ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΡΟΣ 3 ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤ​ΕΡΟ ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΑΜ .ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ !!!


Συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας – το νέο ΕΑΜ

Ερώτηση: Αλέξη, εδώ παρουσιάζεις μία πρόταση διακυβέρνησης.Σε αντίθεση με αυτό που έχουμε συνηθίσει από τα μικρά κόμματα που κάθονται σεμία άκρη και σκούζουν για να μαζέψουν κανέναν ψήφο, εσύ παρουσιάζεις μία ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας! Με δεδομένο ότι πολλά στελέχη της ΝΔ έχουνεκφραστεί θετικά για τις πολιτικές σου τοποθετήσεις, εάν σου δινόταν η ευκαιρίαθα εφάρμοζες την πρόταση σου σε μία κυβέρνηση συνεργασίας; Τι σε χωρίζει απότην λαϊκή – αντιμνημονιακή «δεξιά»;

Ήμουν ο πρώτος που είχα μιλήσει πριν από 6 μήνες για την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου μετώπου για την σωτηρία της χώρας. Αναφέρθηκα τότε στο ΕΑΜ. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει κάνει η Αριστερά σε αυτόντον τόπο, σε παρόμοιες στιγμές μάλιστα. Και σήμερα έχουμε μία οικονομική κατοχή.Έχουμε έναν άλλου είδους πόλεμο. Τι έκανε τότε η Αριστερά; Είπε ότι το πρώτιστοπατριωτικό καθήκον είναι η απελευθέρωση. Για να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη,προηγείται η απελευθέρωση. Και έτσι γράφτηκαν οι πιο λαμπρές σελίδες τηςΑριστεράς στην χώρα. Βρέθηκαν οι Κομμουνιστές δίπλα με τους Παπάδες. Βρέθηκανοι Κομμουνιστές δίπλα στους αστούς. Τους πατριώτες όμως. Και σήμερα λοιπόν οπόλεμος γίνεται ανάμεσα στους τραπεζίτες την υπερεθνική ελιτ και τα λαμόγια μεαντίπαλο τα μεσαία στρώματα και τους εργαζόμενους. Εάν υπάρχουν λοιπόν πολίτες από την λαϊκή δεξιά που θέλουν να συνταχθούν σε αυτό το μέτωπο, εμείς είμαστε ανοιχτοί, πρέπει να συνταχθούν!
Έπεσαν λοιπόν όλοι πάνω μου να με φάνε λέγοντας ότι εγώθέλω να κάνω πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Εγώ όμως δεν θέλω να κάνω πρωθυπουργό τονΣαμαρά, γιατί πιστεύω ότι και η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρές και ανυπέρβλητες δεσμεύσεις σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Μπορεί λοιπόν ως πρόσωπα να έχουν τις καλύτερες προθέσεις, αλλά το βλέπουμε και τώρα. Γιατί ο Σαμαράς δεν κάνει αντιπολίτευση; Διότι έχει πολύ μεγάλες πιέσεις. Εάν βγει κυβέρνηση, αυτές οι πιέσεις θα γίνουν ασφυκτικές. Γι’ αυτό εμείς μιλάμε για έναν νέο μεγάλο συνασπισμό εξουσίας. Που θα εκπροσωπήσει όλες τις πολιτικές και τις κοινωνικές δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο, με σκοπό την δημιουργία μίας κυβέρνησης που θα λειτουργήσει προς όφελος των δικών τους συμφερόντων και σετελική ανάλυση με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον.
Γιατί το συμφέρον των μεσαίων και των κατώτερων στρωμάτωντης χώρας, είναι το συμφέρον της πατρίδας μας! Γιατί εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε την Πατρίδα. Το φυσικό μας περιβάλλον, την Ελληνική Γη που οφείλουμε να την διαφυλάξουμε ποσοτικά και ποιοτικά και τα συμφέροντα του λαού.Δεν μπορεί να βγαίνει ο Βενιζέλος στην βουλή και να λέει ότι πρέπει να ρημάξουμε τους Έλληνες για να σωθεί η πατρίδα… Δηλαδή, τι θα γίνει η πατρίδα χωρίς Έλληνες; Ή με πτωχευμένους Έλληνες;
Δεν θέλω λοιπόν, χωρίς να υπεκφεύγω, να αναφερθώ σε συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις διότι πιστεύω πως οι σημερινές καταστάσεις επαναπροσδιορίζουν ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό στις συνειδήσεις του κόσμου.Όταν φύγει η μπόρα, όλα θα έχουν αλλάξει. Βρισκόμαστε σε μία στιγμή ιστορικήςτομής. Όταν υπάρχει τομή, υπάρχει και ασυνέχεια. Το ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπάρχουν εδώ και 37 χρόνια, δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν και αύριο. Δεν σημαίνει ότι οινέες δομές θα είναι καλύτερες. Το βάθος της κρίσης μπορεί να συμπαρασύρει σεανθρωποφαγικές πρακτικές, σε ακραίες λογικές, σε καταστάσεις διχασμού. Εγώλοιπόν, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για ένωση της κοινωνίας ώστε νααποτρέψουμε τον διχασμό. Οφείλουμε να πάμε ενωμένοι σε μία ανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας, με ενδυνάμωση της δημοκρατίας μέσω της λαϊκής κυριαρχίας. Χωρίς λαϊκή κυριαρχία, δεν υπάρχει Εθνική ανεξαρτησία, δεν υπάρχει δημοκρατία.

