Έχουν δικαίωμα οι ένοχοι να αποφασίζουν για εμάς;


Γιατί συζητάνε για το μέλλον της χώρας χωρίς να ρωτήσουν τον κατά το Σύνταγμα αρμόδιο, δηλαδή τον Ελληνικό λαό;
Τι ακριβώς συζητάνε και σε τι ακριβώς παζαρεύουν πίσω από κλειστές πόρτες και με μηδενική ενημέρωση προς εκείνους που θα κληθούν να πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά τις αποφάσεις ανθρώπων που δεν σέβονται το ίδιο το Σύνταγμα;
Ποιοι συζητάνε; Εκείνοι που γνωρίζουν πως έχουν ελάχιστο έρεισμα στον λαό…! Νομιμοποιούνται να πάρουν αποφάσεις αυτοί που ήδη δεν εμπιστεύεται ο λαός;
Γιατί δεν απευθύνονται στον λαό να πάρει την ό,ποια απόφαση και ευθύνη;

Ποιόν σέβονται οι «συνομιλητές», που γίνονται αυτόκλητοι «διασώστες» και υποθηκεύουν μία ολόκληρη χώρα εξαιτίας δικών τους λαθών;
Μήπως σέβονται το Σύνταγμα;
Μήπως σέβονται τον λαό;
Μήπως σέβονται το Κοινοβούλιο;

Και όμως, οι υπεύθυνοι για την επικείμενη (σχεδόν βέβαιη) εξαθλίωση της χώρας, αδίστακτοι συνεχίζουν να παρακάμπτουν τον Συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του «κυρίαρχου λαού». Και το κάνουν για να διασωθούν οι ίδιοι. Οι προφάσεις περί εξωτερικών πιέσεων απλά αποκαλύπτουν τον ραγιαδισμό των συνομιλητών, αλλά και την απόφασή τους να παραδώσουν την χώρα σε ξένες – δάνειες – οικονομικές δυνάμεις.

Δεν τους ενδιαφέρει ο λαός.
Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα.
Δεν τους ενδιαφέρει η Δημοκρατία.
Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο πέρα από την προσωπική τους διάσωση. Και αυτό θα γίνει εφικτό μόνο για όσο διάστημα οι ίδιοι θα αποφασίζουν προσχηματικά για τη χώρα και κατ’ ουσίαν για τους εαυτούς τους.

Ο μεγάλος φόβος τους, αυτός του δημοψηφίσματος ή των εκλογών, στην πραγματικότητα αποδεικνύει και τις πραγματικές τους διαθέσεις για την χώρα και τον λαό. Θέλουν να κάνουν εκλογές μόνο αφού κλείσουν κατεπειγόντως και εις βάρος της Ελλάδας, όλα εκείνα τα θέματα που απαιτούν «εταίροι», «σύμμαχοι» και «φίλοι» να κλείσουν. Και αφού ξεπουλήσουν το σπίτι, τότε θα ρωτήσουν τον ιδιοκτήτη.

Αυτή την δημοκρατία ξέρουν…
Αυτή την δημοκρατία έφτιαξαν…
Με αυτή τη δημοκρατία λειτουργούν…

Η κλεπτοκρατία, μαζί με την δανειοκρατία, παραδίδουν τα κλειδιά της χώρας στην ξενοκρατία. Και το ωραίο της υπόθεσης είναι πως απαιτούν να τους ευχαριστήσουμε που «σώζουν» την χώρα…

Κωνσταντίνος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ Έχουν δικαίωμα οι ένοχοι να αποφασίζουν για εμάς;

 1. Ὁ/ἡ pelito γράφει:

  O κωλοτουμπας γιατι την εκανε απο τον προεδρο;

  Τι βιολι βαραει;
  Τωρα θα μαθουμε τι βρωμια ειχε ο καθενας τους

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ Νίκος γράφει:

   Την έκανε γιατι πρέπει ο Αντωνάκης ο Σαμαράς να βάλει την τζίφρα στην νέα δανειακή σύμβαση και πρέπει και ο παπαδήμας να βγεί, αλλά για να βάλει την τζίφρα ο Αντωνάκης, πρέπει πρώτα να φανεί ότι όλοι οι άλλοι , προτιθέμενοι πρωθυπουργοί είναι κατώτεροι και μόνο ο Παπαδήμας είναι ο τέλειος , αλλά δεν δέχεται διότι ο Αντωνάκης δεν βάζει την τζίφρα και έτσι ..κομμάτια να γίνει…θα την βάλω θα πεί ο Αντωνάκης , αφού το θέλει ο Παπαδήμας….

   Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Νίκος γράφει:

  Μας δουλεύουν χοντρά, παίζουν με το μέλλον μας , σαν να είναι στο νηπιαγωγείο και μαθαίνουν πως να συμπεριφέρονται με άλλους ανθρώπους και το λυπηρό είναι ότι έχουν τις τύχες των ζωών μας στα χέρια τους, την ποότητα της ζωής μας και των παιδιών μας, ψυχική, οικονομική , νοητική , τα πάντα.

  Τώρα μετά από τόσες ημέρες ο ένας λέει ότι δεν με πειράζει ο ένας η ο άλλος πρωθυπουργός, ο άλλος λέει , καλά πάμε για αύριο τότε ,έτσι ώστε αύριο να βάλουν αυτόν που τελικά θέλανε όλοι , αλλά χωρίς να ρωτηθεί ο λαός και βεβαίως – βεβαίως να δικαιολογηθεί και ο Αντωνάκης για την υπογραφή που ζητάνε οι Ξένοι και την οποία θα βάλει φυσικά.
  Απόλυτη υποταγή στους παράφρονες της εξουσίας, με την δημοκρατία να φαντάζει ένα άπιαστο όνειρο που μόνο σε παιδικές ταινίες φαντασίες υπάρχει πλέον.

  Δεν καταλαβαίνουν ότι όποια κυβέρνηση και να βγεί, εφόσον υπογράψει την σύμβαση της 28ής Οκτωβρίου, είμαστε τελειωμένοι, και εκλογές να γίνουν , που πρακτικά δεν το βλέπω να γίνονται άμα βγέι ο Παπαδήμος, θα έχουν δεσμευτεί και οι επόμενες κυβερνήσεις για τα μέτρα της παλιάς.

  Η μόνη λογική λύση , είναι να γυρίσουμε επιτέλους στην δραχμή, αφότου γίνουν εκλογές και να γραψουμε σ’τ *ρχ*δια μας τους βάρβαρους και τα υποτιθέμενα χρέη που έχουμε σε αυτούς, τα οποία τα έχουμε ξεπληρώσει προ πολλού με τους τόκους άλλωστε.

  Σε διαφορετική περίπτωση , υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.