπατάλες ανεμίζοντας χαρτιά και κάνουν την κορόιδα. Επιμένουμε για πρωτοβουλίες δραστικής ελάττωσης των προνομίων τους και να περάσουν στην εφεδρεία άεργους 16μισθήτες της βουλής και ξανακάνουν την κορόιδα. Και, βέβαια, δεν είναι «πρόσφατη» και ξαφνική η εξαλλαγή του. Μεσολάβησε σκοπούμενος ιδεολογικός αποπροσανατολισμός και «εκσυγχρονιστικός Σημιτισμός» για να μικρύνει την απόσταση και να μην ξεχωρίζουν τα (πολλά) λουλούδια της δεξιάς, που έβγαλαν αγγελικά φτερά.

ΣΗΜΕΡΑ πυροβολούν (οι του μετώπου) κατά ριπάς και ομοθυμαδόν, οι ηδονιστές (της εξουσίας) αμύνονται ασύνδετα και σαστισμένοι κι όπου να’ ναι το κάστρο πέφτει. Θα πλακώσουν «βάρβαροι» (πιο…βάρβαροι απ’ τους προηγούμενους) με την ψήφο εμπιστοσύνης σε χέρια «σεμνών και ταπεινών» που ετοιμάζονται για νέο γιουρούσι. Κι αν η «εντολή», μετά την αποστασία του ’65, πέρασε από Νόβες και Τσιριμώκους για να φτάσει στον Στεφανόπουλο, σήμερα δεν θα’ ναι τόσο…δύσκολα τα πράγματα. Θα πάρει τη (σχετική) πλειοψηφία του ο κ. Σαμαράς, θα πάρει και την εντολή. Πώς; Με τίνων ψήφους; Το ερώτημα ρητορικό, «ιστορικό» και…επαναληπτικό. Θα σπεύσουν να του την παράσχουν οι του μετώπου…συναγωνιστές.

ΜΙΑ ανάμνηση της κολεγιάς του ’89 και της «συνεργασίας με τον Διάβολο», το άλλοθι της συμφιλίωσης με στοιχεία λήθης, η επαναλειτουργία του συνδρόμου που «δένεσαι» με τον βασανιστή σου και η ψήφος εμπιστοσύνης είναι δεδομένη. Κι ύστερα; Πώς να πολεμήσεις την κυβέρνηση που ψήφισες; Λες να στραφεί η Αλέκα κατά της Ν.Δ. και ο κ. Τσίπρας να πει κακή κουβέντα; Μην το περιμένεις και τελειώσαμε. Πάλι το ΠΑΣΟΚ θα’ ναι ο στόχος τους, μονότονα και επίμονα, όπως χθες, σήμερα, πάντα και για πάντα. Θα ρίχνουν καμιά τουφεκιά για τη Ν.Δ. και για την τιμή των όπλων και ξανά με λύσσα κατά του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα τους φταίει!

Η «αποβολή» μας επίκειται, η δραχμή έρχεται, οι λεφτάδες πλακώνουν, τα κοράκια καταφθάνουν, το μέτωπο θα σηκώνει τους ώμους για να μη βρεις ένοχο και δράστη και μόνο από διχόνοια και αντιπασοκική λύσσα θα’ χεις χορτάσει.

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.