Μπαμπινιώτης-Νανόπουλος: «Χρειάζεται επειγόντως ένας νέος ελληνικός διαφωτισμός»…


Η χώρα μας χρειάζεται ένα νέο κίνημα, μακριά από λαϊκισμούς, το οποίο θα αλλάξει τις νοοτροπίες των Ελλήνων και σταδιακά θα δημιουργήσει τις πνευματικές και πολιτικές συνθήκες μιας πραγματικής εξόδου από τη σοβαρή κρίση, για την οποία όλοι έχουν το μερίδιο της ευθύνης τους και γι’ αυτό δεν πρέπει οι ευθύνες για τη σημερινή κατάληξη να επιρρίπτονται αποκλειστικά στους πολιτικούς.

Σ’ αυτό συμφώνησαν ο καταξιωμένος γλωσσολόγος Γιώργος Μπαμπινιώτης και ο διεθνούς φήμης φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος, οι οποίοι είχαν ένα ζωντανό δημόσιο διάλογο μεταξύ τους, καθώς και με το πολυπληθές κοινό, χθες το βράδυ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με θέμα «Επιστήμες και ανθρωπισμός: Εξανθρωπισμός των επιστημών ή εξεπιστημονισμός του ανθρωπισμού;».

imerisia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Μπαμπινιώτης-Νανόπουλος: «Χρειάζεται επειγόντως ένας νέος ελληνικός διαφωτισμός»…

  1. Ὁ/ἡ Kynorodi γράφει:

    Πράγματι, δεν έχουν ευθύνη μόνο οι πολιτικοί, ευθύνες αλλά μεγάλες, τεράστιες ευθύνες έχουν και οι καταξιωμένοι… όλοι! Οι καταξιωμένοι που δεν θέλουν να καταλάβουν το εξής απλό, ΜΟΝΟ όταν η Βουλή και η κυβέρνηση (όχι βέβαια η συγκεκριμένη) αποκτήσουν την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ των πολιτών, τότε και μόνο τότε θα λυθούν όλα τα θέματα και θα δούμε άσπρη μέρα, τα υπόλοιπα είναι φλυαρίες…..

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.