Πράκτορας της Τουρκίας ο Πρόεδρος της Σκοπιανής Διασποράς


Όπως έγινε γνωστό μέσα από άρθρα του ιστότοπου μας, η Ενωμένη Σκοπιανή Διασπορά (UMD) εξαπέλυσε νέο κύμα προπαγάνδας υπό τη μορφή επιστολών με τις οποίες 1) καλεί την Αυστραλία να αναγνωρίσει την πΓΔΜ ως “Μακεδονία”, 2) καλεί τους αρχηγούς και των είκοσι επτά κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποστηρίξουν τις ενταξιακές φιλοδοξίες των Σκοπίων και 3) καλεί τα αμερικανικά ΜΜΕ να υποστηρίξουν την πΓΔΜ ενάντια στην αδιαλλαξία της Ελλάδας.

Τι θα έλεγαν όμως οι αποδέκτες των επιστολών εάν γνώριζαν ότι ο πρόεδρος της Σκοπιανής Διασποράς είναι πράκτορας της Τουρκίας;

Ο Πρόεδρος της UMD, Μέτο Α. Κολόσκι (Metodija A. Koloski), όχι μόνο εργάζεται ως ειδικός σε κυβερνητικά ζητήματα (Government Afairs Specialist) για την DLA Piper[1], η οποία, όπως εγινε γνωστό πριν από τρία χρόνια, ασκεί επισήμως πολιτική επιρροής (lobby) για την Τουρκία, εργάζεται επίσης μέσω αυτής και ως πράκτορας για την Τουρκική κυβέρνηση από το 2008 και δρα στις εξής περιοχές:

Η εγγραφή του Μέτο Κολόσκι όπως βρίσκεται καταχωρημένη στο Foreign Agents Registration Act (FARA) του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης (Department of Justice)

Η UMD δρά στην Αμερική προσχηματικά ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός σύμφωνα με το νόμο 501 C3 (ο συγκεκριμένος νόμος δίδει πολλά πλεονεκτήματα, όπως απαλλαγή φόρων, χρηματοδότηση με κρατικά κονδύλια, επιχορήγησεις, κτλ) προς τους Αμερικάνικους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Αλλά ακριβώς επειδή δίνει πολλά προνόμια σε όσους παρέχει την άδεια ίδρυσης τέτοιων φορέων, είναι αυστηρότατος και απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την άσκηση πολιτικής επιρροής εντός των ΗΠΑ και αυτό για να πιέσει όσους θέλουν να κάνουν επαγγελματικά πολιτικά lobbies, να προχωρήσουν στην ίδρυση τέτοιων φορέων αλλά κάτω από ακόμα αυστηρότερους οικονομικούς ελέγχους από το γνωστό IRS, ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος για το μαύρο πολιτικό χρήμα}. Ωστόσο Κολόσκι και UMD ασκούν πολιτική επιρροή εντός και εκτός των ΗΠΑ, δράση η οποία αποτελεί παραβίαση του ασυμβίβαστου (conflict of interest), η οποία επιφέρει μέχρι και ποινή φυλάκισης.[2]

Η UMD έδωσε το ποσό των 500.000 δολαρίων στην εταιρεία λόμπιOrion Strategies[3] στα μέσα του 2008, προκειμένου να προωθήσει ευρέως την τακτική του Γκρούεφσκι περί “εντάσεως” με την Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε συχνές δηλώσεις εναντίον της Αθήνας στα ΜΜΕ σε μια ποικιλία θεμάτων. Συγκεντρωτικά για το 2008 και μόνον, η UMD διέθεσε το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων για τον προπαγανδισμό των θέσεων της, ποσό που ούτε κατά ένα τοις χιλίοις δεν έχουν διαθέσει οι ελληνικές κυβερνήσεις για την υπεράσπιση της εθνικής μας κληρονομιάς, όπως θα δούμε παρακάτω.

Λίγα λόγια για την Orion Strategies

Η Orion Strategies LLC[4], η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία βοηθά τους πελάτες της να προωθήσουν την αυτονομία και την ελευθερία στις επιχειρήσεις και την πολιτική. Βρίσκεται καταχωρημένη στην κατηγορία των Συμβούλων Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα αρχεία της Manta[5] η εταιρεία ιδρύθηκε το 2001 και ενσωματώθηκε στην Περιφέρεια της Κολούμπια.

