Και μεις συμμετέχουμε κ. Σαμαρά, αλλά δεν… πληρώνουμε!


Και να θέλεις να ξεφύγεις από τα πολιτικά ο βομβαρδισμός όλων αυτών των ηλίθιων τεχνασμάτων που εφευρίσκουν όλοι οι πολιτικοί, γα να βγάλουν την ουρά τους από έξω.

Σε εξοργίζουν τόσο τα αφελή επιχειρήματά τους που νομίζεις ότι σε θεωρούν όχι απλά ηλίθιο, αλλά πανηλίθιο.

Ακούγοντας τον Σαμαρά να λέει ότι: «συμμετέχουμε αλλά δεν συγκυβερνούμε», στην αρχή γέλασα. Στη συνέχεια νευρίασα γιατί όλο αυτό έμοιαζε με τον Παπανδρέου χωρίς μουστάκι και με άλλη φωνή. Προσπαθούσε όπως ο… μακαρίτης να κάνει τη νύχτα – μέρα, λες και έχει να κάνει με άμυαλα όντα.

Όσο περνούσε η ώρα η οργή μου ξεχείλιζε καθώς αναλογιζόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί σε τρεις μήνες να μας κυβερνά. Με τα ίδια ακριβώς ψέματα που κατέφερε να γίνει πρωθυπουργός και ο Γιωργάκης.

Λες και το κόμμα που ηγείται δεν είναι το ίδιο με αυτό που μας κυβερνούσε πριν αναλάβει ο Παπανδρέου. Λες και επειδή άλλαξε αρχηγό πήρε άφεση αμαρτιών.

Τι μας είπε δηλαδή ο κύριος Σαμαράς. Πρώτον ότι συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να επιτευχθούν τέσσερις στόχοι: να ματαιωθεί, το δημοψήφισμα, να απομακρυνθεί από την εξουσία ο Παπανδρέου, να ξεμπλοκάρει η δανειακή σύμβαση και η 6η δόση και να ανοίξει ταχύτερα ο δρόμος για εκλογές. Και δηλώνει ότι σε 7 μέρες επιτεύχθηκαν όλα. Ποια όλα δηλαδή τα τέσσερα τίποτα.

Το δημοψήφισμα θα το έπαιρνε πίσω ο Παπανδρέου, κατόπιν εντολής της τρόικα. Τον Παπανδρέου τον είχε αδειάσει η ίδια η κοινοβουλευτική του ομάδα. Η 6η δόση ακόμη δεν έχει ξεμπλοκαριστεί, και δεν πρόκειται να συμβεί αυτό αν ο Σαμαράς και η ΝΔ δεν υπογράψουν τα συμφωνηθέντα της 27ης Οκτωβρίου, και τέλος οι εκλογές δεν σημαίνουν τίποτα αν δεν μπορούν να αλλάξουν οι πολιτικές κατευθύνσεις που μας έχουν δώσει οι τροϊκανοί.

Τι άλλο μας είπε ο κύριος Σαμαράς ότι συμμετέχει αλλά δεν συγκυβερνά. Ποια η διαφορά άραγε. Γιατί νόμιζε ότι τόσο καιρό κυβερνούσε ο Παπανδρέου; Φτάνουν τα αστεία. Ούτε ο Παπανδρέου κυβερνούσε, ούτε ο κ. Σαμαράς θα κυβερνήσει αν και όταν εκλεγεί πρωθυπουργός. Διαχειριστής θα είναι. Και ως διαχειριστής θα έχει περιορισμένες αρμοδιότητες. Ας ξεχάσει λοιπόν τις επαναδιαπραγματεύσεις και τους άλλους ψευτοπαλικαρισμούς και ας πει την αλήθεια στο λαό. Αν θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη όσα μας επιβάλουν οι τροϊκανοί είμαστε υποχρεομένοι να τα ακολουθήσουμε κατά γράμμα. Ούτε κόμμα δεν θα μπορεί να πειράξει ο κ. Σαμαράς.  Άντε το πολύ να αλλάξει κανένα θαυμαστικό με… αποσιωπητικά!

Αν πράγματι θέλει να αλλάξει κάτι ο κ. Σαμαράς στην προδιεγεγραμμένη πορεία της χώρας, είναι να της αλλάξει εντελώς πορεία. Να χαράξει μια νέα εκτός ευρωζώνης. Μόνο αυτή η εναλλακτική υπάρχει!

Ακόμη όμως και να το εξετάσουμε όπως το εννοεί ο κύριος Σαμαράς, πάλι λάθος τα λέει.

Γιατί με την δική του λογική και εμείς συμμετέχουμε στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά δεν πληρώνουμε!

svou69ra

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.