Νέο Σύμφωνο Σταθερότητας. Το παιχνίδι είναι στημένο.


Τσακώθηκαν, φώναξαν, τσίριξαν, μαλλιοτραβήχτηκαν και πλέον τα δύο καλά φιλαράκια μας δείχνουν το δρόμο για την επόμενη μέρα της Ευρώπης. Έμμεση Ευρώπη δύο ταχυτήτων, με επιβράβευση των καλών και τιμωρία των κακών. Και βέβαια κρατούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα της κρίσης του καλού και του κακού. Όμορφα.

Προσέξτε τώρα τι γίνεται. Αφού μας κατατρόμαξαν – σην περίπτωση της χώρας μας δικαίως για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους άδικα, προσπαθούν να φορμάρουν την Ευρώπη κατά πως τους βολεύει. Οι Γερμανοι μπορούν να εργάζονται μόνο με πρωτόκολλα; Αυτό το ονομάζουμε ISO και υποχρεώνουμε και τους υπόλοιπους να το ακολουθήσουν, υλοποιώντας ένα κοστοβόρο και αναποτελεσματικό σύστημα που απλά βολεύει τους Γερμανούς, επειδή δεν μπορούν να εργασθούν διαφορετικά. Δημιουργούν ανάγκες κατά πως τους βολεύει, πχ Α.Π.Ε. Αντίστοιχα παραδείγματα παντού.

Ευτυχώς, που στην οικονομία, ο τελευταίος Γερμανός οικονομολόγος, φλυαρεί μόνο εντός Γερμανίας. Ατυχώς η Γερμανία επηρεάζει τόσο την Ευρώπη.

Που θα αποτύχει η Ευρώπη ξανά;

Η Ευρώπη παίζει σε ένα παιχνίδι Αγγλοσαξωνικό, που δεν κατανοεί, και δεν ενδιαφέρεται και να το μάθει. Ή λοιπόν ασχολείται με την πραγματική οικονομία – και παίζει σε παγκόσμιο ΑΕΠ 30 τρις (ότι κάνει η Ινδία και η Κίνα για τους δικούς τους λόγους), ή παίζει στο φαινομενικό παγκόσμιο ΑΕΠ των 50 τρις, με κίνδυνο να γράψει και αντίστοιχες ζημιές. Θα τις καταγράψει. Μπορεί να τις αντέξει; Αμφιβάλω. Και βλέπω να αποτυγχάνει από τους ίδιους τους πολίτες.

Στο ανωτέρω διάγραμμα φαίνεται η κίνηση των καταθέσεων στην Ελλάδα, και η τάση τους.  Νομίζετε ότι   απέχει από το να δούμε αντίστοιχα charts καιι για τις Ευρωπαίκές τράπεζες; Αμφιβάλω. Και τότε θα είναι πρόβλημα της Γερμανίας και όχι της Ευρώπης. Δεν θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω την στάση της Μέρκελ. Το έκανα παλαιότερακαι δεν θέλω να κουράσω. Απλά νομίζω ότι για όσο θα υπάρχει αυτής της ποιότητας πολιτικοί στην Γερμανία, η Ευρώπη θα μικραίνει (και μαζί η Γερμανία).

nikosletter.blogspot.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.