Ο Randall J. Scheunemann[6] είναι ένας Αμερικανός λομπίστας των νεοσυντηρητικών. Είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Απελευθέρωση του Ιράκ, η οποία δημιουργήθηκε από το “Πρόγραμμα για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα [7] (Project for the New American Century-PNAC). Μαζί με τους Kagan και Kristol διήυθηναν το PNAC, μια πολύ σημαντική οργάνωση που δημιουργήθηκε όταν έλεγχαν οι Δημοκρατικοί τον Λευκό Οίκο το 1997 και η οποία προωθεί τα ιδανικά των νεοσυντηρητικών[8] Ήταν βοηθός Εθνικής Ασφαλείας του Trent Lott και σύμβουλος του υπουργού Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ για το Ιράκ. Πληρώνεται για να ασκεί πολιτική επιρροής για τη Γεωργία και ήταν βοηθός εξωτερικής πολιτικής του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Μακέιν το 2008.

Μέχρι το Μάιο του 2008, ο Scheunemann ήταν συνιδιοκτήτης της Orion Strategies, LLC. Η εταιρεία έχει ασκήσει πολιτική επιρροής για λογαριασμό του Open Society Institute του Σόρος, καθώς επίσης και για τηνΣυμμαχία της Κασπίας (Caspian Alliance), την Lockheed Martin, τηνBP, και την Εθνική Ένωση Όπλων (National Rifle Association), στις κυβερνήσεις της Λετονίας, της Ταϊβάν, της Κροατίας, και της πΓΔΜ.

Πίσω στη δράση των UMD-TCA

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η UMD συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών της πΓΔΜ, γεγονός το οποίο συνδέεται με τον στρατηγικό στόχο του Γκρούεφσκι να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα ζητήματα στο εγγύς μέλλον, όπως και έκανε, ως κύριο συστατικό της πολιτικής του ατζέντας.

Ο TCA ανακοίνωσε επίσης πρόγραμμα υποτροφιών για όσους Σκοπιανούς επιθυμούν να σπουδάσουν στην Τουρκία. Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν η“διεύρυνση των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών”, ενώ ο πρόεδρος της UMD δήλωνε υπερήφανος που ο Κεμάλ Ατατούρκ “γεννήθηκε και σπούδασε στη Μακεδονία”.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2008, η συνεργασία UMD-TCA διευρύνθηκε καθώς η δεύτερη ανακοίνωσε “ιστορική συμφωνία δωρεάς” στην πρώτη, ύψους 150,000 ευρώ. Έτσι η UMD προσέλαβε αμέσως και εκτελεστικό διευθυντή πλήρους απασχόλησης. “Οι δύο κοινότητες συνεργάζονται ώστε η φωνή τους να ακούγεται διεθνώς σε ζητήματα ,όπως η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Βαλκάνια”,δήλωσαν οι ηγέτες και των δύο οργανώσεων.

Ο Πρόεδρος της UMD, Μέτο Κολόσκι, είναι μια από τις πλέον γνωστές προσωπικότητες της Σκοπιανής Διασποράς και χαρακτηρίζεται ως ο “μέντορας” αρκετών ακραίων πολιτικών στα Σκόπια σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας. Έχει στην κατοχή του μια εκτεταμένη βάση δεδομένων που περιλαμβάνει έναν κατάλογο χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων, μέσω του οποίου διεξάγει προπαγανδιστικές δραστηριότητες σε καθημερινή βάση με τη βοήθεια μιας ομάδας συνεργατών που απλώνονται σε όλον τον κόσμο και καλύπτουν όλες τις ζώνες ώρας, από την Αυστραλία έως τον Καναδά.

