Επέστρεψε, για να φύγει(;)


Όπως ακριβώς το είχε πει ο ποιητής… Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου, η Ελλάδα σε πληγώνει. Κάθε χώρα εκπροσωπείται διεθνώς από τον εκάστοτε πρωθυπουργό της. Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός αυτός δέχεται τέτοιον πολιτικό «προπηλακισμό», σαν και αυτόν που περίμενε τον Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες, η προσβολή αφορά την Ελλάδα.

Ο πολιτικός επίγονος του παπανδρεϊσμού, πήγε στις Κάννες με την προσδοκία ότι θα είχε στο πλευρό του τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν καν εκεί… Πίστευε ότι η στάση αυτοσυγκράτησης που είχε κρατήσει η Άνγκελα Μέρκελ, σε σχέση με το δημόσιο ξέσπασμα του Νικολά Σαρκοζί, σήμαινε ρήγμα στις ισορροπίες κορυφής ανάμεσα στις δυο σημαντικότερες δυνάμεις της Ευρώπης. Δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος εμφανίστηκαν με αρραγές και ενωμένο μέτωπο. Βάζοντας απέναντί τους τον Γιώργο Παπανδρέου. Δηλαδή, την Ελλάδα. Η συνάντηση στο G20 κράτησε ελάχιστα, για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Τον Πρωθυπουργό δεν υποδέχτηκε κανείς στον χώρο διεξαγωγής της Συνόδου. Μπήκε μόνος του. Και στο τέλος, έκανε επίσης μόνος του δηλώσεις. Έξω… στο κρύο!

Μέρκελ και Σαρκοζί ανακοίνωσαν από κοινού, σε συνέντευξη Τύπου ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου. Και το περιεχόμενό του να αφορά το αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Όχι το αν εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τον… κατήργησαν δηλαδή ουσιαστικά, καθώς αποφάσισαν εκείνοι τον χρόνο και το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος. Που κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Κάποιος άλλος στη θέση του, δεν θα είχε καν επιστρέψει στην Ελλάδα. Από όσο μάθαμε, επέστρεψε. Να δούμε τουλάχιστον αν θα παραμείνει στη θέση του…

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.