Στο εδώλιο στέλεχος της ΕΥΠ για κατασκοπεία


Με την κατηγορία της κατασκοπείας και της ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση παραπέμπεται να δικασθεί τους επόμενους μήνες υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ! Είναι η πρώτη φορά που ανώτερος υπάλληλος της ΕΥΠ κατηγορείται για αυτό το αδίκημα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με βούλευμα που εκδόθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2011 το στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών φέρεται ότι παρακράτησε παρανόμως _και έκανε αποκλειστική χρήση_ απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που αφορούσαν την ασφάλεια του κράτους. Από την άλλη πλευρά ο κατηγορούμενος μιλά για σκευωρία σε βάρος του και για ενδοϋπηρεσιακές σκοπιμότητες.

Η έρευνα σε βάρος του 53χρονου πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Α’ Διευθυνσης Συλλογής Πληροφοριών ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010 όταν συγκεντρώθηκαν πληροφορίες ότι ο εν λόγω υπάλληλος χειρίζεται προσωπικά χιλιάδες απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ με αντικείμενο που ήταν εκτός δικής του αρμοδιότητας.

Διοικητικά στελέχη της ΕΥΠ μετά την μετάθεσή του από την συγκεκριμένη υπηρεσία, ζήτησαν από τον ίδιο να πληροφορηθούν το περιεχόμενο των εγγράφων που είχε στον φοριαμό του. Εκείνος φέρεται να τους ανέφερρε – όπως μνημονεύεται στα σχετικά δικαστικά έγγραφα- ότι «δεν κατείχε αρχεία της υπηρεσίας του και ό,τι βρισκόταν στις ντουλάπες και στο γραφείο του αφορούσαν προσωπικά του έγγραφα και έγγραφα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των υπαλλήλων της ΕΥΠ».

Επίσης, όπως σημειώνεται στα δικαστικά έγγραφα «αφού ανοίχτηκαν οι ντουλάπες και τα ερμάρια του κατηγορουμένου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν απόρρητα έγγραφα η πλειονότητα των οποίων ήταν ειδικού χειρισμού. Τα έγγραφα αυτά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην κατοχή του καθ’ όσον ο ίδιος δεν ήταν αρμόδιος για τον χειρισμό τους. Μέρος αυτών των εγγράφων ήταν της αρμοδιότητας της Α’ Διεύθυνσης από όπου είχε αποχωρήσει τον Νοέμβριο του 2009 και έπρεπε να τα είχε παραδώσει στον αντικαταστάτη του και αλλα άλλων υπηρεσιών της ΕΥΠ».

Στη δικογραφία περιέχεται κατάλογος τουλάχιστον 2.000 απόρρητων δελτίων πληροφοριών, δελτίων «επιχειρησιακών επαφών» και «πηγών» που αφορούσαν εθνικά κυρίως θέματα.

Ο νομικός εκπρόσωπος του υπαλλήλου της ΕΥΠ, δικηγόρος κ. Ανδρέας Πάτσης, ανέφερε ότι «οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και  το κατηγορητήριο ασθενές, που θα καταπέσει στην ακροαματική διαδικασία».

tovima.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

7 ἀπαντήσεις στὸ Στο εδώλιο στέλεχος της ΕΥΠ για κατασκοπεία

 1. Ὁ/ἡ Δάμων γράφει:

  Δεν περίμενα ότι εσείς θα παίζατε το παιχνίδι των στημένων κονδυλοφόρων καθεστωτικών πασοκικών εντύπων για να διασύρουν στελέχη με αγώνες και ιστορία… Ψάξτε το λίγο το θέμα πρωτού το αναρτήσετε…

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Φιντίας γράφει:

  Έχει δίκιο ο φίλος πριν… Όλοι ξέρουν το τι στήσιμο έπεσε σ´ αυτή την ιστορία… Μα ούτε τον “Ελεύθερο Τύπο” δεν διαβάζετε και ενημερώνεστε μόνο από το συγκρότημα; Γι αυτό πάμε κατά διαόλου…

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ filologos10 γράφει:

   Ευχαριστούμε για την πληροφορία αλλά και που επιβεβαιώνεται τον εαυτό σας… Την επόμενη φορά αλλάξτε IP τουλάχιστον πρώτα και μην σχολιάζετε με 2 και 3 ψευδώνυμα για να δημιουργείτε εντυπώσεις

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.