ΠΡΩΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Το αποτέλεσμα της αποψινής κοινής συνάντησης – σύσκεψης μεταξύ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥκαι ΣΑΜΑΡΑ, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα έχει ως συνέπεια, εφόσον τελικά ευοδωθεί και προκύψει νέο μικτό κυβερνητικό σχήμα:

Πρώτον, ο Γιώργος Παπανδρέου θα προσγειωθεί ομαλά και με καθόλου μη ευκαταφρόνητη αξίωση για επαναδιεκδίκηση της εξουσίας, όποτε γίνουν εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, εξιλεώνεται από τα σφάλματα της πρόσφατης καταστροφικής πολιτικής του και θα αποδίδει ότι πλέον έχει γίνει και θα γίνει στη κυβέρνηση που θα προκύψει.

Δεύτερο, ο Αντώνης Σαμαράς που κυριολεκτικά “σύρθηκε” σ΄ αυτή τη συνάντηση (και φαινόταν από το ύφος του) θα καταστεί συνυπεύθυνος του προβλήματος και μάλλον δεν θα βγει κερδισμένος κομματικά, διότι θα αρχίσει μια εσωτερική γκρίνια στη ΝΔ.
Η συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση, θα χρεωθεί όλα όσα από τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση του ΓΑΠ και για τα οποία θα κληθούν να εφαρμόσουν, εις βάρος του λαού (εφεδρεία δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές μισθών και συντάξεων κλπ).

Τρίτον, τα κόμματα που δεν θα συμμετάσχουν στη κυβέρνηση θα βγουν κερδισμένα, διότι θα έχουν το δικαίωμα να την αντιπολιτεύονται και μάλιστα πολύ σκληρά, “ψαρεύοντας” ψηφοφόρους και από τα δύο μεγάλα, τρόπος του λέγειν, κόμματα.

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.