Οδηγούν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης σύντομα και με το νόμο


Ο διάβολος κρίνεται στις λεπτομέρειες γι΄ αυτό και η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση και έγκριση της συμφωνίας Μέρκελ – Σαρκοζί για την αλλαγή της Ευρώπης προκειμένου να κάνει ταμείο. Σίγουρα, όμως, όπως κάθε αδύναμη χώρα, πόσο μάλλον αυτή, θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σκληρές περιόδους λιτότητας αν θέλει να ανταποκριθεί στους δρακόντειους κανόνες που επιβάλει η Γερμανία.

Επίσης, το μέλλον της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένο, ακόμη κι αν πετύχει το κούρεμα χρέους κατά 50%. Μπορεί δηλαδή να πάμε σε αιματηρές θυσίες για να πετύχει το PSI και να διαπιστώσουμε σε λίγο καιρό ότι αυτό δεν αρκεί και είμαστε έξω από το ευρωπαϊκό κοστούμι με την υπογραφή της Μέρκελ στην ούγια.

Διότι εκτός από την υποχρέωση για μείωση του ελλείμματος κάτω από 3%, υπάρχει και η πρόβλεψη για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς καθώς και για δραστική μείωση του χρέους.

Πώς θα καταφέρει λοιπόν η Ελλάδα να πετύχει σε δύο χρόνια μείωση του ελλείμματος από το 9,5% στο 3% όταν δεν το κατάφερε με τόσα μνημόνια που φάγαμε στο κεφάλι;

Πώς θα καταφέρει να κάνει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς όταν αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και τις οφειλές του το δημόσιο; Εκτός κι αν κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις σε δραματικά επίπεδα για να επιτύχει πλεονάσματα. Αλλά με τις άλλες ανελαστικές δαπάνες τι θα κάνει;

Επίσης, πως θα καταφέρει να μειώσει το δημόσιο χρέος όταν ακόμη και η πρόβλεψη της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου κάνει λόγο για ποσοστό 120% το 2020;

Επομένως, αν δεν συμβεί κάτι πιο δραματικό, κάποια μέτρα πιο δραστικά τότε η Ελλάδα σύντομα θα βρεθεί εκτός Ευρωζώνης και με το νόμο.

antinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.