Εθνικά επικίνδυνη η «τουρκολαγνεία» του Μπουτάρη


mpoutarhs_kemalΤην προηγούμενη εβδομάδα, από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, στο οποίο προΐσταται πλέον ο κ. Δήμας είχαμε κάποια ενθαρρυντικά σημάδια, σχετικά με μία πιθανή αλλαγή πλεύσης όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ένα… ευχάριστο διάλειμμα από την διαρκή υποχωρητικότητα και την τάση στρουθοκαμηλισμού η οποία δείχνει να κυριαρχεί τις τελευταίες δεκαετίες, ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Αναφερόμαστε φυσικά στα όσα είπε ο κ. Δήμας, αναφορικά με την έκθεση τουρισμού στην Σμύρνη.

Τότε το υπουργείο Εξωτερικών είχε αποστείλει αυστηρή προειδοποίηση – η πρώτη που είχε αποσταλεί με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Στ. Δήμα- προς το Επιμελητήριο της Σάμου να μη συμμετάσχει σε τουριστική έκθεση στη Σμύρνη στην οποία μετέχει με περίπτερο και το ψευδοκράτος.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών με το έγγραφό του υπ΄ αριθμόν 21/641/ΑΣ51111 με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 2011 αναφέρει ρητώς:«Όπως κάθε χρόνο, με την ευκαιρία της Τουριστικής Έκθεσης Σμύρνης» το υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε και εφέτος εγγράφως τα υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού και Τουρισμού για την ανάγκη πιστής τήρησης της πάγιας θέσης μας περί μη ελληνικής συμμετοχής σε εκδηλώσεις μέσω των οποίων προβάλλεται το ψευδοκράτος. Η θέση μας αυτή συμβαδίζει με τις αποφάσεις 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλούν τα κράτη μέλη να μην αναγνωρίσουν διευκολύνουν ή βοηθήσουν καθοιονδήποτε τρόπο την αποσχιστική αυτή οντότητα, η οποία επιδιώκει με κάθε τρόπο, την αποδοχή της από τη διεθνή κοινότητα».

Για το θέμα, ερώτηση είχε υποβάλλει και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αϊβαλιώτης. Και έτσι τις επόμενες ημέρες, μετά την έκδοση της οδηγίας και την δημοσιοποίηση του θέματος, τολμήσαμε να αισθανόμαστε λίγο λιγότερο επιφυλακτικοί ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται οι “ελληνοτουρκικές σχέσεις”.
Από ό,τι φαίνεται όμως, η όλη υπόθεση δεν ήταν τίποτε παραπάνω από … λόγια. Λόγια τα οποία δεν μεταφράστηκαν σε πράξεις. Γιατί λίγες μόνο ημέρες μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις, η ίδια η πραγματικότητα διέψευσε τις… οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Εκτός και αν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αντιπροσωπεύτηκε στην συγκεκριμένη έκθεση από τον ίδιο τον… Δήμαρχο, κ. Μπουτάρη δεν είναι ελληνικός κρατικός φορέας.
Την Παρασκευή λοιπόν που μας πέρασε, ο Γιάννης Μπουτάρης αναχώρησε για την Σμύρνη με… στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων Θεσσαλονίκης – Σμύρνης και την προσέγγιση των δύο πόλεων, στο πλαίσιο των ενεργειών για την προσέλκυση τουριστών.

Αυτή η επίσκεψη βαπτίστηκε μεν “κίνηση ανταπόδοσης του δημάρχου στην επίσκεψη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας (TURSAB), είκοσι μέλη της οποίας είχαν επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στις αρχές Νοεμβρίου “, προκειμένου ο κ. Μπουτάρης να μην προκαλέσει την άμεση αντίδραση του ΥΠ.ΕΞ. Πρόκειται όμως για στάχτη στα μάτια, για μια “τεχνικότητα” καθώς ο Μπουτάρης αντί να επιστρέψει την πρόσκληση στα μούτρα των διοργανωτών, αποφάσισε να πάει. Και όχι μόνο να πάει αλλά και να συναντηθεί με πλήθος “παραγόντων”.

Τα αποτελέσματα των… συναντήσεων

Και μάλιστα επρόκειτο για συναντήσεις που είχαν και καρπούς, καθώς μετά τις συναντήσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης είχαμε και διάφορες εξελίξεις. Όπως παραδείγματος χάριν την κουβέντα που άνοιξε για την δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης – Σμύρνης.

