Και τώρα, αρχίζουν οι εκβιασμοί για την 7η δόση!


Νέα, πρόσθετα μέτρα για το 2012 και… όποιος αντέξει!

Φορτωμένοι όχι με δώρα, αλλά με απαιτήσεις για σκληρά πρόσθετα μέτρα εντός του 2012, καταφθάνουν οι ελεγκτές της Τρόικας αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Με τη λαίλαπα των φοροεισπρακτικών μέτρων να μην έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα έσοδα, το φετινό έλλειμμα να καλπάζει στο 10,5%-11% και την ύφεση να ξεπερνά τις προβλέψεις, οι αποκλίσεις είναι πλέον σαφές ότι θα φθάσουν τουλάχιστον τα 4 δισ. ευρώ, ποσό που οι δανειστές μας θα επιβάλουν να καλυφθεί μέσω καινούργιων αιματηρών θυσιών.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας που τώρα ξεκινά συνδέεται με την πρώτη δόση του δεύτερου δανείου προς την Ελλάδα -η οποία ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ- προοιωνίζεται καινούργιο γύρο εκβιασμών, πολύ σκληρότερο από αυτόν που εκτυλίχθηκε για τα 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης.

Σήμερα, λίγο προτού συνεδριάσει το ΔΝΤ για να εγκρίνει, όπως αναμένεται, τη χορήγηση των 2,2 δισ. ευρώ που αποτελούν το μερίδιό του από την 6η δόση, τα τεχνικά κλιμάκια του Ταμείου, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. θα έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφουν στη χώρα μας, ώστε να πιάσουν από αύριο δουλειά στα υπουργεία και να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των υψηλόβαθμων στελεχών της Τρόικας στις 12 Δεκεμβρίου.

Στην ατζέντα των ελεγκτών περιλαμβάνονται η διαμόρφωση του πλαισίου της νέας δανειακής σύμβασης, του επικαιροποιημένου Μνημονίου και η εξειδίκευση μέτρων ύψους 5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, με έμφαση στην περιστολή των δαπανών. Η «καταιγίδα» των νέων ρυθμίσεων θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

 • Έγκριση των αναλογιστικών μελετών των επικουρικών ταμείων από την Τρόικα, προκειμένου να ξεκινήσει ο νέος γύρος περικοπών στις επικουρικές συντάξεις.
 • Επιπλέον «μαχαίρι» σε κοινωνικές παροχές και επιδόματα, ώστε να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ.
 • Επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα Ταμεία και τα νοσοκομεία και λήψη μέτρων για πρόσθετη εξοικονόμηση πόρων.

Παράλληλα, η Τρόικα θα βάλει στο μικροσκόπιό της την αποτελεσματικότητα ήδη ψηφισμένων μέτρων στα οποία έχει επισημανθεί περιορισμένη έως ελάχιστη πρόοδος, όπως η εργασιακή εφεδρεία, το κλείσιμο ή η συγχώνευση δημόσιων φορέων και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Ειδικά στο μέτωπο του δημόσιου τομέα, η καθυστερημένη -σε σχέση με τα υπεσχημένα- έναρξη εφαρμογής του μέτρου της εφεδρείας και ο τρόπος που υλοποιείται, σε συνδυασμό με τη δυστοκία στο πεδίο των «λουκέτων» και της αναδιάρθρωσης υπηρεσιών, έχουν στρώσει το «χαλί» για να εγείρουν οι ελεγκτές εκ νέου αξιώσεις περί πλήρους «παγώματος» των προσλήψεων και απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων.

Ωστόσο, το μείζον πρόβλημα είναι ότι, πέρα από όλα τα παραπάνω, ο ανηλεής βομβαρδισμός των πολιτών με «χαράτσια» και το σύνολο των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν όχι μόνο δεν κατάφεραν να φέρουν τα προϋπολογισθέντα έσοδα στα δημόσια ταμεία, αλλά βύθισαν ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία στην ύφεση.
από τον Ελεύθερο Τύπο

apneagr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Και τώρα, αρχίζουν οι εκβιασμοί για την 7η δόση!

 1. Ὁ/ἡ pelito γράφει:

  Πετάξτε τους έξω.

  Αυτοι δεν θα σταματήσουν .
  Πετάξτε τα λαμογια εξω με μια απλή φράση .
  Το κλείνουμε το μαγαζί

  Τοσο απλα .
  Πετάξτε τα λαμογια εξω , ο κόσμος είναι λιγο πριν την εξέγερση.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.