Τα κύρια σημεία πίεσης του Κολόσκι είναι η ύπαρξη μειονότητας “Αιγαιατών Μακεδόνων” στην Ελλάδα, καθώς και οι “παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” που υφίσταται αυτή η ανύπαρκτη μειονότητα. Επιπλέον, οι λιγότερο γνωστοί άνθρωποι της Σκοπιανής Διασποράς, οι οποίοι ζουν ανάμεσα μας περνώντας απαρατήρητοι, είναι πολύ καλά ενημερωμένοι γύρω από την κατάσταση στην Ελλάδα,εκμεταλευόμενοι τις ανοικτές πηγές πληροφοριών όχι μόνο όσον αφορά στην πολιτική, αλλά και στην κοινωνική κατάσταση καθώς και σε ζητήματα ασφαλείας. [9]

Εγκυρότατη πηγή που επιθυμεί να μείνει ανώνυμη, αναφέρει ότι ο Μέτο Κολόσκι εργαζόταν στο παρελθόν για τον Τουρκικό Συνασπισμό της Αμερικής (Turkish Coalition of America, TCA στο εξής) διατηρώντας δεσμούς μαζί τους και στη συνέχεια. Όπως διαπιστώνεται από την εγγραφή του στο FARA, ο Μέτο Κολόσκι δρα ως “ξένος πράκτορας” της Τουρκίας, μαζί με τον Jason Miko. Η TCA βοηθά οικονομικά την UMD με όποιον τρόπο μπορεί, και την βοηθά πολύ.

Η μέθοδος μαζικής επικοινωνίας των UMD και TCA με τους πολιτικούς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με συγκεκριμένα άτομα κλπ, υλοποιείται με τη βοήθεια του λογισμικού Capwiz. Τα μηνύματα είναι προκαθορισμένα και με την τοποθέτηση του ταχυδρομικού κώδικα ενός ατόμου, το πρόγραμμα βρίσκει όλα τα μέσα ενημέρωσης, τους πολιτικολυς και άλλους προκαθορισμένους στόχους στην περιοχή. Έπειτα, μπορεί κανείς να επιλέξει από το μενού επιλογών τη μέθοδο επικοινωνίας (ταχυδρομείο, e-mail) και να στείλει σε όλες τις προβλεπόμενες οργανώσεις ή άτομα. Η μόνη αλλαγή που επιτρέπει το πρόγραμμα είναι ο χαιρετισμός και η υπογραφή.

Η υποστήριξη των τουρκικών λόμπι στις ΗΠΑ προς τα Σκόπια δεν είναι καθόλου τυχαία. Συνέβη αφού ο Νικόλα Γκρουέφσκι άνοιξε το ζήτημα της ιδιοκτησίας όσων προσέφυγαν στην πΓΔΜ από την Ελλάδα. Η Τουρκία τότε επέτρεψε την πρόσβαση των Σκοπιανών στα αρχεία της προκειμένου να βρουν τα έγγραφα και τις νομικές πράξεις που θα βοηθούσαν στην εκπλήρωση των αιτημάτων τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Βαλκανίων, συμμετέχουν επίσης στη βοήθεια των ενεργειών της UMD και στις εν γένει πολιτικές των Σκοπίων. Μεταξύ αυτών οι SEEMOκαι Eurolang, οι οποίες παρά το ότι επίσημα ασχολούνται με μια ποικιλία θεμάτων, κατά την τελευταία δεκαετία έχουν εξειδικευτεί σε επιθέσεις κατά της Ελλάδας και υπέρ της ΠΓΔΜ μέσα από τα ΜΜΕ. Είναι ενδιαφέρον να τονισθεί ότι συμμετέχουν και Έλληνες πολίτες σε αυτούς τους οργανισμούς και βοηθούν ενεργά τους προαναφερθέντες. Οι ΜΚΟ αυτές χρηματοδοτούνται από κυβερνήσεις (Γερμανία, ΗΠΑ, κλπ) αλλά και από το Ίδρυμα Open Society του Σόρος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζουμε πως όταν στις 20.07.2009 οι Τούρκοι έστησαν “εορταστική εκδήλωση” έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, για την επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Κολόσκι είχε υψώσει πανό που έγραφε “SHAME ON GREEK TERRORISTS FOR KILLING U.S. DIPLOMATS”

Όσο για τη μεδοθολογία που χρησιμοποιούν Τούρκοι και Σκοπιανοί για την προώθηση των στόχων τους; Η ύπατη πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, κυρία Νίνα Γκατζούλη, είχε επισημάνει τότε ότι Άγκυρα και Σκόπια χρησιμοποιούν την ίδια εταιρία “λόμπινγκ”,την Hill and Knowlton που λειτουργεί υπό την επίβλεψη του διαβόητου Henry Kissinger.[10]

