187 καθηγητές Οικονομίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια


Ναι δεν διαβάζετε λάθος 187 είναι οι διορισμένοι – εκλεγμένοι καθηγητές των Ελληνικών πανεπιστημίων.

Διερωτάται ο απλός πολίτης γιατί όλοι αυτοί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την καταστροφική πορεία του νεοελληνικού κράτους;

Οι απαντήσεις πολλές που οφείλουν να τις δώσουν από την πλευρά τους οι καθηγητές σε πρώτο χρόνο και να αναρωτηθούμε όλοι εμείς πολλά άλλα που θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν. Τι είδους φοιτητές εκπαιδεύουν και ποιους παραδίδουν στην κοινωνία; Κάποτε πρέπει να βάζουμε σκληρά ερωτήματα για όσα έγιναν σε αυτό τον τόπο.

Η απάντηση που πιστεύω ότι θα είναι έτοιμη να απαντηθεί είναι ότι δεν τους άφησαν οι πολιτικοί με τα απίστευτα καμώματά τους. Αν απαντήσουν έτσι τότε να ερωτηθούν για όσες συμβάσεις κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν και έβλεπαν ότι ήταν παράνομες και αντισυνταγματικά ανεπίτρεπτο να δώσουν την θετική τους γνώμη.

Γιατί το έκαναν λοιπόν αφού έβλεπαν την παρανομία;
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον;
Την λέξη παραίτηση την έχουν ακουστά ή την αγνοούν;
Αλλά μήπως προτάσσουν το ίδιον τους συμφέρον έναντι παντός άλλου;

Τώρα τι να τους κάνουμε που εμφανίζονται στις εκπομπές διαφόρων παπαγάλων του συστήματος και κάνουν την κριτική τους αλλά στο τέλος του μηνός θα περάσουν από το ταμείο.

Η αλήθεια είναι ότι εκπαιδεύτηκαν και εκπαιδεύουν σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα, αλλά ακόμη και με αυτά τίποτα απολύτως δεν προσέφεραν στην Ελληνική οικονομική ζωή του τόπου. Ίσως εδώ να επαληθεύεται το σχετικό ανέκδοτο που λέει ότι μια οικονομία πάει καλά όταν απουσιάζουν οι οικονομολόγοι της από την χώρα.

Η σπουδαιότερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν πλέον είναι να μας πουν, αλλά όλοι μαζί, πως θα μπορούσαμε να πορευτούμε και εκτός της κηδεμονίας της Γερμανίας με θάρρος και σκληρά μέτρα αλλά για όλους και όχι η αλητοπαρέα των ολιγαρχών να είναι εκτός. Και εμείς ως λαός θα ξέρουμε με ποιους θα είμαστε και ποιους θα εξοστρακίσουμε.

Θα τολμήσουν;

Μακεδών

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.