Η “ψαλίδα” στο 9,8%


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Στο 9,8% κινείται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκοπήσεις της «Rass», που δημοσιεύει το «Παρόν». Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται στο 24,6%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει υποχωρήσει στο 14,8%, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα άλλων δημοσκοπήσεων, που εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα να κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, και κάτω από το ψυχολογικό όριο του 15%.

Αξιοσημείωτη είναι η άνοδος της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία βρίσκεται στο 6,2%, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ (5,9%) και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (5,7%), ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στην 3η θέση, με 8,5%, διατηρώντας περίπου σταθερά τα ποσοστά του.

Οι Οικολόγοι παρουσιάζουν μια μικρή κάμψη, στο 3,3%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία βρίσκεται και πάλι εκτός Βουλής, με ποσοστό 2,9%. Όσο για την αδιευκρίνιστη ψήφο, αυτή δείχνει να κινείται στα επίπεδα του 20,2%.

Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 64,7%, με απώλειες 26,6% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο και άλλα κόμματα, 3,4% προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, 2% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 0,5% προς το ΠΑΣΟΚ.

Στο 33,2% η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, με απώλειες 44,6% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο και άλλα κόμματα, 8,7% προς τη Νέα Δημοκρατία, 6,1% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 3,7% προς το ΚΚΕ.

Το 81,9% θεωρεί θετική εξέλιξη για τη χώρα την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, το 61,3% όμως είναι δυσαρεστημένο από τη σύνθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

statesmen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Η “ψαλίδα” στο 9,8%

  1. Ὁ/ἡ ΑΧΙΛΛΕΑΣ γράφει:

    Πως γίνεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατική Αριστερά όταν από τις απώλειες των δύο μεγάλων δεν πάρνει τίποτα σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που παιρνει σημαντικό μερίδιο;

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.