Μία πολύ σημαντική παρένθεση: Άσκηση πολιτικής επιρροής – από ποιόν και γιατί

Στις 2/1/2008, 11/4/2008, 25/3/2009 και 11/12/2009 η κυβέρνηση της πΓΔΜ πλήρωσε το ποσό των 160.000 δολαρίων στην Orion Strategies ως αμοιβή υπηρεσιών και στις 12/3/2008 το ποσό των 93.342 δολαρίων στην Quinn Gillespie & Associates ως αμοιβή υπηρεσιών που αφορούν κρατικά ζητήματα, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες 395 επαφές από πλευράς της κυβέρνησης των Σκοπίων οι οποίες κατά την περίοδο 2007-2010 φρόντισαν την προώθηση των εξής ζητημάτων υπέρ του κρατιδίου:

1.Το ζήτημα της ονομασίας μεταξύ Ελλάδας-πΓΔΜ
2.Την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
3.Την υποστήριξη της απόφασης S. RES. 459[11] της Γερουσίας των ΗΠΑ για την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και ενημέρωση αυτής
4.Την ενημέρωση σε ζητήματα μεταρρυθμίσεων της πΓΔΜ για την ένταξη της το ΝΑΤΟ
5.Τη συζήτηση του ζητήματος της ονομασίας κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
6.Τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του γερουσιαστή McConnell για την ψήφιση της απόφασης S. RES. 459
7.Τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις Ελληνικές δράσεις απέναντι στην πΓΔΜ
8.Ενημέρωση για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
9.Παράκληση για συνάντηση με μια πλειάδα γερουσιαστών όπως οι Benjamin Cardin, Bob Casey, John Kerry, Barbara Boxer, κλπ, με τον ΥΠΕΞ της πΓΔΜ Μιλόσοσκι
10.Δεκάδες ανοικτές επιστολές προς τον βουλευτή Mark Souder σχετικά με τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και το ΝΑΤΟ, παρακλήσεις προς συνάντηση του Σκοπιανού πρέσβη Jolevski με το γερουσιαστή Richard Lugar, γενική διαχείρηση σχέσεων και ιδιαίτερα ως προς το ζήτημα της ονομασίας
11.Σχέσεις με τα ΜΜΕ
12.Συνάντηση με την Γ.Γ. Κοντολίζα Ράις
13.Κυκλοφορία δημόσιας δήλωσης της κυβέρνησης της πΓΔΜ
14.Ενημέρωση των ΜΜΕ
15.Πιέσεις της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας
16.Συνάντηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Γκρουέφσκι με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
17.Σχόλια του Καναδού ΥΠΕΞ ως προς το German Marshall Fund of the U.S.
18.Δελτίο Τύπου σχετικά με την απόρριψη από την Ελλάδα της Σκοπιανής προσέγγισης
19.Συναντήσεις με την Ελλάδα, διαπραγματεύσεις ως προς την ονομασία
20.Την απόφαση H. Res 486[12] της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κατά των εχθρικών δραστηριοτήτων και της εχθρικής ρητορικής της πΓΔΜ έναντι της Ελλάδας
21.Τα εμπιστευτικά τηλεγραφήματα των αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου (CODEL) σχετικά με την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ[13,14]
22.Τα εγκαίνια της πρεσβείας της πΓΔΜ στις ΗΠΑ
23.Τη διαμαρτυρία των Αθηνών ενάντια στο “Ελληνο-μακεδονικό” λεξικό
24.Την παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού των Σκοπίων στο Συνέδριο των “National Press Club Newsmakers”
25.Σχετικά με την απόφαση S. RES. 169 της Γερουσίας των ΗΠΑ για την αυτονόμηση και αυτοδιάθεση του Θιβέτ[15]
26.Ενημέρωση ως μέλος της World Health Organisation στην Ταϊβάν

Όπως θα προσέξει ο αναγνώστης, τα ποσά που καταβλήθηκαν αφορούν την αποστολή ενός απλού ηλεκτρονικού μηνύματος ή ένα τηλεφώνημα…

Τι έκανε την ίδια περίοδο η Ελλάδα;