Ερώτηση: Θα σου διαβάσω κάτι που ταιριάζει γάντι με αυτά που είπες. “Από τη μια μεριά το καθήκον να πραγματοποιήσει την εθνική επανάσταση, που επιδιώκει να αποτινάξει το ζυγό του ξένου ιμπεριαλισμού, κι από την άλλη μεριά να πραγματοποιήσει τη δημοκρατική επανάσταση, που τείνει ν’ αποτινάξει το ζυγό των φεουδαρχών γαιοκτημόνων στο εσωτερικό της χώρας. Το κύριο από τα δυο αυτά καθήκοντα είναι η εθνική επανάσταση, που αποσκοπεί στην ανατροπή του ιμπεριαλισμού…”

Αλέξης Τσίπρας: Ποιος το είπε αυτό;

Απ: Ο Μάο. Και στο διαβάζω διότι οι καταστάσεις που ζούμε ταιριάζουν με την Ρωσία του Γιέλτσιν ή την Αργεντινή ή την προεπαναστατική Κίνα, τηρουμένων των αναλογιών. Εάν λοιπόν δεν βρούμε Πούτιν ή Κίρσνερ, μπορεί ο Τσίπρας να γίνει ο Έλληνας Μάο;

Αλέξης Τσίπρας (γελώντας): Κοίταξτε, όταν είχα εκλεγεί κάποιος πάλι με είχε ρωτήσει σε κάποια συνέντευξη για τον Μάο και του απάντησαότι βρίσκω την σκέψη του, ενδιαφέρουσα. Τι ήταν να το πω; Αμέσως με βάφτιζα ν«κόκκινο Χμερ», «επαναστάτη χωρίς αιτία» και ότι μπορείς να φανταστείς. Στην σημερινή κατάσταση λοιπόν και ο λόγος του Μάο είναι επίκαιρος, και ο λόγος του Κολοκοτρώνη είναι επίκαιρος και ο λόγος του Βελουχιώτη είναι επίκαιρος.Θυμηθείτε την ομιλία του Άρη στην Λαμία. Τον Άρη που πρόσφατα απεκαταστάθει απότην ηγεσία του ΚΚΕ, λειψά βεβαίως. Καλύτερα να τον άφηναν τον άνθρωπο στην ησυχία του. Εδώ λοιπόν πρέπει να έχουμε επιδράσεις από διάφορες πλευρές. Και επαναλαμβάνω ότι η κρίση έχει αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Προσωπικά δενπιστεύω σε σωτήρες. Σωτήρας του εαυτού του μπορεί να γίνει μόνον ο λαός εάνσυνειδητοποιήσει την δύναμη που έχει στα χέρια του και εάν ενωθεί σε κοινούςστόχους. Να αφήσουμε λοιπόν αυτά που μας χωρίζουν και να δούμε αυτά που μας ενώνουν σε κοινούς στόχους. Δεν μπορεί λοιπόν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι,όλοι τέλος πάντων αυτοί που δεν έχουν βουτήξει το δάχτυλο στο μέλι να μηνμπορούν να βρουν αυτά που τους ενώνουν. Δεν μπορεί πλέον σήμερα να διχαζόμαστε όπως κάναμε την δεκαετία του ’80 στα γαλάζια τα πράσινα και τα κόκκινα καφενεία. Θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να σώσουμε την πατρίδα μας από αυτή τηνλαίλαπα και να τιμωρήσουμε επιτέλους τους ενόχους. Η ατιμωρησία είναι διαχρονικό φαινόμενο και ίσως είναι και η αιτία παραβατικότητας της εξουσίας.Πρέπει να υπάρξει τιμωρία αλλά κυρίως να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη. Εμένα δεν με απασχολεί τόσο να μπει ο Τσουκάτος ή ο Τσοχατζόπουλος φυλακή. Μ εαπασχολεί κυρίως να επιστραφεί πίσω η δημόσια περιουσία που έχει κάνει φτερά και ποτέ δεν βρίσκεται. Υπάρχει τρόπος. Το λεγόμενο περιουσιολόγιο. Όπου δεν θα είναι απλώς τα ακίνητα στο όνομα του ή των στενών συγγενών του, αλλά ολόκληροτο ομόκεντρο πλέγμα κινητής και ακίνητης περιουσίας που μπορεί να διαχειρίζεται. Τι σημαίνει αυτό; Από λογαριασμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό,ομόλογα, ακίνητα εξωτερικού, συμμετοχή σε εταιρείες, Ελληνικές ξένες και υπεράκτιες. Ας κάνουμε αυτό και θα σου πω μετά για πότε πατάσσεται η διαφθοράκαι η φοροδιαφυγή. Δεν μπορούμε να κάνουμε εταιρείες στην Ελβετία και εδώ να δηλώνουμε μισθούς δημοσίου υπαλλήλου. Να δω τότε ποιος κερατάς θα τολμούσε να φοροδιαφύγει, όταν θα γνωρίζει ότι θα του δημευθεί ακόμα και το ήμισυ τηςσυνολικής του περιουσίας! Χρειάζεται αποφασιστικότητα όσο «ακραίες» και ανμπορούν να θεωρηθούν τέτοιες ενέργειες. Δεν μπορεί οι επιτήδειοι να γλιτώνουνκαι ο άνομος πλουτισμός πρέπει να τιμωρηθεί.

