Παπαδήμος, στην Ολομέλεια της Βουλής: Η κρίση, θα έχει διάρκεια


«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική συγκυρία μεγίστης ευθύνης. Ελάχιστες γενιές ήρθαν αντιμέτωπες με τέτοιας κρισιμότητες προσκλήσεις», υπογράμμισε ο κ. Παπαδήμος κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2012, επισημαίνοντας ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν «να υπερβούμε τις δυνάμεις μας».

Αναφερόμενος στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος τόνισε ότι είναι δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος στόχος, ενώ δεν έκρυψε ότι η υλοποίηση του νέου προϋπολογισμού απαιτεί «προσπάθεια διαρκείας».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μεμψιμοιρούμε, ούτε να συνεχίσουμε όπως είπε, την πρακτική των αλληκατηγοριών για το παρελθόν.

«Η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει αν εγκαταλείψουμε τη μάχη για το μέλλον», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι η επιτυχία είναι υπόθεσή όλων και υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές.

Αναγνώρισε παράλληλα ότι η οικονομική κρίση δεν είναι μια μπόρα που θα περάσει, «αλλά θα έχει διάρκεια», καθώς όπως είπε, είναι αποτέλεσμα λαθών και παραλείψεων που οδήγησαν στη συσσώρευση του δημοσίου χρέους.

Δήλωσε ακόμη ότι κατανοεί τον προβληματισμό του μέσου πολίτη που βλέπει τα εισοδήματα να μειώνονται και την ανεργία να αυξάνεται, αν και όπως είπε «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν». «Η εθνική προσπάθεια θα είναι πολυετής, θα χρειαστεί μόχθος και επιμονή» συνέχισε, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία ότι η δεκαετία που διανύουμε μπορεί να αποβεί «μια κερδισμένη δεκαετία».

Ο κ. Παπαδήμος διαμήνυσε ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και ξεκαθάρισε ότι η θέση μας στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη. «Δεν θα χάσουμε απερίσκεπτα το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό κεκτημένο, τη θέση μας στη Ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι «ενωμένες και αλληλέγγυες οι χώρες της Ευρώπης θα ξεπεράσουν την κρίση», ενώ κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό. «Η Ελλάδα μπορεί να έχει το μέλλον που της αξίζει. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.