Σάλος με την εφεδρεία


Σάλος έχει ξεσπάσει στο δημόσιο τομέα έπειτα από τις απανωτές εγκυκλίους και τα τελεσίγραφα του Δ. Ρέππα για την εργασιακή εφεδρεία. Όμως, μια νέα οδηγία αποτελεί για την ΑΔΕΔΥ αιτία πολέμου καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις στις οποίες θα αναφέρουν την προϋπηρεσία τους. Αυτό, για ορισμένους σημαίνει ότι ανοίγει Κερκόπορτα και για νέο κύμα εφεδρείας, μετά τους 30.000 που θα φύγουν τις επόμενες εβδομάδες. Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τίποτε, ωστόσο η πίεση είναι μεγάλη καθώς ο εκβιασμός είναι ένας και μοναδικός. Αν δεν υπογράψετε μπαίνετε στη λίστα για αποχώρηση από το δημόσιο.

Εν τω μεταξύ, δεν αποκλείεται το πρώτο κύμα εφεδρείας να κολλήσει καθώς από τους φορείς που τους έχει ζητηθεί να δηλώσουν ποιοι είναι κοντά σε συνταξιοδότηση, ίσως να μην συμπληρώνεται ο αριθμός. Μάλιστα, και μέσα στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός με τον Μ. Βορίδη να δηλώνει ότι ίσως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην εργασιακή εφεδρεία των εποπτευόμενων από αυτόν φορέων, και κυρίως της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Κι αυτό διότι αν αποχωρήσουν υπάλληλοι, κινδυνεύουν να αποδιοργανωθούν πλήρως οι υπηρεσίες.

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.