Παίζουν… ξύλο στις πολυκατοικίες για το πετρέλαιο


Στα 93 λεπτά η μέση τιμή

Τα πρώτα κρύα ξεκίνησαν, όπως και οι πρώτες «διαμάχες» για το πετρέλαιο! Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες, αρκετές από τις Γενικές Συνελεύσεις ιδιοκτητών και ενοίκων στις πολυκατοικίες της Πάτρας, είναι πλέον επεισοδιακές, ενώ μέχρι και απειλές έχουν εκτοξευθεί τόσο από αυτούς που δεν λογαριάζουν το χρήμα, επιλέγοντας την ζεστασιά του διαμερίσματός τους, όσο και από εκείνους που προτιμούν… να μην ανάψουν καθόλου καλοριφέρ καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών!

Πρόσφατα σε πολυκατοικία στην περιοχή της Αγυιάς, κάποιοι ένοικοι εμφανίστηκαν με… άγριες διαθέσεις στην Συνέλευση, απαιτώντας… να μην αγοραστεί πετρέλαιο! Δέχθηκαν όμως την επίθεση άλλων που επέμεναν στην αγορά!

Τα προβλήματα παρουσιάζονται κυρίως σε νέες πολυκατοικίες όπου υπάρχει το σύστημα της αυτόματης θέρμανσης. Όπως είναι γνωστό ακόμη και αν κάποιος επιλέξει να μην ανοίγει το καλοριφέρ του, συμμετέχει σε ένα ποσοστό στην πληρωμή του πετρελαίου και αυτό… προκαλεί εντάσεις!

Έτσι κάποιοι (που δεν ήθελαν να πληρώσουν ούτε αυτό το ποσοστό) έφθασαν στο σημείο να απαιτούν να μην αγοραστεί πετρέλαιο! Δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό. Σε πολυκατοικία στα Ψηλαλώνια δύο ιδιοκτήτες λίγο έλειψαν να αρπαχτούν στα χέρια, διαφωνώντας για το ίδιο ζήτημα. Ο ένας (όπως έλεγε) προτιμούσε να ανοίγει το aircondition ή να βάζει αερόθερμο, παρά να πληρώνει το πανάκριβο -πλέον- πετρέλαιο. Ευτυχώς χάρη στην επέμβαση των «συγκατοίκων» τους επικράτησε ψυχραιμία και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Στα 93 λεπτά η μέση τιμή

Η κίνηση πάντως έχει πέσει και οι περισσότεροι βάζουν πετρέλαιο… με το σταγονόμετρο! Οι πρατηριούχοι εκτιμούν πως ο τζίρος τους φέτος θα είναι…. ο μισός σε σχέση με πέρυσι, έστω και αν η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί. Στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας το πετρέλαιο πωλείται με μέση τιμή 93 λεπτά το λίτρο. Οι καταναλωτές ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν ερωτήσεις στα πρατήρια, όμως το γεγονός ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις τους «τρέχουν» και επιβαρύνονται από τα έκτακτα έξοδα, όπως το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, τους κάνει είτε να το μεταθέτουν χρονικά είτε να αρκούνται σε περιορισμένες ποσότητες για να καλύψουν τις ανάγκες του αμέσως επόμενου διαστήματος. Είναι γεγονός πάντως ότι πολλοί επιστρέφουν στη λύση της σόμπας, του ηλεκτρικού καλοριφέρ ή ακόμα και του αιρ κοντίσιον, εκτιμώντας πως θα είναι πιο οικονομικές επιλογές για τη θέρμανσή τους.

dete.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Παίζουν… ξύλο στις πολυκατοικίες για το πετρέλαιο

 1. Ὁ/ἡ σκεπτόμενος γράφει:

  Το καταστατικό των πολυκατοικιών προβλέπει να πληρώνουν όλοι ανεξαρτήτως αν θέλουν ή όχι να χρησιμοποιήσουν το καλοριφέρ. Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό ε?
  Ποιά η έννοια της “αυτόνομης” θέρμανσης τότε? Κάτι είναι αυτόνομο όταν διαχωρίζεται απο το σύνολο ή μήπως όχι?
  Σε αυτήν την απίστευτη χώρα με τους απίστευτους κανονισμούς ήρθε η ώρα να σηκωθούμε απο τα αναπαυτικά καναπεδάκια μας και ξεκινώντας από κάτι μικρό (όπως το θέμα της θέρμανσης) να αρχίσουμε να βρίσκουμε και να διορθώνουμε κάθε κανονισμό, κάθε νόμο μικρό ή μεγάλο που δεν είναι δίκαιος.
  Επόμενη στάση…ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ. Ο νοών νοείτω…

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Δεν είναι έτσι…..

   Τα καταστατικά διαφέρουν….

   Επίσης όσοι έχουν ωρομέτρηση δεν είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν πετρέλαιο και απλά κλείνει το ρολόι τους ο διαχειριστής……..

   Υποχρεωμένοι είναι μόνο όσοι έχουν κεντρική θέρμανση η οποία ελέγχεται μόνο από έναν λέβητα και είναι και λογικό γιατί δεν μπορεί να γίνει η ανεξαρτητοποίηση της θέρμανσης για κάθε διαμέρισμα….

   Αν δεν θέλουν όμως να πληρώνουν ας ξηλώσουν τον σωλήνα διανομής από τον κεντρικό σωλήνα και σε εκείνη την περίπτωση μπορούν να μην πληρώνουν απλά γιατί δεν θα έχουν θέρμανση έτσι κι αλλοιώς….

   Για όλα υπάρχει λύση…..

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.