Άρχισαν νωρίτερα ..τα «κάλαντα» από τους οίκους αξιολόγησης!


Η πρώτη «καμπάνα» ήρθε πολύ νωρίς για την Ευρώπη και τη Σύνοδο Κορυφής.

Μπορεί κάποιοι ευρωπαίοι ηγέτες να πανηγυρίζουν (άλλοι το κάνουν μόνο μπροστά στις κάμερες), ωστόσο οι οίκοι αξιολόγησης πιέζουν και πάλι τη Μέρκελ, προειδοποιώντας με υποβάθμιση όλη την ΕΕ!

Η Moody’s σε σημερινή της έκθεση χτυπά και πάλι καμπανάκια, αφού όπως λέει δεν πείστηκε από τη Σύνοδο.

Μάλιστα, επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες υποβαθμίσεις όλων των χωρών της ΕΕ, με την αιτιολογία ότι η Σύνοδος δεν έδωσε οριστικές απαντήσεις στην κρίση χρέους.

Η Moody’s αναφέρει ότι αναμένει την επανεξέταση των αξιολογήσεων για το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, εκτός και αν, όπως λέει χαρακτηριστικά, σταθεροποιηθούν στο εγγύς μέλλον οι συνθήκες στις πιστωτικές αγορές.

«Όπως ανακοινώσαμε το Νοέμβριο, θα χρειαστεί να επανεξεταστούν οι αξιολογήσεις όλων των κρατών της ΕΕ, εκτός και αν σταθεροποιηθούν στο εγγύς μέλλον οι συνθήκες στις πιστωτικές αγορές. Το ανακοινωθέν (της ΕΕ) δεν μεταβάλλει αυτήν μας την άποψη και συνεχίζουμε να αναμένουμε την ολοκλήρωση της επανεξέτασης αυτής κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012».

Λέτε να υποβαθμίσουν καμία Γερμανία να γελάμε;

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.