Η Ελλάδα κατά την περίοδο 2007-2009 κατέβαλε μόλις 87.134,5 δολάρια στην εταιρεία λόμπι BKSH & Associates[16] με την οποία είχε υπογράψει ένα εξάμηνο συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2007, που αφορούσε συμβουλές στρατηγικής και συλλογή πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης εκτελεστικών παραρτημάτων και συνηγορίας υπέρ των ελληνικών θέσεων στην αμερικανική Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το ποσό αφορούσε την άρση του καθεστώτος βίζας προς τη χώρα μας (το καθεστώς βίζας είχε αρθεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Ελλάδας), καθώς και για να γίνουν γνωστές στην ελληνική κυβέρνηση οι απόψεις του Γερουσιαστή Richard Lugar, του υπουργείου Eθνικής Aσφαλείας (Department of Homeland Security), ο οποίος είχε υποβάλει την σχετική με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, απόφαση S.RES.459.


Αξίζει να αναφερθεί ότι η BKSH & Associates είχε αντιπροσωπεύσει επίσης την Blackwater USA καθώς και αρκετούς δικτάτορες και αντιδημοκρατικά καθεστώτα στο Ζαίρ, τη Σομαλία, τη Νιγηρία και τις Φιλιππίνες, επισύροντας την παγκόσμια κατακραυγή, κυρίως για την αντιπροσώπευση του Αχμάντ Τσαλάμπι και του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσου και την υποστήριξη τους στον πόλεμο στο Ιράκ, η οποία βασίστηκε σε πληροφορίες που παρείχε η εταιρεία οι οποίες αργότερα αποδείχτηκαν ψευδείς. [17]

Κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε για την προώθηση των θέσεων μας στο ζήτημα της ονομασίας με τα Σκόπια. Κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε για την άσκηση επιρροής στα φλέγοντα εθνικά μας ζητήματα της Κύπρου, της Θράκης, της Ηπείρου. Η ελληνική κυβέρνηση τότε θεώρησε την άρση του καθεστώτος βίζας απείρως σημαντικότερη από την υφαρπαγή του ονόματος και της ιστορίας μας από το σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων,εν είδει μάλιστα της συνόδου του ΝΑΤΟ, την κατοχή της Βόρειας Κύπρου από τους Τούρκους, την διεκδίκηση της Ηπείρου από τους Τσάμηδες, ή την “τουρκική μειονότητα” της Θράκης..

Ωστόσο, από τον Πίνακα Εξόδων του Ελληνικού ΥΠΕΞ[18] ενδεικτικά για το έτος 2007 διαβάζουμε:

Κεντρική υπηρεσία 141.325.030,04
Διπλωματική υπηρεσία 237.193.784,23
Υπηρεσίες εξωτερικού εμπορίου 19.627.633,85
Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού 10.980.638,39
Σύνολο: 409.127.086,51

Παραθέτουμε ενδεικτικά τα έξοδα του ΥΠΕΞ και για το έτος 2008[19] ώστε να γίνει αντιληπτή από όλους η αδράνεια του ελληνικού ΥΠΕΞ η οποία, σε αντιδιαστολή με την αδιάκοπη και έντονη δράση των γειτόνων, οδήγησε στην εθνική ανυπαρξία της Ελλάδας.

Στη σελίδα 3 του Πίνακα Εξόδων καταγράφονται αναλυτικά οι δαπάνες του ΥΠΕΞ. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας παρουσιάζεται ανύπαρκτη, όπως είναι και η επιρροή που ασκεί. Όχι επειδή δεν μπορούσε να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια το Ελληνικό ΥΠΕΞ, αλλά διότι επέλεξε να τα διαθέσει προφανώς στα χρυσά, μπλέ και πράσινα παιδιά και στις εκδηλώσεις τους, αντί να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις, όπως έκαναν και κάνουν Σκόπια και Τουρκία, της οποίας μάλιστα τα έξοδα που αφορούν την άσκηση πολιτικής επιρροής είναι πράγματι απίστευτα.[20,21,22]

