Στο έλεος των συμβούλων!


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

Οι φωστήρες , του  οικονομικού επιτελείου,   ξαναχτύπησαν. Βλέποντας,  ότι η μείωση των εσόδων του κράτους είναι δραματική,  σκέφθηκαν νέο τρόπο να τα αυξήσουν.

Προτείνουν,   αν κάνεις συναλλαγή με κάρτα,  να έχει μείωση του ΦΠΑ 3% στις τιμές.

Προφανώς είναι οι ίδιοι, που στην εκκαθάριση φόρου, πρότειναν το σύστημα των αποδείξεων, με αποτέλεσμα να χάσουν τα αυγά και τα καλάθια,  όταν έγινε πράξη. Αλλά τι καλύτερο να περιμένεις με τον τρόπο που στελεχώνονται οι διάφορες επιτροπές που συσκέπτονται για να προτείνουν λύσεις ;  Διότι όταν  σε αυτές ,  μπαίνουν  πάνω από όλα κομματικοί  μετά οι σύμβουλοι του Υπουργού ή Γεν. Γραμματέα,  κατά κανόνα άσχετοι με το αντικείμενο ,   θα βλέπεις μόνιμα τρελές καταστάσεις.

Αλλά επανέρχομαι σε αυτό το  τρελό μέτρο. Ποιόν βοηθάει; Το κράτος θα αυξήσει τα έσοδα του; Το κράτος αποκλείεται να το πετύχει και οι λόγοι είναι αρκετοί. Αρχικά,  ο ήδη υψηλός ΦΠΑ,   έχει κάνει τις τιμές απλησίαστες. Αν δε συνδυασθεί και με την δραματική μείωση εισοδημάτων , την αυξανόμενη ανεργία,  που  έχουν  σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση της κατανάλωσης,   τα έσοδα από ΦΠΑ θα είναι και αυτά μόνιμα μειωμένα.    Αν δε υπολογίσεις τους επιχειρηματίες που αργούν  να τον  αποδώσουν,  για πολλούς λόγους , αλλά και η συμπεριφορά του καταναλωτή που κάνει παντού περικοπές και προσπαθεί να κάνει αγορά χωρίς απόδειξη διότι γλιτώνει από 10 εύρο και πάνω,  η κατάσταση είναι πλέον δραματική.

Και έρχονται οι καλοπληρωμένοι συμβουλάτορες του υπουργείου, οι οποίοι  αντί να δουν ποία είναι η πραγματική αιτία της μείωσης των εσόδων από τον  ΦΠΑ ,  ώστε  να προτείνουν την μείωση του,    να κινηθεί η αγορά  και να αυξηθούν  τα    έσοδα του κράτους,  σκέφτονται την λύση των καρτών! Ρωτήσανε αν ο καταναλωτής  έχει ακόμη κάρτες; Και ποιος θα χρησιμοποιήσει πλέον την πιστωτική,  με τραγικά ακόμη επιτόκια,  για να έχει μείωση  του ΦΠΑ; Το πάρτι έχει τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό. Θα μου πεις υπάρχει η χρεωστική. Ναι άλλα σε αυτή θα πρέπει να έχει λεφτά μέσα. Μα  πόσοι έχουν ή καλύτερα πόσοι έχουν υπόλοιπο σε αυτές;

Φαίνεται αυτά τα νέα βλαστάρια ζουν σε άλλο κόσμο. Άλλο σπουδές με διπλώματα, άλλο όμως το πεζοδρόμιο που είναι η πραγματική οικονομία και ζητάει πραγματικές λύσεις.

Αλλά ποίος να τις δώσει αυτές; Ο Υπουργός ; Μα άσχετος είναι και αυτός με το αντικείμενο, όποτε δέχεται ότι του σερβίρουν, οι αυλοκόλακες και οι μεγάλοι σύμβουλοι,  που έχει προσλάβει. Οι οποίοι έχουν τέτοια μύτη που δεν δέχονται κουβέντα από ένα παλιό πεπειραμένο που  παίζει  το πρόβλημα στα δάκτυλα.

Δεν βλέπεις; Άνοιξε  η εφαρμογή Ε9, αλλά έχει χίλια δύο προβλήματα , διότι αυτοί που την σχεδίασαν   δεν ρώτησαν κανένα,  με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία  φορολογούμενου να είναι  ατελείωτη.

Σε προτρέπουν λοιπόν, να αγοράζεις μέσω καρτών,  για να έχεις κέρδος στο ΦΠΑ,  ταυτόχρονα όμως  σε σπρώχνουν  στην αγκαλιά των τραπεζών. Μήπως τελικά αυτός είναι ο σκοπός τους; Να αυξήσουν  την λειψή πελατεία των τραπεζών;. Διότι η αύξηση εσόδων του ΦΠΑ με αυτό τον τρόπο δεν θα γίνει. Άρα;

Υ.Γ. Το κακό με αυτά τα φρούτα που κυκλοφορούν είναι, ότι  εισηγούνται και για τις εφεδρείες. Έχουν άποψη για το πώς θα στείλουν τον κόσμο στην εφεδρεία=απόλυση!

Οι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Στο έλεος των συμβούλων!

 1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  Ότι βλακεία σκεφτεί ένα από αυτά τα βλαμμένα γίνεται πράξη απ’ τον “πολυέξυπνο” ανεύθυνο και ανίδεο φρούτο που το παίζει ηγέτης. Αφού μας την έκατσαν με το μνημόνιο, τώρα σου λεν ξεδιάντροπα “αποτύχαμε”!
  Σε τι απέτυχες ρε. Ρήμαξες την ζωή οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων και το λες έτσι απλά; Και ζητάς να σου δώσουμε και νέα εντολή;
  Η χρεωστική αργεί και ίσως απορρίπτεται, η πιστωτική που έχει τα λεφτά για την τράπεζα πληρώνει αμέσως.
  Όλα για τις τράπεζες. Αφού όλοι τους είναι μέτοχοι.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.