Εκλογές ή αυταρχική εκτροπή του ΠΑΣΟΚ;


Γιώργος Δελαστίκ

Σημείο ρήξης η 28η Οκτωβρίου 2011 

Καθολικής ρήξης του ελληνικού λαού με το πολιτικό σύστημα. Από τη Θεσσαλονίκη ως το Ηράκλειο, από την Κέρκυρα ως τη Ρόδο, από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής ως την Καλαμάτα, από το Βόλο ως την Πάτρα και τον Πύργο και την Τρίπολη και τα Τρίκαλα και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας, οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκδιώκονταν κυνηγημένοι από το αγριεμένο πλήθος που είχε προσέλθει να παρακολουθήσει τις μαθητικές παρελάσεις.

Αντί να αρκεστεί στον τυπικό εορτασμό του «ΟΧΙ» του 1940-1941 στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό, ο ελληνικός λαός προτίμησε να πει το δικό του, σύγχρονο «Όχι» στον εξανδραποδισμό και στην αποικιοποίηση της Ελλάδας που προωθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου, με πλήρως συνενόχους όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αδίστακτα υπερψηφίζουν τα πάντα προκειμένου να σώσουν έστω και προσωρινά το πολιτικό τους τομάρι.
Ο Μανώλης Γλέζος, ζωντανό σύμβολο της αντιναζιστικής πάλης, έχει απόλυτο δίκιο, όταν διακηρύσσει πως με το νέο του «Όχι» ο ελληνικός λαός αποκατέστησε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Η κατάρρευση της Προεδρίας
Την περασμένη Παρασκευή, υπογραμμιζόμενη και από το πρωτοφανές γεγονός της ματαίωσης της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, συνετελέσθη η κατάρρευση του κύρους και του τελευταίου αναχώματος του πολιτικού συστήματος, της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Η αποδοκιμασία του θεσμού από μερίδα διαδηλωτών δεν οφείλεται, βεβαίως, στην αμφισβήτηση της συμμετοχής του Κάρολου Παπούλια στο έπος της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών της πατρίδας μας το 1941-1944 και των Ιταλών αλλά και Βούλγαρων συνεργατών τους.
Εκφράζει, όμως, την απογοήτευση τεράστιου τμήματος του ελληνικού λαού σήμερα από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε αγνοεί είτε αδιαφορεί για το αίσθημα οργής της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων εναντίον της επαίσχυντης κυβερνητικής πολιτικής και, εν πάση περιπτώσει, κατά κανένα τρόπο όχι μόνο δεν το εκφράζει, αλλά ούτε καν επιχειρεί να κάνει κάτι ούτως ώστε να εκλείψει η εξόφθαλμη δυσαρμονία μεταξύ λαού και κυβέρνησης, όπως επιβάλλει το αξίωμά του.
Το Σύνταγμα ποδοπατείται ωμά από την κυβέρνηση Παπανδρέου κατά την υπογραφή διεθνών συμβάσεων, που στραγγαλίζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας, χωρίς να τηρείται ούτε ο τυπικός κανόνας της υπερψήφισής τους από εκατόν ογδόντα τουλάχιστον βουλευτές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως, δεν αντιδρά ούτε καν σε αυτό.
Ο Μανώλης Γλέζος έχει απόλυτο δίκιο και βρίσκει σύμφωνο ολόκληρο τον ελληνικό λαό, όταν λέει, απευθυνόμενος προς τον Κάρολο Παπούλια, πως «πρέπει και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση».
Πράξεις πολιτικής αλητείας
Στην περαιτέρω καταβαράθρωση του ανύπαρκτου πλέον κύρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Κοινοβουλίου συνέτειναν τα μέγιστα και πράξεις κυριολεκτικά πολιτικής αλητείας που διεπράχθησαν από κατάπτυστους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με προεξάρχουσες εκείνες στα Τρίκαλα και στον Πειραιά.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα, χλευαζόμενου πλέον ανά το πανελλήνιο, ο οποίος δέχτηκε γροθιά από μέχρι πρότινος στέλεχος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ ενώπιον εκατοντάδων συμπολιτών του. Παρόλο που ο βουλευτής γνώριζε άριστα το δράστη, παρόλο που ο δράστης συνελήφθη επιτόπου, αλλά το συγκεντρωμένο πλήθος απαίτησε και πέτυχε την απελευθέρωσή του από την αστυνομική κλούβα, ο πολιτικά πανάθλιος βουλευτής έκανε δηλώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια ότι δήθεν υπήρξε θύμα επίθεσης του… ΣΥΡΙΖΑ!
Η γνήσια γκεμπελική αυτή νοοτροπία προκαλεί όχι μόνο οργή, αλλά και ανησυχία για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά τους να γαντζωθούν στην εξουσία και να συνεχίσουν να τη λυμαίνονται όσο μπορέσουν περισσότερο, αφού, κατά τα φαινόμενα, θα κάνουν πολλά χρόνια να την ξαναδούν μετά τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.
Κυβέρνηση ολετήρων
