“Ηλεκτροσόκ” σε αξιωματικούς των ΕΔ!


Έχουν μπλέξει άσχημα όσοι στρατιωτικοί διαμένουν με τις οικογένειές τους σε ΣΟΑ! Το μπλέξιμο έχει να κάνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ,θέμα που έχει θίξει το Onalert.

Μία επιστολή αξιωματικού περιγράφει με σαφήνεια τι ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν οι αξιωματικοί που μένουν σε ΣΟΑ.Η επιστολή έφθασε στο Onalert,μέσω του ΣΥΣΜΕΔ, ο οποίος παρακολουθεί αυτό το ζήτημα αναζητώντας λύση.

Η επιστολή του αξιωματικού:

«Αξιότιμοι συνάδελφοι, θεωρώ ότι, είστε, ίσως, ο μοναδικός φορέας που μπορεί να μου απαντήσει έγκυρα επί του θέματος. Έχω την αγαθή τύχη, να είμαι στεγασμένος σε Στρατιωτικές Οικίες Αξιωματικών. Μαζί με την λοιπές οικογένειες που είναι στεγασμένες στην ίδια Φρουρά, λάβαμε, με το λογαριασμό της ΔΕΗ την υποχρέωση να πληρώσουμε το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Απευθυνθήκαμε, μέσω του ορισμένου ως Διαχειριστή των ΣΟΑ, συνάδερφο αρμοδίως στον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς επί του θέματος (ο οποίος ομοίως στεγάζεται μεθ’ ημών). Άμεσα εστάλη, υπηρεσιακώς, στη ΔΕΗ έγγραφο του Σχηματισμού, που δήλωνε ότι οι εν λόγω οικίες, με τους συγκεκριμένους αριθμούς λογαριασμών, είναι ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ). 

Εφόσον το ΤΕΘΑ είναι ΝΠΔΔ σύμφωνα με τον Νόμο περί την επιβολής του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, δεν υποχρεούται στην καταβολή. Η απάντηση των υπαλλήλων της ΔΕΗ ήταν ότι χρειάζεται, έγγραφο της Εφορίας το οποίο να το επιβεβαιώνει. Η ΔΟΥ της περιοχής όμως δηλώνει ότι το τέλος πρέπει να καταβληθεί και αρνείται να ασχοληθεί περαιτέρω. Θεωρώντας ότι, το θέμα αυτό, ταλανίζει πολλούς συναδέρφους, και έχοντας γνώση ότι ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Ι. Κοραντής είχε υποβάλλει σχετική επερώτηση στους συναρμόδιους Υπουργούς, παρακαλώ να μου υποδείξετε:

α. τον ενδεδειγμένο τρόπο δράσεως ή τις νόμιμες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβώ,

β. τις τυχόν απαντήσεις που εδόθησαν στην ως άνω επερώτηση, γ. το ακριβές κείμενο του Νόμου ώστε να υποβάλλω Υπηρεσιακή Αναφορά προς το ΤΕΘΑ, ζητώντας την αποζημίωσή μου για ό,τι ποσό, υποχρεωθώ να καταβάλλω σε όποια ΔΕΚΟ, ΔΟΥ ή άλλο ταμείο τώρα ή στο μέλλον για περιουσία, την οποία ούτε έχω, ούτε διεκδικώ.

Αξιότιμοι συνάδερφοι, σας συγχαίρω για το έργο σας, ελπίζω σε κάποια απάντηση εκ μέρους σας, και σας αφήνω ως τελευταία σκέψη, ότι όσοι ζητούν να ενοικιάσουν κτίρια, κτισμένα το 1958, και θεωρούν ότι ευνοήθηκαν, είναι συνάδερφοι με οικονομική στενότητα. Για εμάς, το κάθε ευρώ μετράει. Ιδίως με τις αλλεπάλληλες περικοπές του τελευταίου εξαμήνου. Χαρακτηριστικό ότι, 2 διαμερίσματα μένουν αδιάθετα φέτος, ενώ άλλα δύο φιλοξενούν, αλλοδαπούς αξιωματικούς, οι οποίοι εκπαιδεύονται στη Φρουρά».

Ο ΣΥΣΜΕΔ σε ανακοίνωσή του αφού επικαλείται όλα τα σχετικά έγγραφα και αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το “χαράτσι” μέσω ΔΕΗ κάνει λόγο για απόγνωση “στην οποία έχει περιέλθει, και μας έχει μεταφερθεί, πλήθος συναδέλφων Ελλήνων στρατιωτικών, διαμενόντων στα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) – Στρατιωτικά Οικήματα Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΟΜΥ) – Στρατιωτικά Οικήματα ΕΠΟΠ (ΣΟΕΠΟΠ) και των αντιστοίχων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, αναφορικά με την καταβολή του τέλους θέματος, αφενός για ακίνητα τα οποία δεν τους ανήκουν (δεν είναι κύριοι αλλά ανήκουν στην ιδιοκτησία του Ελληνικού δημοσίου και ΝΠΔΔ) και αφετέρου για την εμφανέστατη και κατάφορη σε βάρος τους άδικη ενέργεια είσπραξης” .

Ο ΣΥΣΜΕΔ ζητά το αυτονόητο. Να βρεθεί άμεσα μια λύση.

onalert.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ “Ηλεκτροσόκ” σε αξιωματικούς των ΕΔ!

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Γιατί να μην πληρώσετε δηλαδή;;; Επειδή είναι η ΣΟΑ ΝΠΔΔ;;;;

  Εσείς δεν πλρώνεστε κανονικά και μάλιστα ξέρετε ότι από την πρώτη μέρα που καταταγήκατε ότι θα έχετε δουλειά και σύνταξη εξασφαλισμένη;;;

  Τι να πούνε δηλαδή αυτοί που μένουν σε λυόμενα από τις φωτιές και τους ήρθε το χαράτσι;

  Τι να πούνε αυτοί που έχουν λιγότερα έσοδα από το χαράτσι και χρωστάνε ακόμα τα σπίτια;;;

  Τι να πούνε οι άρρωστοι που αν κοπεί το ρεύμα δεν θα λειτουργούν τα μηχανήματα στα σπίτια τους;;;

  Τι να πούνε οι πολύτεκνοι;;

  Οι πρόσφατα άνεργοι;;; Όσοι δηλαδή είναι άνεργοι τον τελευταίο μήνα αλλά δεν εξαιρούνται;;;;

  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ Η ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΑΜΙΣΙΑΤΙΚΑ ΑΛΛΩΝ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Κύριοι στρατιωτικοί…..

  Βάλτε καλά στα κεφάλια σας ότι έχουμε ΧΟΥΝΤΑ!!!!!

  ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ!!!! ΟΣΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ!!!!!! ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ!!!!! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΛΗ!!!!!!

  ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ!!!!! ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ!!!!

  αει σιχτιρ με τον κάθε κλάψα που έχει την δύναμη αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΘΑΡΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!!!!!!

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ nemesisnyx γράφει:

  ποσο ενοίκιο δίνεται εσείς 70EURO? Πετρέλαιο πληρώνεται? σύμφωνο απόλυτα με τον ιωάννη.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.