Ψάχνουν να αποσυνδέσουν το χαράτσι από το λογαριασμό της ΔΕΗ…


Της Ελένης Κωσταρέλου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποσύνδεσης του ειδικού τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ για το 2012 αφήνει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ετοιμάζει νομοθετική διάταξη για την αποκατάσταση των αδικιών.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη, το ειδικό τέλος ακινήτων θα υφίσταται και τον επόμενο χρόνο και δεν τίθεται ζήτημα κατάργησής του -αν και εξετάζουν αλλαγές ως προς τη διαδικασία πληρωμής.

Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, δεν αποκλείεται η αποσύνδεση της πληρωμής του τέλους από το λογαριασμό της ΔΕΗ, δεδομένης και της αρνητικής στάσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς τη σύνδεση του φόρου με το λογαριασμό.

«30 φόροι σε έναν»

Στο πλαίσιο του Εθνικού Φορολογικού Σχεδίου, όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένως και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, διερευνάται το ενδεχόμενο επιβολής ενός ενιαίου φόρου στα ακίνητα, που θα αντικαταστήσει ουσιαστικά τους πάνω από 30 φόρους και τα τέλη που σήμερα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων με διάφορους τρόπους.

Για την ώρα οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται εν αναμονή της σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία θα ρυθμίζονται ορισμένες αδικίες. Για πλήρη αποκατάσταση των αδικιών, όπως είπε ο κ. Πλασκοβίτης, θα υπάρξει ειδική νομοθετική διάταξη, η οποία δεν αποκλείεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που ήδη ετοιμάζεται.

Οι αδικίες που θα αποκαθιστά η εγκύκλιος μεταξύ άλλων αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, την πλήρη απαλλαγή από το τέλος των ατόμων με αναπηρία άνω του 80%, καθώς και την επιβολή μειωμένου τέλους 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τα γκαράζ.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα εντοπίσουν λάθη στο λογαριασμό της ΔΕΗ, είτε ως προς την τιμή ζώνης είτε ως προς την επιφάνεια, θα απευθύνονται στους δήμους, ώστε να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσής τους.

Στη συνέχεια οι δήμοι θα αποστέλλουν τα διορθωμένα στοιχεία στη ΔΕΗ. Ο ιδιοκτήτης οφείλει να πληρώσει τώρα το τέλος και με τη διόρθωση των λαθών θα υπάρξει συμψηφισμός. *

enet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ Ψάχνουν να αποσυνδέσουν το χαράτσι από το λογαριασμό της ΔΕΗ…

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Και πολύ καλά θα κάνουν……

  και μετά να το “συνδέσουν ” με τον κ**ο τους……

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ pelito γράφει:

  Αν λοιπον εχει αυτη την σταση η ΕΕ για το συγκεκριμένο θεμα ,παει να πει οτι υπαρχει καποιο προβληματακι και δεν μπορω να καταλαβω τι κανει ο δικηγορικός σύλλογος και δεν χώνει κάποιον από αυτούς μέσα.

  Η μήπως μαζι με ολα τα αλλα κατάργησαν και αυτον τον σύλλογο.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.