Ερώτηση: Οι αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα» και το διαδίκτυο γιατην πτώση Καραμανλή και τα παιχνίδια ξένων μυστικών υπηρεσιών έχουν παίξει σεαυτό ρόλο;

Απάντηση: Νομίζω ότι αυτό το περιοδικό έχει συμβάλει στηναλλαγή του κλίματος, διότι έχει έναν τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο και αποκαλύψειςοι οποίες δεν είναι γενικά σκανδαλοθηρικές, αλλά είναι με αδιάσειστα στοιχεία.Είναι ένα περιοδικό γνώμης το οποίο έλειπε. Βέβαια, έχω την αίσθηση ότι τοπεριοδικό αυτό – όπως και άλλα σοβαρά έντυπα – απευθύνονται σε ένα περιορισμένοκοινό, ενώ εσείς έχετε την δυνατότητα, τα social media, να πιάνουν μια ευρεία γκάμα πολιτών και αυτό είναι έναισχυρό όπλο κοινωνικής αντίστασης, κοινωνικής αυτοοργάνωσης και ελεύθερης,αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.
Εάν βρισκόμασταν στο 1960 για να περάσουν αυτά τα μέτρα θαχρειαζόταν δικτατορία.
Το 1990 θα κοίμιζαν απλώς τον κόσμο με τα μεγάλα κανάλια.
Σήμερα όμως η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί λόγω του διαδικτύου.
Όταν ένα Blog όπωςτο Ολυμπία, το Taxalia κλπ  που τοχειρίζονται 10 άνθρωποι, έχει 200.000 χτυπήματα ή μοναδικούς επισκέπτες, τί νασου κάνει ο κ. Πρετεντέρης, η κα. Τρέμη;

Ερώτηση: Ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως έγραψε ένα περιοδικό της ΟΝΝΕΔ κάποτε, ήταν άθλιος σφάχτης λαών ή εκπολιτιστής;

Απάντηση: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στην εποχή του, ένας ηγέτης, ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη στρατηγική ευφυΐα και ήταν και μαθητής του μεγάλου Αριστοτέλη πάνω απ’ όλα. Από εκεί και πέρα, νομίζω την κάθε ιστορική προσωπικότητα θα πρέπει να την κρίνουμε στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής του και όχι εκ των υστέρων.

