Ο τελευταίος προϋπολογισμός σε ευρώ


Υπερψηφίστηκε χτες στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2012. Ο προϋπολογισμός είναι σε ευρώ επειδή είναι δύσκολο να υπολογιστεί το ποσό σε δραχμές, αφού κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η ισοτιμία δραχμής-ευρώ μετά από την έξοδο από την ευρωζώνη και τη στάση πληρωμών.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος προσπάθησε να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα και είπε πως η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη θα γίνει το 2013, αν και ευχήθηκε να καταστραφεί ο πλανήτης το 2012, ώστε αφενός να πληρωθούν οι γραφές και αφετέρου να μη χρειάζεται να παλεύουμε πια με τους προϋπολογισμούς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε έναν ακόμα απολογισμό της θητείας του –τον 158ο- και είπε ότι δεν παραιτήθηκε επειδή απέτυχε αλλά επειδή ήταν πολύ πετυχημένος και δεν ήθελε να δημιουργήσει κόμπλεξ στους άλλους με αυτή του την υπεροχή.

Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε –για 297η φορά- πως δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, οπότε δεν πρόκειται να φύγει από την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι αν χρειαστεί να στέκεται όρθιος στο ένα πόδι.

Ο Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ούτε συμπολίτευση, ούτε αντιπολίτευση, αλλά μια μαλακία και μισή.

Η Αλέκα Παπαρήγα είπε πως το ΚΚΕ θα επιδιώξει να μην πετύχει κανείς από τους στόχους αυτού του προϋπολογισμού –λες και υπάρχει περίπτωση να πετύχει-, ενώ κάλεσε το λαό να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο –ακόμα και για φονικό σεισμό και χολέρα-, οπότε όλοι οι Έλληνες, που είμαστε αραχτοί και ανέμελοι τα τελευταία χρόνια και έχουμε γίνει πλαδαροί από την καλοπέραση, να έχουμε το νου μας μη μας τη φέρουν μπαμπέσικα.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε πάλι ένα κάρο μαλακίες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προϋπολογισμό «χώρας της υποσαχάριας Αφρικής», ξεχνώντας πως το σχόλιό του είναι ρατσιστικό και δεν ταιριάζει με το ευαίσθητο αριστερό του προφίλ.

pitsirikos.net

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.