Συμπέρασμα; Οι ΗΠΑ πρέπει να προβούν στη σύλληψη του Μέτο Κολόσκι

Το σημαντικό είναι πως μόνο οι λομπίστες εκείνοι που εκπροσωπούν τα συμφέροντα μιας ξένης χώρας οφείλουν να εγγραφούν στο FARA. Οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να ασκήσουν πολιτική επιρροής για να υποστηρίξουν τι είναι ή δεν είναι καλό για το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς να χρειάζεται να εγγραφούν στο FARA. Ωστόσο, εάν ασκεί κάποιος πολιτική επιρροής εκπροσωπώντας την Ελλάδα ή ως μέλος ενός διεθνούς οργανισμού όπως παραδείγματος χάριν η UMD, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των “Μακεδόνων” σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να εγγραφεί στο FARA. Το FBI παρακολουθεί τις κινήσεις όλων αυτών. Και εδώ είναι που ο Μέτο Κολόσκι και η UMD καταπατούν το νόμο. Όντας καταχωρήμένοι στο FARA ως ξένοι πράκτορες δεν μπορούν να συνηγορήσουν ή να ασκήσουν πίεση ιδρύοντας ¨Μακεδονικό” διαβούλιο στο αμερικανικό Κογκρέσο!

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι το εξής: Από τη στιγμή που ο Κολόσκι είναι εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας, πώς γίνεται να του επιτρέπεται να ασκεί πιέσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για ένα “Μακεδονικό” διαβούλιο, παρακάμπτοντας την Πράξη Εγγραφής (FARA) των ξένων πρακτόρων στις ΗΠΑ; Τι ακριβώς κάνουν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις για αυτό; Έχει γίνει από κανέναν σχετική αναφορά στο FBI;


MacedoniaHellenicLand.Eu


Παραπομπές

1.http://www.dlapiper.com/

2.http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/41/83/1/2/lang,el/
3.http://www.usnews.com/opinion/articles/2008/08/18/5-foreign-governments-orion-strategies-has-represented
4.http://orionstrat.com/
5.http://www.manta.com/c/mm7skmv/orion-strategies
6.http://en.wikipedia.org/wiki/Randy_Scheunemann
7.http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2444/81/lang,el/
8.http://www.thedailybeast.com/topics/orion-strategies-llc.html
9.http://www.rieas.gr/research-areas/global-isses/transatlantic-studies/813.html
10.http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/18/33/lang,el/
11.http://frwebgate.access.gpo.gov/cgi-bin/getdoc.cgi?dbname=110_cong_bills&docid=f:sr459is.txt.pdf
12.http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/BILLS-111hres486ih/pdf/BILLS-111hres486ih.pdf
13.http://www.balkanleaks.eu/en/10skopje53.html
14.http://wikileaks.ch/cable/2008/03/08SKOPJE174.html
15.http://www.tpprc.org/documents/resolutions/united_states/SRES_169_1995.pdf
16.http://www.bksh.com/
17.http://en.wikipedia.org/wiki/BKSH_%26_Associates_Worldwide
18.http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2009/books/apolog/index.html
19.http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/apolog/index.html
20.http://foreignlobbying.org/client/Embassy%20of%20the%20Republic%20of%20Turkey/
21.http://foreignlobbying.org/client/Government%20of%20Turkey/
22.http://foreignlobbying.org/client/Democratic%20Society%20Party%20%28DTP%29/

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Πράκτορας της Τουρκίας ο Πρόεδρος της Σκοπιανής Διασποράς

 1. Ὁ/ἡ pelito γράφει:

  Εγω παλι ενα θα πω σ αυτους που απευθύνεται ο συγκεκριμένος.

  Metodija A. Koloski

  Τι το Μακεδονικο σας θυμιζει αυτο το ονομα;
  Και να το ρωτησω καλυτερα

  Τα συμβολα γραφης , η προελευση των ονοματων του (αλλης προελευσης το ονομα και αλλης το επιθετο) η προφορα τους ,εχουν καμια σχεση με την Μακεδονια την οποια βιαζετε εδω και καιρο με το να επειτρεπετε μονο να συζητουν τετοιου ειδους ηλιθιοτητες;

  Και αν θελετε και αλλη αποδειξη δειτε και το βιντεακι με χαρτες του National Geographic
  ποτε εμφάνισαν καποιοι αυτο το φαντασμα .και ποσων χρονων ειναι αυτοι οι “Μακεδονες”

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.