Ερώτηση: Μετά από αυτή την προσέγγιση λοιπόν, δεν θα είχες αντίρρηση για την ανέγερση αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα, που όλο εξαγγέλεται και όλο κάπου κολλάει με πρόφαση τον …ΣΥΡΙΖΑ!
Απάντηση: Όχι, δεν θα είχα αντίρρηση. Εδώ μάλιστα έχουμε άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα… Ο Μέγας Αλέξανδρος θα ενοχλήσει; Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα μάλιστα, να τα αντικαταστήσουμε!
Ερώτηση: Και ερχόμαστε στο θέμα της μετανάστευσης, για το οποίο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει τον κόσμο που βιώνει στο πετσί τουποικιλοτρόπως. Δεν θα μπούμε σε θεωρίες αν είναι καλή, κακή ή μέτρια. Επί τουπρακτέου.

Απάντηση: Εμείς έχουμε λοιδορηθεί για αυτό το θέμα. Εδώ καιμια δεκαετία, είχαμε μια ανάλυση ότι το θέμα αυτό θα γίνει κεντρικό το ερχόμενοχρονικό διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Και καταπιαστήκαμε ενεργά με το ζήτημα τωνμεταναστών, κυρίως από ενδιαφέρον για τους Έλληνες και όχι για τους μετανάστες.Για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και το εξηγώ:
Η ανάλυσή μας ήταν ότι οι επιθέσεις οι ιμπεριαλιστικές, οιαντιθέσεις της παγκοσμιοποίησης θα οδηγήσουν χιλιάδες ανθρώπους, εκατομμύριαανθρώπους, θα δημιουργήσουν τεράστιες μεταναστευτικές ροές από τις χώρες τουτρίτου κόσμου στην Ευρώπη. Και αυτό θα γίνει κατευθυνόμενα με σκοπό το κύμααυτό να χρησιμοποιηθεί ως όπλο των ισχυρών για διάλυση των κεκτημένωνδεκαετιών. Πήραμε λοιπόν θέσεις αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα των μεταναστώνμε σκοπό να αποτρέψουμε την υποβάθμιση των δικαιωμάτων των γηγενών, νααναχαιτίσουμε την μαύρη εργασία, την μείωση των αμοιβών, την ισοπέδωση προς τακάτω.
Στην Ελλάδα έχουμε περιοχές που είναι γκέτο, υπάρχουνπεριοχές που είναι αδιάβατο, είναι υποβαθμισμένες. Έχουμε έναν υπερβολικάμεγάλο αριθμό, όχι τόσο όσο λένε , αλλά είναι μεγάλος, κυρίως γιατί ο κόσμοςαυτός που έρχεται εδώ και δεν θέλει να μείνει εδώ, αλλά να πάει σε άλλες χώρεςδεν έχει τη δυνατότητα να πάει και να πάρει ταξιδιωτικά έγγραφα γιατί ο κ.Παπανδρέου και ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν έχουν υπογράψει μια συνθήκη, το ΔουβλίνοΙΙ, που απαγορεύει στην ελληνική κυβέρνηση να δίνει ταξιδιωτικά έγγραφα σεαυτούς που μπαίνουν παρανόμως στη χώρα, οι οποίοι δεν θέλουν να μείνουν στηνΕλλάδα, αλλά να πάνε στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Αγγλία εκεί όπου πιστεύουνότι θα βρουν δουλειά. Δηλαδή, με λίγα λόγια, με ευθύνη της ΕΕ και με αποδοχήαυτής της πολιτικής από τους Έλληνες κυβερνώντες , η Ελλάδα έχει γίνει μιααποθήκη ανθρωπίνων ψυχών. Η Ελλάδα έχει γίνει ένα διαμετακομιστικό κέντρο, όπουέχει ανοιχτή την πρόσβαση και κλειστή την έξοδο. Φορτωνόμαστε εμείς όλο αυτό τοβάρος, την ίδια στιγμή που οι κύριοι Ευρωπαίοι μας φορτώνουν άλλα βάρη.
Άρα λοιπόν το πρώτο πράγμα που πρέπει να δει κανείς σε μιαπρόταση για το μεταναστευτικό είναι να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση. Ή θα είμαστεσε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και θα μοιραζόμαστε τα βάρη ή θα είμαστε σε μιαΕυρώπη που κάποιοι θα κάθονται στα ρετιρέ και κάποιοι στο υπόγειο. Να λοιπόνένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την Ελλάδα.  Να αναιρέσει μονομερώς το Δουβλίνο 2 και ναδώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε αυτούς που θέλουν να φύγουν, να πάνε εκεί πουθέλουν να πάνε.

