Πρώην, τέως και νυν άρπαγες


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ ψάξαμε για θέμα. Βγήκε απ’ το κοινοβουλευτικό παρελθόν, με «δράστες» πολιτικούς. Παχύδερμα που τα παρατηρεί ο πολίτης, μελετά τα καμώματά τους και του’ ρχεται να ξεράσει. Για την αχτύπητη ομάδα της συγκερασμένης «ιδεολογίας» που έφτιαξαν με ζήλο, ανθεκτική στις επικρίσεις και στον χρόνο.

ΔΟΥΛΕΨΑΝ μερόνυχτα για το σινάφι χτίζοντας μεθοδικά τα προνόμιά τους. Αχόρταγοι ως φύσει είτε θέσει πλεονέκτες, άρπαξαν απ’ τα μαλλιά την ευκαιρία της ζωής τους για…προκοπή. Σε συγκυρία παχέων αγελάδων και πανελλαδικής ρεμούλας που κυρίως ευθύνονται οι ίδιοι. Απ’ τα βουλευτικά τους έδρανα, λοιπόν, μιας βουλής που κουβαλάει την ιστορία της, έριξαν κάτω τη ματιά και είδαν τον κόσμο «απασχολημένο». Ποιος προσέχει τι λένε και τι ψηφίζουν στις πολύωρες συνεδριάσεις τους…Ζαλίστηκαν με τους μισθούς διευθυντάδων κι άνοιξε η όρεξή τους. Είδαν(;) μίζες υπουργών και ζήλεψαν, συντάξεις εξασφαλισμένων γηρατειών και τις θέσπισαν (πολλαπλές) για πάρτη τους. Κι όταν ήρθε η ώρα του μισθού (βουλευτική αποζημίωση το λένε), κοίταξαν ψηλά, σκοπεύοντας ψηλότερα. Στους δικαστές, που ο μισθός του ήταν «εγγύηση». Συνέδεσαν το μηνιάτικό τους με εκείνο του Πρ. του Αρείου Πάγου και καθάρισαν. Πήγαν για ύπνο, ήσυχοι για τον…ιδρώτα τους  που δεν θα πάει χαμένος, για τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

ΑΥΤΑ, «τότε». Σήμερα τι; Ακούσαν κάτι για κρίση και τινάχτηκαν οι «πρώην» οι «τέως» και οι «νυν», ξυπνώντας απ’ τον λήθαργο. Είδαν ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια και, χωρίς σύσπαση τους προσώπου τους, περιμένουν τη δικαίωση. Για νόμιμες διεκδικήσεις που είχαν ξεχαστεί και μόνο αυτοί δεν ξέχασαν. Για ένα παιχνίδι με τα νεύρα του πολίτη. Τηλεφωνήθηκαν μεταξύ τους, συντονίστηκαν και περιμένουν.

ΚΑΙ, βέβαια, το’ ξεραν και το’ θελαν να παραμείνει μυστική η λίστα (όπως εκείνη που βρωμάει…Ελβετία), αλλά τα πράγματα αγριεύουν. Κι αν ο πολίτης κράταγε γιαούρτια για τους σημερινούς, συγκεντρώνει (παλιά και χαλασμένα) και για τους παλιούς. Απ’ τον Άκη και τον Θεοδωράκη, μέχρι τους Μελάδες και Τσιπλάκους. Οι παλιοί και ξεχασμένοι(;) χοντρόπετσοι δεν δίνουν πεντάρα για το ξεφωνητό, αλλά κάποιοι «εν ενεργεία» (λέγε με Τσιτουρίδη) έσπευσαν για δήλωση…μετανοίας. Οι άλλοι θα τα τσεπώσουν σε χρόνο ανύποπτο, ασπρισμένοι με «ανώδυνα» γαλακτοκομικά. Ωστόσο, να ξέρουν πως πολλοί μιλάνε για μια «17 Νοέμβρη», που θα συγκροτούσε κάποια παχύδερμα.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.