Προοο-σο-χή!!!


thumb

Της Χριστίνας Κοραή

Η σιδηρά κυρία ‘Ανγκελα Μέρκελ χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και πέτυχε όλα όσα ήθελε. Και το τελευταίο κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής έχει τη σφραγίδα της. Έθεσε τη δημοσιονομική πειθαρχία υπεράνω όλων (ueber alles) και κραδαίνει στο χέρι τις αλυσίδες, έτοιμη να τις βάλει στα χέρια και τα πόδια των απείθαρχων.

O Kάμερον αντέδρασε διότι προτάσσει την πρωτοκαθεδρία του “Σίτι” του Λονδίνου και δεν θέλει και πολύ αυστηρούς ελέγχους. Ο Σαρκοζί όμως, που φοβάται μήπως οι αγορές που επιτίθενται και πολιορκούν το Παρίσι οδηγήσουν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας ενώ οδεύει προς προεδρικές εκλογές το 2012, τάχθηκε στο πλευρό της Καγκελαρίου. Μήπως και ηρεμήσουν οι αγορές. Το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο είναι γεγονός. Όποια κράτη-μέλη θα εμφανίζουν έλλειμμα μεγαλύτερο του 0,5% του ΑΕΠ (από το 3% που ήταν μέχρι σήμερα με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη) θα τιμωρούνται αυστηρά. Η χαλαρότητα που οδήγησε στα μεγάλα χάλια της Ελλάδας, τέλος.

Προοο-σο-χή λοιπόν μας διατάσσει η Καγκελάριος. Όχι μόνο στους απείθαρχους αλλά και σ΄ αυτούς που μπορεί να ξεφύγουν λίγο από τη γραμμή. Προοο-σο-χή. Και όχι όπως στο στρατό που ο στρατιώτης μπορεί να βγάλει τη γλώσσα μόλις ο στρατηγός γυρίσει την πλάτη. Η προο-σο-χη της Μέρκελ στους λαούς της Ευρώπης θα είναι ΠΡΟΣΟΧΗ για μια ζωή. Με άγρια λιτότητα και τιμωρία.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.