Ερώτηση: Υπάρχει και άλλο επιχείρημα. Η μετανάστευση κοστίζει…

Απάντηση: Τρομάζω στη σκέψη ότι αυτή η κατάσταση μπορεί καινα είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στην ελληνική κοινωνία και να οδηγήσει σεεύκολες αντιδράσεις «ανθρωποφαγικές». Ξέρετε, αυτό δεν θα είναι λύση, διότι αυτός που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και αυτός που έχει από 40 κύματα για ναέρθει εδώ π.χ. από εμπόλεμος περιοχές, έχει περάσει από ναρκοπέδια, ό,τι και νατου κάνεις «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται».
Ο κίνδυνος είναι ότι αν δεν ενταχθεί στο κοινωνικό περιβάλλον να αποτελέσει ένα απειλητικό στοιχείο για την κοινωνία. Εμείς, ως Αριστερά, επιχειρήσαμε – ανεπιτυχώς όμως γιατί λοιδορηθήκαμε επαναλαμβάνω – νααποτελέσουμε μια ασπίδα στην εύκολη κριτική, ότι το πρόβλημα είναι ο αδύναμος:το πρόβλημα είναι αυτές οι πολιτικές που έχουν φέρει τον αδύναμο εδώ, να διεκ
δικήσουμε δικαιώματα γι’ αυτόν για να προστατεύσουμε και ταδικαιώματα των Ελλήνων και ταυτόχρονα να βρούμε λύσεις που θα έχουν μιαπροοπτική. Όχι εύκολες λύσεις. Η εύκολη λύση είναι η επιχείρηση «σκούπα». Όμωςαυτές οι επιχειρήσεις τον παίρνουν από εδώ και τον πάνε εκεί. Δεν αλλάζει τοπρόβλημα, απλά μεταφέρεται από την μια πλευρά στην άλλη. Μια λύση, η οποία θαείχε βάθος και προοπτική θα είναι η διεκδίκηση από την Ε.Ε. να μοιραστεί ταβάρη, να δώσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα σε αυτούς που θέλουν να φύγουν από τηνΕλλάδα και είναι πάρα πολλοί αυτοί.
Ταυτόχρονα να φτιάξουμε και να αποκτήσουμε μια πολιτική,ώστε να πατάξουμε το έγκλημα. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα. Ηαστυνομία υπάρχει μονάχα για να παρακολουθεί τους ανθρώπους που διαδηλώνουν καιοι μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούν τους βουλευτές! Και εκεί που υπάρχειεγκληματικότητα, δεν υπάρχει αστυνομία.

Ερώτηση: Μικροεγκλήματα τα έχει πει αυτά ο κ. Παπουτσής.

Απάντηση: Τι μικροεγκλήματα; Όταν ο άλλος βγαίνει με μιαφωτογραφική μηχανή για να πάει την γυναίκα του στο μαιευτήριο και τον σφάζουνδεν είναι μικροέγκλημα. Αλλά και εδώ, πρέπει να καταλάβουμε ότι στην κορυφή τηςπυραμίδας του εγκλήματος, βρίσκεται ο μετανάστης και στη βάση βρίσκονται καιΈλληνες. Δηλαδή, αυτές οι συμμορίες έχουν τον απελπισμένο μετανάστη στην κορυφήτης πυραμίδας – γιατί αυτός θα μαχαιρώσει να πάρει τη μηχανή – αλλά όταν θαπάει να την δώσει στον κλεπταποδόχο, αυτός μπορεί να είναι Έλληνας και όλα αυτάγια 10 ευρώ! Εδώ δεν εξαιρώ και κάποιες περίεργες οργανώσεις δήθεν προστασίαςτων δικαιωμάτων μεταναστών, κάποιες ΜΚΟ που χρησιμοποιούνται ως προκάλυμμα γιαστυγνή εκμετάλλευση και δουλεμπόριο. Θέμα που χρήζει σοβαρής διερεύνησης.

Ερώτηση: Πάντως ο Παπουτσής κατάφερε να διαλύσει τουςΑγανακτισμένους!

Απάντηση: Αυτό όντως είναι πολύ σημαντικό έργο! Το κατάφερεμε μεγάλη δυσκολία, όμως όπως είδατε κατάφερε να διαλύσει τους Αγανακτισμένους,αλλά όχι και την αγανάκτηση!

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους τα 2 πρώτα μέρα της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στους αδέσμευτους bloggers.*

*Στη συνέντευξη συμμετείχαν τα blog :
kourdistoportocali ,logia-starata ,olympiataxalia ,προεδρική δημοκρατία  ,online-press,dexiextrem,exomatiakaivlepo ,pyrgos-news,citypress-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.