Το πολιτικό σύστημα καταρρέει


Του Μιχάλη Ιγνατίου

Tο πολιτικό σύστημα, που ταλαιπωρεί την Ελλάδα με σκάνδαλα και λανθασμένες αποφάσεις, αντέδρασε σύσσωμο εκτός της Αριστεράς- στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του ελληνικού λαού. Οι πολιτικοί -δυστυχώς και μερικοί δημοσιογράφοι- προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία των διαδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τις παρελάσεις για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός ΔΕΝ τίμησε τους ήρωες του 1940, επιλέγοντας να παραστεί στη σύνοδο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», αυτό το συνονθύλευμα δικτατόρων, δημοκρατών και παράνομων καθεστώτων (κόμμα Ταλάτ); Η προσπάθεια του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου, που ευθύνεται αποκλειστικά για την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, να ενοχοποιήσει βασικά τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις, στοχεύει να αποδείξει ότι οι διαμαρτυρίες δεν εκφράζουν το σύνολο του ελληνικού λαού, ότι πρόκειται για μεμονωμένες και γραφικές αντιδράσεις και προέρχονται από εξτρεμιστές οι οποίοι δήθεν δεν σέβονται τους θεσμούς.

Αυτός ο ισχυρισμός δεν ευσταθεί, ούτε μπορεί κανείς να τον στηρίξει με επιχειρήματα. Και πρόκειται για την άμυνα των πολιτικών, οι οποίοι όταν βρεθούν σε κίνδυνο ταυτίζονται με τους θεσμούς για να σώσουν τα προνόμιά τους. Οι Έλληνες πολίτες σέβονται τους θεσμούς. Δεν σέβονται τους πολιτικούς, στους οποίους δικαιολογημένα χρεώνουν την επερχόμενη χρεοκοπία της χώρας. Οι πολιτικοί έφταιξαν και δυστυχώς συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο με τον ίδιο τρόπο σκέψης και γαντζωμένοι άλλοι στην εξουσία και άλλοι στα βουλευτικά τους έδρανα. Είναι ανέντιμο να κατηγορείται ο ελληνικός λαός για την οικονομική τραγωδία και ακόμα πιo ανέντιμο είναι να του φορτώνουν και τις κατηγορίες για μη σεβασμό στους θεσμούς. Εκτός βέβαια εάν θεωρούν πως οι θεσμοί ταυτίζονται με τους πολιτικούς… Αυτό ΔΕΝ ισχύει. Οι θεσμοί είναι ιεροί. Οι περισσότεροι πολιτικοί είναι πειθήνια και άβουλα όργανα του εκάστοτε αρχηγού.Άρα, δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή ταύτιση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι αποφάσεις τους προκαλούν τον αργό οικονομικό θάνατο των πολιτών. Επειδή συνεχίζουν να ζουν στον δικό τους πλασματικό κόσμο, δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δικαιολογημένη οργή στο λαό. Και κατακρίνουν αυτές τις εκδηλώσεις του λαού, γιατί ο μοναδικός τους στόχος είναι να καταφέρουν να συνεχίσουν να κυβερνούν.

Την περασμένη Παρασκευή συζητήσαμε το θέμα των λαϊκών αντιδράσεων με μία ομάδα ανθρώπων στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι έχουν σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και με αμερικανικά ινστιτούτα που ασχολούνται με την οικονομία. Θα καταγράψω δύο διαπιστώσεις: Πρώτη (διαπίστωση): Από όλες τις χώρες που προσκλήθηκε το ΔΝΤ, μόνο ο ελληνικός λαός έδωσε τόση και τέτοια ανοχή στην κυβέρνησή του. Και όλοι οι αντιπρόσωποι της Τρόικα σχολίασαν με θετικότατα λόγια αυτή την στάση του λαού, την οποία χαρακτήρισαν υπεύθυνη. Η κυβέρνηση απέτυχε να εκμεταλλευθεί αυτή την ανοχή.

Δεύτερη (διαπίστωση) και πιο σημαντική: Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνο δεν εκμεταλλεύθηκε αυτή την ανοχή του ελληνικού λαού προς όφελος της χώρας, αλλά την χρησιμοποίησε εις βάρος των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύουν ότι η οργή του λαού θα πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η υλοποίηση οποιασδήποτε συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές της…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η Πραξούλα θα καταστρέψει την υπόθεση της ενέργειας και απορώ γιατί ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν την μαζεύει… Εκτός εάν τα προβλήματα που δημιουργεί η εν λόγω κυρία, εκπορεύονται από δυνάμεις της κυβέρνησης ή του ΑΚΕΛ, κάτι που δεν μπορώ να πιστέψω. Η κ. Πραξούλα, που ήταν η πιο φανατική υποστηρίκτρια του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, έχει καταφέρει μέσα σε δύο μήνες να εκνευρίσει και τους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς της Νoble, η οποία στέλλει αποστολή στη Λευκωσία με αυστηρή προειδοποίηση για την κυρία υπουργό.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Γιατί είμαι βέβαιος πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετάνιωσε για την παρουσία του στην τελευταία τριμερή συνάντηση που συγκάλεσε ο Μπαν κι Μουν και οι συνεργάτες του. Διότι στο Λόνγκ Άιλαντ όχι μόνο άνοιξε άλλη μία τρύπα μέσα στο …νερό, αλλά συνέβη και κάτι άλλο: οι συνεργάτες του Γ.Γ. έκαναν ακόμα ένα βήμα προς τον βασικό τους στόχο, που είναι η πλήρης αποενοχοποίηση της Τουρκίας. Βέβαια, ο ΓΓτου ΟΗΕ δεν έχει αντιληφθεί πως αλλάζουν τα πράγματα στην περιοχή της Μεσογείου. Τα ισραηλινά και αμερικανικά συμφέροντα, που είχαν εναποθέσει τα …αβγά τους στην Τουρκία, γυρίζουν σιγά αλλά σταθερά την πλάτη στην κατοχική δύναμη αναζητώντας πιστούς συμμάχους. Και όσο και να κάνει εντύπωση, για το Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής, ο οποίος σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει…

http://www.philenews.com/digital/

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.