Ολέθριο σφάλμα Σαμαρά η κομματική πειθαρχία


Μέχρι στιγμής είναι ξεκάθαρο ότι ένας τουλάχιστον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Εμείς έχουμε πληροφορίες ότι και πολλοί άλλοι βουλευτές δεν θέλουν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θέλουν να συρθούν σε αντισυνταγματικές, αλλά και Νεοφιλελεύθερες Νεοταξικές και αντεθνικές επιλογές, κόντρα σε όλα αυτά που πιστεύουν.

Από το πρωϊ σήμερα, όλα τα παπαγαλάκια των κρατικοδίαιτων πραγματικών αφεντικών της χώρας, προαναγγέλλουν (που το ξέρουν άραγε;) επιβολή κομματικής πειθαρχίας από την πλευρά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και προδικάζουν μάλιστα και τον αποκεφαλισμό του βουλευτή Πάνου Καμμένου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πάνος Καμμένος, μαζί με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, ήταν οι μόνοι βουλευτές από την Β΄ Αθηνών που στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά στο δρόμο προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε ακόμα πως ο Πάνος Καμμένος εκφράζει ένα μεγάλο μέρος της Λαϊκής Δεξιάς και ένα μεγάλο μέρος από τον κόσμο του διαδικτύου. Τυχόν διαγραφή του Πάνου Καμμένου θα διαρρήξει ακόμα πιο πολύ την ήδη συγκλονισμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Θα ήταν πιστεύουμε ολέθριο σφάλμα η επιβολή κομματικής πειθαρχίας, κατά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου, κάτι που συνεπάγεται αυτόματα και την διαγραφή ενός σημαντικού και αγωνιστή βουλευτή.

Η καλύτερη λύση, η οποία αφενός θα τονώσει το αίσθημα εσωκομματικής δημοκρατίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφετέρου θα επιτρέψει στον Αντώνη Σαμαρά να κάνει πλάγια βήματα από την απόλυτη ταύτιση με το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του μνημονίου, είναι να αποφασίσουν οι βουλευτές ελεύθερα και κατά συνείδηση, όπως επιτάσσει η έννοια της αληθινής Δημοκρατίας , αλλά και το Σύνταγμα των Ελλήνων.

Δυστυχώς όμως, θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία, γιατί δεν έχει γίνει κατανοητό από την πολιτική ελίτ ότι η κοινωνική βάση πλέον ανακατατάσσεται.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.