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ήδη προκαλέσει με τις πράξεις της τη μεγαλύτερη ζημιά στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων απ’ όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις που είχε ποτέ η χώρα, δημοκρατικές ή ολοκληρωτικές, με εξαίρεση την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου. Πρόκειται για κυβέρνηση ολετήρων, καταστροφέων.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει καταστεί πλέον λαομίσητη για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι επιθυμούν την απομάκρυνσή της από την εξουσία, καθώς η παραμονή της στη διακυβέρνηση της χώρας συνεπιφέρει ζημιές και καταστροφές για το λαό και τον τόπο, με ολοένα και πιο ραγδαίους ρυθμούς.
Δυστυχώς, όμως, η απαλλαγή από την κυβέρνηση αυτή, η οποία έχει κολλήσει σαν βδέλλα πάνω στο σώμα του ελληνικού λαού και τον απομυζά ανηλεώς, έχει αποδειχτεί πολύ δυσκολότερη αποστολή από ποτέ κατά το παρελθόν. Πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι παντελώς αναίσθητοι στις διαμαρτυρίες που εκφράζονται με ειρηνικό τρόπο εδώ και πάνω από ένα χρόνο τώρα. Μόνοι τους δεν φεύγουν με τίποτα, οι Ευρωπαίοι τους στηρίζουν με νύχια και με δόντια, γιατί τέτοιους δουλόφρονες υπηρέτες των συμφερόντων τους δεν πρόκειται να ξαναβρούν ούτε στα πιο γλυκά όνειρά τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δείχνει να έχει καμία πρόθεση να τους οδηγήσει στις κάλπες, οι δε πιο επιθετικοί κύκλοι του εγχώριου κεφαλαίου μόνο κέρδος έχουν από την παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία – όσο δεν διαπιστώνουν κάποιο υπαρκτό κίνδυνο ανατροπής του συστήματος ή σοβαρής λαϊκής εξέγερσης.
Εκλογική διέξοδος
Ο μοναδικός τρόπος εκτόνωσης της λαϊκής οργής είναι, φυσικά, η αλλαγή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής είτε από την κυβέρνηση Παπανδρέου είτε από άλλη κυβέρνηση.
Δεν υπάρχει, όμως, ούτε ένας Έλληνας που να ελπίζει ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου υπάρχει περίπτωση –έστω και μία στο εκατομμύριο– να αλλάξει πολιτική, άρα όσο παραμένει στην εξουσία το μίσος του λαού εναντίον της θα διογκούται, χωρίς, όμως, δυνατότητα δημοκρατικής διεξόδου, εάν δεν το θελήσει η ίδια.
Η προσφυγή στις κάλπες, επομένως, είναι αναγκαία προϋπόθεση για να διερευνηθεί αν η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα θέλει να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική. Οι εκλογές από μόνες τους δεν αποτελούν ικανή συνθήκη για να υπάρξει άλλη κυβερνητική πολιτική, αλλά, πάλι, χωρίς εκλογές δεν υφίσταται η παραμικρή πιθανότητα αλλαγής πολιτικής.
Η κυβέρνηση μπλοκάρει, όμως, τις εκλογές, διότι θα συντριβεί. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν με τίποτα τις εκλογές, διότι τώρα πια είναι πιθανόν ακόμη και… εκατό (!) από τους εκατόν πενήντα τρεις να εκδιωχθούν κλοτσηδόν από το Κοινοβούλιο, μέσω της ψήφου των οργισμένων Ελλήνων πολιτών.
Κυβερνητική εκτροπή
Η νέα λεηλασία των συντάξεων και των μισθών θα οξύνει το μίσος του λαού κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η κοινωνική ένταση ολοένα θα αυξάνεται.
Έχοντας, όμως, τόσο ισχυρή υποστήριξη από τους ξένους επικυρίαρχους και την ελληνική ολιγαρχία, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει κανένα δισταγμό να καταφύγει σε αυταρχική εκτροπή, να χρησιμοποιήσει ολοκληρωτικές μεθόδους, ίσως ακόμη και να αιματοκυλίσει την Αθήνα με τις αστυνομικές και παρακρατικές δυνάμεις της, ούτως ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία, όσο το ελληνικό κατεστημένο δεν αποφασίζει την ανατροπή της μέσω των μηχανισμών του, οι οποίοι είναι άκρως αποτελεσματικοί απέναντι σε τέτοιες κυβερνήσεις που ελέγχονται πλήρως από αυτό.
Θα ήταν ευχής έργον, αν οι τεράστιες λαϊκές αντιδράσεις δημοκρατικού χαρακτήρα κατόρθωναν να ανατρέψουν την αποκρουστική κυβέρνηση Παπανδρέου, προτού αυτή αποδείξει εμπράκτως πόσο αιματηρά αδίστακτη είναι και πόσο βαθιά περιφρόνηση τη διακατέχει απέναντι στο Σύνταγμα και στις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού, τον οποίο ήδη, χωρίς την παραμικρή τύψη, παρέδωσε σιδηροδέσμιο στη νέα γερμανική Κατοχή υπό τη σημαία της ΕΕ και του ευρώ.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Επίκαιρα” στις 3/11/11

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.