ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ALTER


Γράφει ο violistis k

Συνάδελφοι  και συναδέλφισσες εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER,

Η δική μου συμβολή – συμπαράσταση στον αγώνα σας ξεπερνά τα τετριμμένα και αδιέξοδα των ηγεσιών των συνδικάτων που έχουν αναλάβει από πριν της εποχής της δικής μου συνδικαλιστικής δράση μέχρι σήμερα, να οδηγούν πάντοτε σε επαναλαμβανόμενες ήττες τους εργατικούς αγώνες.

Κυριαρχεί στις συνδικαλιστικές ηγεσίες το δόγμα ότι τα συνδικάτα αμύνονται σε όσα μπορούν και οπισθοχωρούν γιατί είναι αδύναμα και ο αγώνας ανάμεσα στο Κράτος της πολιτικής και οικονομικής ελίτ είναι άνισος.

Για το λόγο αυτό κάθε αγώνας εκμεταλλεύεται την αγωνία και τα προβλήματα των εργαζομένων , επειδή δεν είναι κατ’ ουσία αγώνας – μέσο των ίδιων των εργαζομένων, αλλά εργαλείο που διασφαλίζει τα συμφέροντα των κομμάτων και του Πολιτικού τους Συστήματος.

Έχουμε όμως παραδείγματα νικηφόρων αγώνων όπως τα πολύ πρόσφατα στην Αργεντινή.

Μην σας φοβίζει η Αργεντινή περισσότερο από το ντόπιο κομματοκρατικό πολιτικό σύστημα.

Οφείλεται να ξεπεράσετε τα εσκαμμένα και την παραδοσιακότητα  πάνω στην οποία εδράζεται και κτίζεται  η έννοια του αγώνα, της ελευθερίας, των νομοταγών πολιτών, της διεκδίκησης , των δίκαιων των αιτημάτων σας.

Ας  ορίσετε ( και ορίσουμε)  εσείς τι είναι ως προς τι,   το δίκαιο και το νόμιμο.

Θα πρέπει να αποφασίσετε ή να  μεταβληθείτε σε απόδειξη που θα σας σούρνουν  προς ίδιαν ικανοποίηση και δικαίωση, από συγκέντρωση σε συγκέντρωση κόμματα και οργανώσεις  «εναντίον» των κυβερνητικών επιλογών και της  βαναυσότητας του κεφαλαίου ή θα δείξετε ότι υπάρχει ο Άλλος Δρόμος. Και ο Άλλος δρόμος πρέπει να είναι επιλογή των εργαζομένων και όχι του Κομματοκρατικού Πολιτικού συστήματος.

Σας προτείνω να σκεφτείτε σοβαρά και να προσχωρήσετε στην ιδέα της απαλλοτρίωσης της επιχείρησης. Να ορίσετε ένα διευθυντικό προσωπικό, να ορίσετε τους μισθούς σας με βάση τις ανάγκες σας και όχι τι θέση έχετε στην επιχείρηση και να λειτουργήσετε τον σταθμό και όπως ήταν και ως καινοτόμο της φωνής και της δράσης των συνδικάτων και των εργαζομένων, που αφήνουν τα χαρακώματα και αντιμετωπίζουν σώμα με σώμα τον αντίπαλο εχθρό της ζωής τους.

Να λειτουργήσετε  παράγοντας ένα ανταγωνιστικά ποιοτικό  δημοσιογραφικό – παιδευτικό –  ψυχαγωγικό  και χρηστικό  ρόλο, που να προσελκύσει και την στήριξη και την συμπαράταξη και την αποδοχή του συνόλου των εργαζομένων της χώρας μας

Γνωρίζετε και από την δουλειά σας το μέγεθος της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας  με τις οποίες βομβαρδίζεται και εκφοβίζεται ο λαός, χωρίς να υπάρχει το αντίπαλο Μέσο.

Από την θέση σας, το οφείλετε πρώτα στον εαυτό σας, πρώτα στον αγώνα σας και πρώτα σε  όλους τους δεινοπαθούντες εργαζόμενους της χώρας μας.

Αποτολμήστε το.

Ακόμα και αν ηττηθείτε θα έχετε σπείρει τον τρόμο στους τρομοκράτες σας, θα έχετε σπείρει τον σπόρο του Άλλου Δρόμου για την κοινωνία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας έχουν ανάγκη από ένα νέο όραμα, έχουν ανάγκη από μια νέα ελπίδα, έχουν  την ανάγκη της αυτοπεποίθησης  και της αυτοδιάθεσης.

Συναδελφικά Β. Κωνσταντίνου

Πρώην συνδικαλιστής

Διαχειριστής του : http://agistri-doloma.blogspot.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.