Ο Κουβέλης “διάδοχος” του Γιώργου


Αν «διαβάσει» κανείς οριζόντια τις πολιτικές εξελίξεις, και κυρίως επιχειρήσει να ταυτοποιήσει συμπεριφορές, προτεραιότητες και αφετηρίες, θα διαπιστώσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα υπόγεια διεργασία στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Δίπλα σε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο σοκάρει, με το εύρος και την ποιότητα των απωλειών του σε εφεδρείες εμπιστοσύνης στην κοινή γνώμη, η Δημοκρατική Αριστερά και ο Φώτης Κουβέλης προβάλλονται και αναδεικνύονται ως προνομιακός χώρος για… προσωρινό «παρκάρισμα» ιστορικών ψηφοφόρων του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη φυσική πολιτική συνέχεια της Αλλαγής του 1981.
Φαίνεται αυτό και από όλες σχεδόν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι η Δημοκρατική Αριστερά εισπράττει… αχόρταγα ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι προτιμούν τον Φώτη Κουβέλη, από το να κάνουν το ακόμη μεγαλύτερο και μάλλον… μη αναστρέψιμο βήμα, της μετακίνησης είτε στο ΚΚΕ είτε στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι στις περισσότερες μετρήσεις, ο Φώτης Κουβέλης καταγράφεται ως ο πλέον δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, κάτι που του επιτρέπει να διεκδικεί την ψήφο συμπάθειας εκλογικών κοινών τα οποία κινούνται πέραν και εκείνου ακόμη του χώρου της Κεντροαριστεράς.
Ο Φώτης Κουβέλης λοιπόν, προβάλλει ως ο «φυσικός διάδοχος» του Γιώργου Παπανδρέου, στον λεγόμενο Δημοκρατικό χώρο. Όχι βέβαια για να αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ή για να εξελιχθεί η Δημοκρατική Αριστερά σε… κλώνο του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1974-1981. Αλλά για να λειτουργήσει ως το πλέον χρήσιμο ανάχωμα της… μεταστέγασης ψηφοφόρων, και να συγκρατηθούν δυνάμεις για τον επόμενο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Ίσως και για το… επόμενο ΠΑΣΟΚ.

logia-starata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.