Χούντα εθνικής ενότητας…


Ξεπουλάνε τη χώρα, χωρίς να ρωτήσουν τον Ελληνικό λαό…

Αυτή είναι η σημερινή κλεπτοκρατία, το πολιτικό σύστημα που είναι βουτηγμένο στη διαφθορά, στην αδιαφάνεια, που είναι το απολύτως υπεύθυνο για όσα συμβαίνουν στη χώρα, αίφνης προφασιζόμενο το καθήκον προς την χώρα δείχνει να συρρικνώνεται, να συντάσσεται και να παρατάσσεται για να εξασφαλίσει την παραμονή του. Το αντίδωρο της διάσωσής του είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, μέσα από ένα ξεπούλημα και όρους ξεπουλήματος της χώρας, οι οποίοι κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό μακριά από τον Ελληνικό λαό.

Ένας επιστήμονας «υπεράνω πάσης υποψίας», ο Συνταγματολόγος, Γ. Κασσιμάτης –για χρόνια υπεύθυνος του νομικού γραφείου του Αντρέα Παπανδρέου- έστω και «στρογγυλεμένα» είπε ότι… ξεπεράσαμε το καθεστώς της αστικής δικτατορίας και έχουμε περάσει σε χουντική διακυβέρνηση.

Μπορεί να έδωσε βαρύτητα, ο Γ. Κασσιμάτης ότι σήμερα έχουμε «oυσιαστικό εξευτελισμό του πολιτεύματος. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει περίγελος, το ίδιο και η βουλή το ίδιο και η Ελλάδα απέναντι στον κόσμο», αλλά αυτό δεν είναι το βασικό.

Πάντα Σύνταγμα και νόμοι γινόταν κουρελόχαρτο όταν έπρεπε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα για τα οποία ενδιαφέρεται το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης. Όσο για τον ρόλο των εθνοπατέρων και της βουλής έχουμε γράψει πολλές φορές και θα ήταν πλεονασμός να επανέλθουμε.

Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε στα λεγόμενα του Γ. Κασσιμάτη είναι ότι το αστικά πολιτικά κόμματα της χώρας τις όποιες δεσμεύσεις παίρνουν απέναντι στους ξένους επικυρίαρχους –που συνεργάζονται αρμονικότητα με την ντόπια αστική τάξη- τις κρατούν μυστικές από τον ελληνικό λαό, αφήνοντας τον σε άγνοια για τις αποφάσεις που παίρνονται μακριά απ’ αυτόν και ενάντια σ’ αυτόν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο συνταγματολόγος αναφέρεται στους όρους των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει πέρσι και φέτος η ελληνική κυβέρνηση με τους τοκογλύφους που δανείζουν το ελληνικό κράτος.

Δείτε το βίντεο…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

5 ἀπαντήσεις στὸ Χούντα εθνικής ενότητας…

 1. Ὁ/ἡ kanenas γράφει:

  Λένε να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου. Μετά την υπογραφή της Σύμβασης από την καινούργια ¨ κυβέρνηση ¨ , τι νόημα έχουν η εκλογές; Η πολιτική της χώρας για τα επόμενα 20 χρόνια θα είναι καθορισμένη από την Σύμβαση.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Δεν είναι έτσι.

   Αν μία κυβέρνηση θέλει να μην τηρήσει την υπογραφή της προηγούμενης έχει πολλούς μα πολλούς νομικούς τρόπους…..

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Εκτός κι αν υπογράψει από τώρα . Γι αυτό και οι Ευρωπαίοι επιμένουν στην συναίνεση.

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ kanenas γράφει:

    Επιμένω : το θέμα μας είναι η Σύμβαση και όχι ποιος
    ¨ πρωθυπουργός ¨ θα την υπογράψει. Και ο πρωθυπουργός αυτός θα είναι ο ΓΑΠ. Θα το δεις. Γι΄αυτο βιάστηκαν με τη ψήφο εμπιστοσύνης κλπ . Έπρεπε να γίνουν όλα πριν τις 11.11.2011 όταν λήγει η θητεία του ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Σου υπενθυμίζω ότι πρωθυπουργός της χώρας μπορεί να είναι μόνο ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. (37.2 Σ)  και ότι η Κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής( 84.1Σ.)
    Στη περίπτωσή μας υπάρχει κόμμα το οποίο διαθέτει στη Βουλή απόλυτη πλειοψηφία , έχει αρχηγό το κ. Παπανδρέου, υπάρχει κυβέρνηση και έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Εφόσον υπάρχουν όλα αυτά, σε ποιες συνταγματικές διατάξεις βασίζεται ο σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης, ο διορισμός άλλου πρωθυπουργού κλπ ; Τι θα συμβεί μετά τις 11.11.2011 εάν αλλάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ; Εάν είναι πρωθυπουργός όμως, αυτομάτως παρατείνεται και η θητεία του ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ . Τέλος κανένας δεν έλαβε λαϊκή εντολή να υπογράψει τίποτα. Συνεπώς η συνταγματική διαδικασία είναι εκλογές πρώτα και μετά όλα τα άλλα.

    Σύνταγμα 
    Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. (37.2 Σ). 
    Η Κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής( 84.1Σ.)
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ
    Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.(1.3 Σ) 

    Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ kanenas γράφει:

  Θυμάστε τις ημερομηνίες αυτές ;; 15 και 16 Ιουνίου;;;
  ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ θα έχουμε και τώρα.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.