Κατά την επίσκεψη του Γ. Μπουτάρη τέθηκε σε συζήτηση η δημιουργία ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Σμύρνης. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας Μπασαράν Ουλούσοϊ ανέφερε πως «Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη ακτοπλοϊκής γραμμής ανάμεσα στην Σμύρνη και την Θεσσαλονίκη και για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας. Το ένα από τα δυο φεριμπότ μας χωρητικότητας 200 οχημάτων μπορούμε να το διαθέσουμε για το δρομολόγιο Σμύρνης- Θεσσαλονίκης. Θα αναχωρεί το πρωί και θα επιστρέφει το βράδυ». «Είναι η μεγαλύτερη προσδοκία μας να ξεκινήσουν πτήσεις Σμύρνης-Θεσσαλονίκης. Είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε τις αεροπορικές πτήσεις και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Θεσσαλονίκης-Σμύρνης» σημείωσε ο Εκρέμ Ντεμίρτας, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, γιατί είναι τόσο μεγάλη… προσδοκία για τους Τούρκους, η δημιουργία αυτής της συγκεκριμένης γραμμής. Αλλά αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία. Αυτό που θα έπρεπε να απασχολήσει, όχι μόνο τους δημοσιογράφους αλλά κυρίως το υπουργείο Εξωτερικών είναι το πώς ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επί της ουσίας προσπαθεί να χαράξει κάποιου είδους… αυτόνομη εξωτερική πολιτική, που έρχεται μάλιστα σε αντίθεση με την επίσημη εξωτερική πολιτική της χώρας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό ζήτημα, καθώς τέτοιου είδους κινήσεις δημιουργούν αν μη τι άλλο μια εικόνα γελοιότητας για την χώρα μας. Και αυτό είναι το λιγότερο επώδυνο. Επί της ουσίας ο κ. Μπουτάρης, χρησιμοποιώντας μια τεχνικότητα, υποσκάπτει την ίδια την εξωτερική πολιτική της χώρας. Και μάλιστα την εξωτερική της πολιτική έναντι της Τουρκίας, η οποία διαχρονικά υπήρξε ο κύριος αντίπαλος της χώρας μας σε μία σειρά από ζητήματα. Και η οποία συνεχίζει να κατέχει ένα μεγάλο μέρος της Κύπρου.

Φυσικά όλα τα παραπάνω μπορεί να μην ενδιαφέρουν τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος έχει επανειλημμένα αποδείξει την τουρκοφιλία του. Μια  κατάσταση που αν δεν είναι παθολογική σίγουρα έρχεται ως αποτέλεσμα ιδεοληψιών. Μπορεί κανείς όμως ένας Δήμαρχος, να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, σε οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου;

Έχει συχνά λεχθεί ότι σε αυτή την χώρα ο καθένας είναι ό,τι δηλώσει. Και κάνει ό,τι του γουστάρει. Αυτή όμως η νοοτροπία είναι που μας έφερε στο σημείο στο οποίο είμαστε σήμερα. Μήπως θα έπρεπε να αλλάξει αυτό επιτέλους; Η συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν μια καλή αρχή. Δεν θα έπρεπε κάποιος να αποδείξει ότι ο κ. Μπουτάρης δεν μπορεί έτσι, δίχως συνέπειες να αψηφά την εξωτερική πολιτική της χώρας μας;

Θα αναμένουμε στο συγκεκριμένο σημείο τις αντιδράσεις του κ. Δήμα. Όπως προφανώς θα τις αναμένουν και άλλοι. Από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Για να δουν κατά πόσο οι εδρεύοντες στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν αδένες ή είναι μία από τα ίδια, με τους προηγούμενους. Εάν συμπεριφορές σαν αυτές του κ. Μπουτάρη περάσουν δίχως καμία αντίδραση είναι βέβαιο ότι επί της ουσίας θα πρόκειται για ενθάρρυνση τους, από το επίσημο ελληνικό κράτος.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Εθνικά επικίνδυνη η «τουρκολαγνεία» του Μπουτάρη

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Ο μεθύστακας έχει χάσει την μπάλλα…..

  Μπερδεύει την ιστορία τόσο πολύ που είναι να γελάς……

  Θεωρεί ότι Θεσσαλονίκη ήταν μία πολυπολιτισμική πόλη που αυτός έχει την ευθύνη να την ξαναβάλει σε αυτή την κατάσταση……μόνο που ξεχνά το εξής……

  Η Θεσσαλονίκη χτίστηκε από τον Κάσσανδρο…..
  Πήρε το όνομα της από την κόρη του Φίλιππου που της έδωσε το όνομα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ επειδή είχε νικήσει του Θεσσαλούς σε μάχη!!!! ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΙΚΗ!!!!
  Η πόλη ΗΤΑΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ!!!!!ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!! Και όχι σαν την Αθήνα που ήταν εξαφανισμένη για 2000 χρόνια!!!!και από ένα χωριό που είχε καταντήσει την έκαναν πρωτεύουσα!!!
  Η Θεσσαλονίκη δεν πήρε τον τίτλο “συμπρωτεύσουσα” γιατί απλά ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΑΣΥΛΕΥΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΗΔΗ!!!!

  Όλες οι εθνότητες που υπήρξαν στην πόλη υπήρξαν κάτω από τον Αετό της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας!!!!! Είτε ήταν Αρμένιοι είτε οτιδήποτε άλλο!!! Γιατί απλά οι Βυζαντινοί πολίτες είχαν πραγματικά δικαιώματα αλλά οι ¨Ελληνες είχαν τον πρώτο λόγο στην πατρίδα τους!!

  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ!!!!!

  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΑΝΕ ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!!!!

  Και όταν ήρθε ο Εληνικός στρατός το 1912 έξω από την πόλη ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!!!

  Οπότε αν το 1941 η Θεσσαλονίκη ήταν κάτω από τον ζυγό της Τουρκίας θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η τροπή της ιστορίας αν ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!!!!!!!!!!!!!!

  Οπότε ρε καραγκιόζη ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ όταν θα ζητάς καλές σχέσεις με τους ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΡΑΓΙΑΣ!!!!!

  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΦΟΡΑ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!!! ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΛΑΚΑΣ!!!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.