Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ


Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Και εφάνη φως στο βάθος του τούνελ ! Και το φως προήλθε από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά την συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου – Σαμαρά. Σε μια άτυπη συνάντηση μεταξύ των προαναφερθέντων, στην οποία απ ότι πληροφορηθήκαμε κρατήθηκαν και πρακτικά, διότι ο ένας δεν εμπιστεύεται τον άλλο (ο Σαμαράς δηλαδή τον Παπανδρέου), συμφώνησαν να συγκυβερνήσουν για κάποιο διάστημα μέχρι να βγει η χώρα από το τούνελ της αβεβαιότητας που είχε εισέλθει, εξαιτίας μιας άνευ προηγουμένου άλογης απόφασης του ΓΑΠ, να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την νέα δανειακή σύμβαση (που ήδη είχε συμφωνηθεί) με τους εταίρους και που προκάλεσε παγκόσμιο τσουνάμι στις αγορές, μέχρι να μπει στο επόμενο, τούνελ, που θα είναι πιο βαθύ, σκοτεινό και χωρίς οπή διαφυγής, πλην αυτής της επιστροφής της χώρας μας στις 31 Δεκεμβρίου 2001, με εξαιρετικά καταστρεπτικές συνέπειες. Ίδωμεν.

Έμεινε όμως στην απ έξω η πονηρή αλεπού της πολιτικής, όπως τον αποκάλεσε στέλεχος και πολιτευτής του, ο Γ. Καρατζαφέρης, που ενώ εδώ και 18 μήνες μέχρι και χθες το μεσημέρι, κυριολεκτικά ωρύονταν, ο πρόεδρος και οι βουλευτές του κόμματός του, σε όλους τους τόνους, για κυβέρνηση συνεργασίας, επειδή αγνοήθηκε από τους πρωταγωνιστές της παράστασης που συνεχίζεται να παίζεται στη πολιτική σκηνή, από χθες το βράδυ άλλαξε ο ρυθμός και μιλούν απλά για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάτι που επιζητούσε, αλλά και με το δικό του κόμμα σ αυτή .

Αφού όμως δεν προσκλήθηκε και δεν ρωτήθηκε, άρχισε ο «πετροπόλεμος» και προς τις δυο συμπορευόμενες πλευρές, στοχεύοντας κυρίως προς Σαμαρά πλευρά. Και θα έχει συνέχεια αυτό, διότι καθότι «γάτα» ο πρόεδρος σ αυτά, θα πλευροκοπά, πλαγίως ή ευθέως αμφότερους τους όψιμους «συμμάχους».
Προσερχόμενος λοιπόν σήμερα στο προεδρικό μέγαρο, συνοδευόμενος από τρία στελέχη του κόμματος, τον Α΄ Αναπληρωτή Πρόεδρο πρέσβη ε.τ. κ. Γεωργίου, και του βουλευτές κ. Γεωργιάδη και κ. Βορίδη (έχουν ιδιαίτερη σημασία οι παρουσίες αυτές στα δρώμενα – τίποτα δεν είναι τυχαίο !) και εξερχόμενος αυτού, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε δηλώσεις και ανέφερε ότι προτίθεται να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση με τρεις όρους, ήτοι ναι μεν αλλά :
1ον. Όχι σε άλλη μείωση μισθών – συντάξεων, παραβλέποντας ότι τις μέχρι τώρα περικοπές και μειώσεις, τις επέφερε και τις επέβαλε το 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, το οποίο υπερψήφισε (αυτά περί του άρθρου 1 είναι για όσους δεν διαβάζουν τι ψηφίζουν) !

2ον. Όχι σε εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, παραβλέποντας ότι στο άρθρο 1 της αρχικής δανειακής σύμβασης (που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο αλλά ποτέ δεν επικυρώθηκε από αυτό – την επικύρωσε δια της μεγάλης υπογραφής του, ο πρώην μέγας τσάρος επί των Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου) προβλέπεται : “με την παρούσα ο δανειολήπτης (η Ελλάδα δηλαδή) παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από την ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο και τα περιουσιακά του στοιχεία”, δηλαδή από την ασυλία που μας δίνει η εθνική μας κυριαρχία(άρθρο 14, παρ. 5) !

3ον. Όχι «στο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας» , παραβλέποντας και πάλι ότι σημαντικό στέλεχός του συμμετέχει στην επιτροπή για την πώληση της δημόσιας περιουσίας, το οποίο όμως δεν το αποσύρει !

Έθεσε και ένα ζήτημα στον «ομογάλακτο εταίρο», δηλαδή τον Αντώνη Σαμαρά, να ζητήσει την άρση του νόμου για την ιθαγένεια των μεταναστών. «Άμεση κατάργηση του νόμου παροχής ελληνικής Ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες» είπε, παραβλέποντας πάλι ότι ποτέ δεν κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε έφερε στο προσκήνιο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τις πολλές – πολλές χιλιάδες, υποτίθεται, συλλεγμένες από τα στελέχη του κόμματός του υπογραφές, και οι οποίες προφανώς είτε πετάχτηκαν στους κάδους των αχρήστων της Φιλελλήνων (ίδρυμα του κόμματος ΛΑΟΣ «΄Ιων Δραγούμης») ή της Καλλιρρόης (έδρα του κόμματος) είτε κρατούνται ως απόρρητη ιερή κληρονομιά για το μέλλον.
Θα δείτε ότι σε λίγο καιρό, αν τελικά αναλάβει πρωθυπουργός ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, θα αρχίσει να δέχεται πυρά από την Καλλιρρόης, παρότι από εποχής Κ. Καραμανλή, ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης τον πρότεινε για πρωθυπουργό .

Σχετική ομιλία του στη Βουλή το 2009, απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή: «Κύριε πρωθυπουργέ δεν μπορείτε να μας βγάλετε από την κρίση, οι μισοί βουλευτές διαφωνούν, δεν σας θέλουν, πρέπει να πάμε στον καλύτερο», και αναρωτήθηκε: «Ποια είναι η δύναμη που θα μας βγάλει από την κρίση; Νομίζετε ότι μπορείτε μόνοι σας»; Και καλούσε τον τότε πρωθυπουργό να παραδώσει την εξουσία για το σχηματισμό μίας κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση λέγοντας. «Ποιος είναι ο καλύτερος σήμερα; Ο Λουκάς Παπαδήμος; Να τον καλέσουμε να ηγηθεί μία κυβέρνησης, να βάλετε τους υπουργούς σας να βάλει και το ΠΑΣΟΚ τους δικούς του», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας στον κ. Καραμανλή ότι «Η κρίση είναι πολύ μεγάλη, θα μας φέρει από κάτω … Δεν μπορούμε να είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων … και αν δεν γίνει αυτό, θα σκοντάφτετε στην αδιαλλαξία της αριστερής πτέρυγας».

Κάτι δηλαδή που γίνεται τώρα, με κεντρικό πρόσωπο τον Παπαδήμο, αλλά με άλλα πρόσωπα και σε αντίθετους ρόλους. Αλλά και τότε δεν επεδίωκε συμμετοχή, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα λεχθέντα. Στο όνομα πάντως υπήρξε προφήτης, αυτό δεν μπορούμε να το αρνηθούμε !!!

Τα άλλα κόμματα της αριστεράς και της Ντόρας, απλά ακροώνται, αρνούνται, ψάχνονται κλπ, αλλά ποιος τους ρώτησε;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.