ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»


«Δεν μαθαίνει κανείς παρά τη μισή μόνο αλήθεια, όταν ακούει μόνο τη μία παράταξη απ’ τις δύο.»
Αισχύλος

cid:image001.jpg@01CB85BB.3639B040Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Για μια ακόμη χρονιά ακούμε τον μύθο των σύγχρονων Αισώπων της πολιτικής που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προσπαθούν να επιβάλουν ένα ηρωικό για την εποχή και τις συνθήκες που έγινε γεγονός αλλά όχι όμως με τον τρόπο που περιγράφεται και αναμεταδίδεται από τους ίδιους και τα ΜΜΕ. Και τι είναι αλήθεια και τι ψέμα; Ποιοι τροφοδοτούν και τι σκοπό εξυπηρετούν τόσα χρόνια, καλλιεργώντας ψεύδη, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα μαζί με άφθονο μελάνι για μια «επέτειο» που επιβλήθηκε στο κόσμο ; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, με δεδομένο ότι η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973, έγινε πρωτίστως από τους φοιτητές αλλά και άλλες ομάδες πολιτών που προσέτρεξαν για συμπαράσταση στον αγώνα τους. Όμως ποια είναι η αλήθεια και πως την αναπαρήγαγαν όσοι ήθελαν να αποκομίσουν πολιτικά αλλά και άλλα τινά κέρδη ;  Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1ον. Ήταν γεγονός παλλαϊκής αντίστασης του Ελληνικού λαού ενάντια στη δικτατορία;

Φυσικά όχι, διότι δεν υπήρξε παλλαϊκή αντίσταση τις συγκεκριμένες ημέρες του 1973, αλλά και ποτέ άλλωστε, παρά μόνο μεμονωμένα περιστατικά που μεγαλοποιήθηκαν μετά τη πτώση της δικτατορίας προς ίδιο κομματικό και προσωπικό όφελος.

2ον. Ήταν προσχεδιασμένη εξέγερση από τα τότε κόμματα που διεκδικούν σήμερα την «πρωτοπορία της επανάστασης»;

Φυσικά όχι, γιατί αυτά τα κόμματα που σήμερα λυμαίνονται τη μνήμη του λαού, μιλούσαν τότε για «προβοκάτορες που έπαιζαν το παιγνίδι της χούντας».

3ον. Ήταν το «Πολυτεχνείο» η αιτία ώστε να πέσει το τότε δικτατορικό καθεστώς;

Φυσικά όχι, διότι ακολούθησε για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα άλλο στρατιωτικό καθεστώς που τελικά παρέδωσε την εξουσία ή αν θέλετε κατέπεσε υπό το βάρος των σφαλμάτων του μετά το άφρον πραξικόπημα κατά του Μακαρίου , αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.

4ον. Υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο;

Φυσικά και όχι! Υπήρξαν νεκροί, συνολικά 23 πολίτες, αλλά τα ατυχή αυτά θύματα των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973, σκοτώθηκαν έξω και μακριά από το Πολυτεχνείο! Αυτό επιβεβαιώνεται με υπ αριθμόν 677/1975 παραπεμπτικό βούλευμα και την υπ αριθμόν 723/1975 απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών. Αυτό ενισχύεται και από τα παρακάτω:

Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου με την  υπ’ αριθμόν 33437 της 11ης  Οκτωβρίου 1975, αναφορά της προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβάν, επιβεβαιώνει ότι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο.

Η μαρτυρία του πρυτάνεως του Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνου Κονοφάγου στις 20 Ιανουαρίου 1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής. Τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του, « Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου», 1982, με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.

Και το σημαντικότερο για τους δύσπιστους: Στην μαρμάρινη πλάκα, την οποίαν αποκάλυψε ως Πρωθυπουργός το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και η οποία εναποτέθηκε πλησίον της μεγάλης ασώματης κεφαλής, στο χώρο του Πολυτεχνείο, τελικά έχουν αναγραφεί δεκαοκτώ (18) ονόματα με την μισοσβησμένη πλην όμως αναγνώσιμη, διευκρινιστική περιγραφή, «Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944». Δηλαδή ελλείψει θυμάτων, επιστρατεύτηκαν φοιτητές του 1941-1942 ! (Λέτε αν υπήρχαν νεκροί του 1973 δεν θα τα έγραφαν;)

Και αυτόματα γενάται και το ερώτημα: Πως και με το αίμα ποίων αιματοβάφτηκε η ελληνική σημαία και που φυλάσσεται ως τρόπαιο από κάποια φοιτητική παράταξη και την περιφέρουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα και μετά εξαφανίζεται πάλι;

Θα τολμούσα να κάνω μια πρόταση: Δεν την παραχωρούν για λίγες ώρες σε κάποιο ιατρικό κέντρο, της δικής τους επιλογής, προκειμένου να γίνει κάποιο τεστ DNA, για να μάθει και ο ελληνικός λαός επιτέλους το όνομα κάποιου νεκρού ή και τραυματία που με το αίμα του έβαψε την ηρωική σημαία;

5ον. Μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος αποφάσισε, κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης αειμνήστου καθηγητή Γ.Α. Μαγκάκη, να απονείμει «τιμητική σύνταξη» στις οικογένειες των σπουδαστών που «έχασαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο», ουδείς δικαιούμενος ή μαυροφορεμένη μητέρα ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξη, που έχει παραμείνει τελικά αζήτητη.

Γιατί λοιπόν αυτή την «εθνική γιορτή» και η οποία δεν είναι καν εθνική; Διότι τις Εθνικές Εορτές τις οργανώνει το επίσημο κράτος και όχι οι φοιτητικές και κομματικές παρατάξεις, το ΚΚΕ και οι άλλες αριστερές και «δημοκρατικές» δυνάμεις, σαν να μην υπήρχαν εκείνες τις στιγμές του 1973 μέσα στο Πολυτεχνείο, άτομα που ανήκαν ή ανήκουν σε άλλες παρατάξεις του πολιτικού χώρου.

Και φέτος που η χώρα μας και ο λαός βιώνει για τα καλά τα αποτελέσματα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, με μια κυβέρνηση τριών κομμάτων που μέχρι προ τίνος το ένα έριχνε τις ευθύνες στον άλλο, ακούσαμε πάλι τα ίδια, Για νεκρούς, ήρωες κλπ, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη βουλή από τους εθνοπατέρες μας αλλά με μια διαφορά.

Φέτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πήγε για κατάθεση στεφάνου, αλλά έστειλε τον υπασπιστή του, οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων επίσης, πλην κάποιων της αριστεράς, ακόμη δε και η ίδια η υπουργός παιδείας καθ΄ ύλη αρμόδια υπουργός δεν πήγε στο χώρο του Πολυτεχνείου για κατάθεση στεφάνου. Τουλάχιστον σ αυτό το θέμα έχουν το “γνώθι σ αυτόν”  διότι γνώριζαν όλοι τους τι θα τους περίμενε εκεί στην οδό Πατησίων.

Πρέπει όμως κάποτε να σταματήσει αυτό το παραμύθι, διότι τα παραμύθια είναι για μικρά παιδιά και όχι για μεγάλους ανθρώπους.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.