Ο ρόλος του κομπάρσου δεν ταιριάζει στην Αριστερά!


Μετά και την ορκωμοσία της κυβέρνησης συνεργασίας θα επιχειρήσω μια εκτίμηση, όχι των όσων θα γίνουν επί ημερών πρωθυπουργίας του Λουκά Παπαδήμου, γιατί αυτό είναι λίγο – πολύ ευνόητο, αλλά για τα νέα πολιτικά ρεύματα που πιθανώς να δημιουργηθούν, από αυτή την περίοδο μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Το πρώτο συμπέρασμα από όσα ζήσαμε πάλι τις τελευταίες δέκα μέρες, από τη μέρα που αποφασίστηκε η αλλαγή κυβέρνησης μέχρι την ημέρα που σχηματίστηκε η νέα κυβέρνηση, είναι ότι δυστυχώς η Αριστερά έχασε μια ακόμη ευκαιρία να κυβερνήσει αυτό τη χώρα.

Την έχασε για 3 βασικούς  λόγους. Πρώτον γιατί για μια ακόμη φορά παρέμεινε χωρισμένη σε 4 και πλέον δυνάμεις, που ενώ συμφωνούν όλοι στη λαϊκή αντίδραση, αδυνατούν να συμφωνήσουν στο πως θα πραγματωθεί από κοινού.

Δεύτερον γιατί εκτός από τις γενικότητες και τα αντικαπιταλιστικά συνθήματα δεν υπάρχει σαφές σχέδιο δράσης, ίσως γιατί δεν θέλουν να υπάρχει, για αυτό και δεν μπορούν να πείσουν τη μεγάλη μάζα λαού.

Τρίτον προσπαθεί να πολεμήσει το τέρας, από τη μέσα πλευρά των τειχών με ασφάλεια και ελεγχόμενα. Προσπαθεί να μην υποχωρήσει στις αρχές της αγνοώντας άλλους όρους του πολέμου, όπως η δολιοφθορά.

Μένοντας εκτός της νέας κυβέρνησης παίζει το παιχνίδι με τους όρους της τρόικα και αυτή απλά διατηρεί το δικαίωμα να φωνάζει και να διαμαρτύρεται χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το άλλο συμπέρασμα είναι ότι το ΛΑΟΣ αποδεικνύει ότι είναι κόμμα εξουσίας. Δυστυχώς κατάφερε να βάλει 4 πρόσωπα στη νέα κυβέρνηση, τα οποία χωρίς ουσιαστικά να κάνουν τίποτα, απλά παίζοντας σαν τους υπόλοιπους τους εθνοσωτήρες στο τέλος δούμε να σηκώσουν το ποσοστό της παρατάξεως σε διψήφιο νούμερο. Ο Καρατζαφέρης αποδεικνύεται ένας πανέξυπνος πολιτικός που κάθε φορά εκμεταλλεύεται στο επ’ άκρον τις… και όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος εισδύει. Αυτή τη φορά βλέπει το κύμα φυγής από το ΠΑΟΣΚ και την αδυναμία σθεναρής στάσης από τη ΝΔ και μπαίνει ο ίδιος μπροστά προσπαθώντας να μαζέψει όσους περισσότερους απογοητευμένους.

Φοβάμαι (λόγω των απόψεων που εκφράζει η παράταξή του) ότι κάποια στιγμή θα ζήσουμε με πρωθυπουργό τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Η Αριστερά θα πρέπει επιτέλους ενωμένη να δείξει την τεράστια δύναμη που έχει στην Ελλάδα ένα ποσοστό που αυτή τη στιγμή αβίαστα αγγίζει το 30%. Θα πρέπει ιδίως να απαγκιστρωθεί από παλιές αντιλήψεις και ταμπού. Θα πρέπει να μάθει να παίζει με τους όρους του παιχνιδιού που οι άλλοι βάζουν, μέχρι να καταφέρει η ίδια να βάλει τους δικού της…

svou69ra

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.