Τεχνοκράτες; Ας δοκιμάσουμε!


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΧΟΥΜΕ «Κυβέρνηση» και η οι…επαναστάτες ταμπουρώθηκαν για μάχη. «Βαίνομεν προς…εκλογάς» και να τα κάποια παλικάρια στο «γυαλί». Μιλάμε γι αυτούς που την δόξαν των πολιτικών ζηλώσαντες κατέβηκαν απ’ το πουθενά, δέθηκαν στο άρμα μιας μεγάλης φίρμας (λέγε με Θεοδωράκη) και δεν τους «βγήκε». Σπίθα ήταν και έσβησε και, ξανά ο Μίκης στη μοναξιά του κι αυτοί στη δικιά τους. Ωστόσο, είδαν την αναμπουμπούλα και αναθάρρησαν βλέπουν ημερομηνίες (εκλογών) και σπεύδουν.

ΜΕ συνεργάτες (άτυπους) κι άλλους ως γλάστρες να συμπληρώνουν το ντεκόρ, μορφάζει, φωνασκεί, ρίχνει κορώνες, με το…ρεσιτάλ του καθημερινά ο κ. Αυτιάς. Τριγύρω του «μόνιμοι» που ξαπόσταναν για λίγο και μας ξανάρθαν, μόλις οσμίστηκαν εκλογές. Και, βέβαια, δεν μας εμπιστεύθηκαν τους μύχιους πόθους να κατέβουν στην πολιτική σκηνή και μόνο στη σκηνή των παραθύρων στήνονται, στήνοντας το προφίλ τους. Οι κ. κ. Μαριάς, Μητρόπουλος και Κοκόρης (εκ Βορρά) «μάχονται» και δίπλα τους ο κ. Ρωμανιάς.

ΤΟΥΣ πήραμε για δείγμα…πάθους για το «φυλάξαι τ ’αγαθά» και για την πολιτική με τα αγαθά της. Θα φύγουν οι (πολλοί) παλιοί, θα’ ρθουν καινούριοι κι εμείς θα περιμένουμε κάτι ν’ αλλάξει στην πολιτική των πολιτικών και στο σύστημα που τους εκτρέφει. Λες και δεν τους είδαμε να συνεργάζονται για την αθώωση ενόχων του σιναφιού τους, δεν νομοθετούσαν για τα προνόμιά τους και φτάσαμε στο τελευταίο σκαλί.

ΔΕΝ «δοκιμάσαμε» ακόμα τους τεχνοκράτες, αλλά ας άρουμε ολοσχερώς την εμπιστοσύνη μας απ’ τους πολιτικούς. Λειτούργησαν ως έμποροι τελευταίας διαλογής αισχροκερδώντας, άπλωσαν την πραμάτεια τους για να ψωνίσουν αφελείς, λειτούργησαν κομματικά δίπλα στην Ελλάδα που ξεψυχούσε και (ξανα)στήνονται στη μόστρα.

ΝΑ παμε με τους τεχνοκράτες; Επικίνδυνο. Να παραμείνουμε στο «σύστημα» και τις δομές του; Θα περιμένουμε δείγμα γραφής και στάσης. Ο τεχνοκράτης έχει ημερομηνία «λήξης» του. Πολικοί «τζακιών» υπάρχουν μέχρι 7ης γενιάς. Κι αν υπάρχει ελπίδα να δούμε στο ιντερνέτ «αμαρτίες» πολιτικών, μη το περιμένεις απ’ τους ίδιους. Επιμένοντας, θα βλέπεις Μπερλουσκόνηδες, θα βλέπεις και ημεδαπούς οικονομημένους απ ’το υπουργηλίκι. Τι άλλο, τουλάχιστον, δεν θα δεις (με τους τεχνοκράτες); Ψηφοθηρικό αλισβερίσι, που πνίγει στα βαλτόνερα της διαφθοράς πολίτες και πολιτικούς.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τεχνοκράτες; Ας δοκιμάσουμε!

 1. Ὁ/ἡ Αλιθέρσης γράφει:

  Δηλαδή τι να δοκιμάσουμε από τους τεχνοκράτες;
  Δεν ξέρουμε τι θα κάνουν θα μας χρεώσουν ακόμη περισσότερο και θα μας οδηγήσουν στη εξαθλίωση.
  Το κουστούμι άλλοι το ράβουν!
  Άποψη που υποστηρίζεται από όλα τα παπαγαλάκια. Γιατί ο κ.Νικολαΐδηs να έχει διαφορετική; Τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι και εμείς τους λέμε άξιος ο μισθός τους! Ελπίζω να μην ξεφτιλίζονται με πενταροδεκάρες. Εξάλλου κάθε μέρα γράφει ο άνθρωπος!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.