ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΕ: Νέα γροθιά στην προδοσία του Μνημονίου από τον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή! Η Κομισιόν δεν ζήτησε ΠΟΤΕ να μπουν τα χρέη των νοσοκομείων στο έλλειμμα του 2009 !!!


Έχουν χάσει τον ύπνο τους με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή στο ΠΑΣΟΚ!

Μετά το Ηλεκτροσόκ για το αν μπορεί η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι, που το θεωρεί αντισυνταγματικό, έρχεται και αποκαλύπτει ότι τα χρέη των νοσοκομείων που εντάχθηκαν στο δις φορές αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009, δεν ζητήθηκε ΠΟΤΕ από την Κομισιόν!

Άλλη μια ελληνική «πατέντα» αποκαλύφθηκε, ενώ αποτελεί μια ακόμα περίτρανη απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκανε τα πάντα (μαζί με την ΕΛΣΤΑΤ) να δημιουργήσει έλλειμμα – μαμούθ για την Ελλάδα, κάνοντας το έλλειμμά μας το μεγαλύτερο στην Ευρώπη (15,4%) για να φέρουν την τρόικα, αφού τότε η Ιρλανδία διέσωσε τις τράπεζές της δημιουργώντας ένα παροδικό μεγάλο έλλειμμα!

Στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής, τόνιζε ότι «η ελληνική κυβέρνηση στις 21 Οκτωβρίου 2009 κοινοποίησε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής αναθεώρηση της εκτίμησης του δημόσιου ελλείμματος για το ίδιο έτος, που από το 5% (αναθεώρηση Απριλίου 2009), αυξανόταν στο 12,75%. Ένας από τους λόγους αυτής της αναθεώρησης ήταν η εισαγωγή στους εθνικούς λογαριασμούς, μη επαναλαμβανόμενων δαπανών που σχετίζονται με πληρωμές προς τους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού», και ρωτούσε την Κομισιόν: πρώτον, «με βάση ποιο άρθρο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εθνικών και Περιφερειακών Λογαριασμών (ESA 95) δικαιολόγησε η ελληνική κυβέρνηση την εισαγωγή των μη επαναλαμβανόμενων δαπανών στο έλλειμμα του 2009; Υπήρξε σχετική υπόδειξη εκ μέρους της Eurostat;» και δεύτερον, «ήταν υποχρεωμένη η ελληνική κυβέρνηση να συμπεριλάβει για εκείνο το έτος τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες, που αφορούσαν προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού; Ποια άλλα κράτη μέλη έχουν εντάξει στους εθνικούς λογαριασμούς τους, μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες που αφορούν σε οφειλές προς προμηθευτές υγειονομικού υλικού στα δημόσια νοσοκομεία».

Η απάντηση του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Σεμέτα:

Σύμφωνα με τo EΣΛ 95 (παράγραφος 1.57) – που ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ – όλες οι ροές πρέπει να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων. Οι κρατικές δαπάνες πρέπει, επομένως, να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων, όταν προκύπτει υποχρέωση πληρωμής από την παροχή εμπορεύματος ή υπηρεσίας και όχι κατά τη στιγμή του διακανονισμού.

Τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία συγκέντρωναν απλήρωτες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές τους για μια μεγάλη χρονική περίοδο και οι σχετικές δαπάνες δεν είχαν καταγραφεί στον υπολογισμό του κρατικού ελλείμματος. Η αρχική συμπερίληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής. Για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης ο κ. βουλευτής παραπέμπεται στο σημείο 4.14 της έκθεσης του 2010 της Επιτροπής σχετικά με τις στατιστικές του δημόσιου ελλείμματος και του δημόσιου χρέους της Ελλάδας που έχει αναρτηθεί στον ιστοτόπο της Επιτροπής.

Η ελληνική κυβέρνηση συγκρότησε μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων προκειμένου να επιβεβαιώσει την έκταση και την πηγή των νοσοκομειακών υποχρεώσεων. Η ομάδα αυτή παρείχε πληροφορίες για τις πηγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική στατιστική υπηρεσία ΕΣΥ για την καταγραφή των σχετικών νοσοκομειακών δαπανών στα αντίστοιχα έτη δημιουργίας των υποχρεώσεων. Ο κ. βουλευτής παραπέμπεται για περαιτέρω πληροφορίες για το ζήτημα αυτό στο σημείο 3 της έκθεσης της Eurostat για τις μεθοδολογικές επισκέψεις της ΔΥΕ στην Ελλάδα το 2010.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΕ: Νέα γροθιά στην προδοσία του Μνημονίου από τον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή! Η Κομισιόν δεν ζήτησε ΠΟΤΕ να μπουν τα χρέη των νοσοκομείων στο έλλειμμα του 2009 !!!

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Όταν ο Π.Τσίμας ( ΜΕGA) δηλώνει ότι οι ΔΝΤδες όταν διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έδειξε ΙΧΝΟΣ διάθεσης να διαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου και απλά το υπέγραψε δεν το πίστευαν…ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;;;;;;

  Η λύση είναι μία…….κι αυτή είναι η ανατροπή της χούντας και η εκτέλεση όλων όσων ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση…….χωρίς δίκες και χωρίς αναβολή……

  σύλληψη…….Γουδί……..ΜΠΑΜ…….τάφος……. και δημιουργία χωματερής στους τάφους τους να μην βρούνε ησυχία ποτέ….

  γρήγορα ΝΑΙ πρόχειρα ΟΧΙ…..

  Δεν με νοιάζει αν αυτό γίνει με εξέγερση των πολιτών ή με τανκς στην βουλή…….δεν με νοιάζει ο τρόπος…..

  Αυτό που με νοιάζει είναι η απόδοση δικαιοσύνης και να γίνουμε πραγματική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ!!!!!!!!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.