Η Ελλάδα χρηματοδοτεί τις Γερμανικές φορολογικές ελαφρύνσεις για το 2013 και το 2014


ΕUobserver – Η Γερμανία έχει ωφεληθεί με το ποσό των 9 δις € από την κρίση της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, με υπολογισμούς οικονομολόγου της ING για το EUobserver, καθώς οι επενδυτές συρρέουν στα «ασφαλή», ομόλογα μηδενικού σχεδόν επιτοκίου, ενώ οι Νότιες χώρες στραγγαλίζονται με μη βιώσιμες τιμές.
“Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η γερμανική οικονομία είναι από τους λίγους προνομιούχους της κυρίαρχης κρίσης του χρέους.

Στην πραγματικότητα, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να πάρει χρηματοδότηση από την αγορά σχεδόν δωρεάν, δηλώνει ο Carsten Brzeski, ανώτερος οικονομολόγος της ING Bank στο Βέλγιο.
Το κόστος δανεισμού για τα Ιταλικά 10ετή ομόλογα την Τετάρτη (9 Νοεμβρίου) χτύπησε ένα ποσοστό 7 % περισσότερο από ότι τα Γερμανικά..
Θεωρείται “μη βιώσιμο” από τις αγορές…
Το 7% ήταν η κόκκινη γραμμή που πέρασαν Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία λίγο πριν ζητήσουν την βοήθεια ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Την ίδια μέρα τα 10ετή ομόλογα της Γαλλίας σε σχέση με τα Γερμανικά bund, χτύπησαν ένα νέο υψηλό του 3 %.
Η τάση έχει οδηγήσει σταθερά γερμανική αποδόσεις των ομολόγων κοντά στο μηδέν, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους άρχισε πριν από δύο χρόνια.
Με την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία το περασμένο έτος και με τους επενδυτές να αναζητούν όλο και περισσότερο ασφαλή καταφύγια για τα χρήματά τους, ο Brzeski υπολογίζει ότι τα καθαρά κέρδη του Βερολίνου για τις δημοπρασίες ομολόγων σε σύγκριση με άλλες χώρες σε αυτή την περίοδο ανέρχεται σε € 9 δις ευρώ περίπου.
“Προσέξτε κάτι ενδιαφέρον, η Γερμανική κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε φορολογικές ελαφρύνσεις 8 δις € περίπου για το 2013 και το 2014. Φαίνεται ότι οι Έλληνες χρηματοδοτούν αυτή την Γερμανική φορολογική μεταρρύθμιση”, πρόσθεσε ο Brzeski.
Τα 8 δις € είναι επίσης το ποσό που η Ελλάδα ελπίζει να πάρει με την επόμενη δόση από την τρόικα….
Είναι τα χρήματα που καλύπτουν κρατικές δαπάνες στην Ελλάδα για μια περίοδο τριών μηνών….

exomatiakaivlepo

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.