Περί καλλιτεχνών, «καλλιτεχνών» και…φυγοστράτων


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΤΟ Ωδείο Ηρώδη του Αττικού φτιάχτηκε για ρεσιτάλ και συναυλίες και…μπάσαμε μπουζούκια και τραγουδίστριες. Στο Μέγαρο Μουσικής ο κ. Νταλάρας (που τρυπώνει παντού και με το αζημίωτο) κιθαρίζων με…πένα(!) και «ρεμπετεύων». Κι αν κάτι ακόμα είχε περισσέψει για να στεγάσει την τέχνη, θα το’ χαμε πνίξει με τη μαγκιά και τον αφόρητο λαϊκισμό, μη μείνει ίχνος από κλασική Ελλάδα του πολιτισμού και της τέχνης.

ΕΙΔΑΜΕ (τον κ. Νταλάρα), συνεχίσαμε «στην υγειά μας» με τους ίδιους επί τα ίδια και θυμηθήκαμε. Καλλιτέχνες με «τρελόχαρτο» που τη βόλεψαν με τον στρατό και τα ‘κονόμησαν με επιχορηγήσεις. Για δεκαετίες μας «κάλυπτε» ο κ. Δ. Σαββόπουλος κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, πατσίζοντας(!;) τη φυγοστρατία του με «συναυλίες» σε στρατόπεδα.

ΝΑ περάσουμε απ’ τον κ. Τριανταφυλλόπουλο που «εκφράζει τη λύπη του» για τη μη στράτευσή του, περνάει ξώφαλτσα τους λόγους και «βάλλει» (ανερυθρίαστα) κατά των φυγόστρατων; Ας το κάνουμε, για να καταλήξουμε στον σύγχρονο…Αριστοφάνη που «σμιλεύει ψυχές» (υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα) μέσα απ’ την τηλεοπτική αλητεία των «παραστάσεών» του, που δεν θυμίζουν ΤΙΠΟΤΑ απ’ τους υπέροχους «Μήτσους» του. Με τις χαχανίζουσες σε «πρώτο τραπέζι πίστα» κι ένα…προστατευτικό τείχος να κρατάει μακριά (του) και περιέργως τον εισαγγελέα για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

ΔΕΝ στρατεύθηκε αυτοβούλως ο κ. Λαζόπουλος. Ανακάλυψαν τις προθέσεις του για «λαθροχειρία περί την θητεία» και με το «χαρτί» στη τσέπη, τον τσάκωσαν (επί ΠΑΣΟΚ) και τον «έντυσαν». Για ελάχιστους μήνες, όσο να εξασφαλίσει το άλλοθι και την…τιμή του. Κι ύστερα; Ακολούθησαν επιτυχίες του όπου ξεδίπλωσε το ταλέντο του, ωστόσο, τα καλλιτεχνικά στερνά του δεν τιμούν τα πρώτα.

ΚΑΙ πάμε στη μονομέρεια των ανηλεών επιθέσεών του κατά του Γ. Παπανδρέου και στη λύσσα του να τον εξευτελίσει. Παρέμενε γρίφος, μέχρι που διαβάσαμε μιαν ανάρτηση στο διαδίκτυο. Ανώνυμη και δεν την υιοθετούμε, ωστόσο, μας εξηγεί τα ανεξήγητα και ρωτάμε τον κ. Λαζόπουλο (σιγά που θα μας…απαντήσει):

ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΤΕ στην Εφορία 6 (έξι) εκατομμύρια, το 2001; Πλησιάσατε τον κ. Γ. Κουρή (Γ. Γ . του Υπ. Οικονομικών) και αυτός σας «παρουσίασε» στον κ. Αλογοσκούφη που εξαφάνισε το χρέος σας; Με ποιο αντάλλαγμα; Μήπως για να «αγωνιστείτε» μην έρθει ο Παπανδρέου; Τέλος, σας φυγάδευσαν (αντί να σας συλλάβουν, με άλλους) στο καράβι των κοκαϊνομανών στη Μύκονο;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.