Πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στη γερμανική Ferrostal για μίζες σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Να επιστρέψουν αμέσως όλοι οι δωροδοκηθέντες τα χρήματα στο Ελληνικό δημόσιο


Σε πρόστιμο που φτάνει σχεδόν τα 140 εκατ. ευρώ καταδίκασε τη γερμανική Ferrostal δικαστήριο του Μονάχου για μίζες σε Έλληνες και Πορτογάλους αξιωματούχους, με τις οποίες η εταιρεία εξασφάλισε επικερδή συμβόλαια για πώληση υποβρυχίων. Η απόφαση για την Ελλάδα αφορά την προμήθεια τεσσάρων υποβρυχίων το 2000.

Το πρόστιμο είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού μεταξύ της εταιρείας και του δικαστηρίου. Με άλλα λόγια η εταιρεία δέχεται ότι προέβη στις πράξεις της δωροδοκίας που της καταλογίζονται. Στη δίκη καταδικάστηκαν επίσης δύο πρώην ανώτατα στελέχη της εταιρείας, ως υπεύθυνοι για τις συναλλαγές, σε ξεχωριστή καταβολή προστίμων και φυλάκιση με αναστολή.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν αναμενόμενη, σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, καθώς οι δύο πλευρές είχαν φτάσει σε συμβιβασμό που προέβλεπε ήπιες ποινές για τους δύο καταδικασθέντες και την εταιρεία, την στιγμή που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη δίκες σε βάρος σχεδόν 50 άλλων υπόπτων σε σχέση με την υπόθεση Ferrostal.

Οι δύο καταδικασθέντες, οι 73χρονοι σήμερα Γιόχαν-Φρίντριχ Α. και Χανς-Ντίτερ Μ., ανέφεραν πως είχαν επιλέξει συνειδητά να μη λαμβάνουν γνώση σε τίνος το «πορτοφόλι» έφταναν κάθε φορά τα χρήματα, για δική τους προστασία.

Εμείς εδώ στην χώρα της ατιμωρησίας και της ρεμούλας, έντεκα περίπου χρόνια μετά, ακόμη δεν έχουμε βρεί σε ποιες τσέπες ζεσταίνονται όλα αυτά τα χρήματα, ποιους πολιτικούς, κόμματα και άλλους ιθύνοντες της βρωμιάς και της αλητείας δωροδόκησαν με τεράστιες μίζες οι Γερμανοί της Ferrostal, τις οποίες κλήθηκε να πληρώσει τελικώς ο λαός δια των φόρων.

Το πολιτικό καθεστωτικό σύστημα στην χώρα μας, προστατεύει δια νόμων, που το ίδιο ψήφισε, την ατιμωρισία όλων αυτών των κλεπτών, που έπρεπε τώρα να είναι στα κάτεργα και της φυλακής αλλά και εκτιμήσεως των πολιτών, αλλά δυστυχώς έχουν το θράσος (άμα δεν το είχαν δεν θα έκλεβαν) να μας διευθεντεύουν ακόμα. Το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι έκθετο δύο φορές. Μία διότι άπλωσε τα βρώμικα χέρια του και ενθυλάκωσε χρήματα με την απόφαση περί αγοράς των υποβρυχίων και άλλη μία διότι κομπάζει αδιάφορα προκλητικά κοροϊδεύοντας τους πάντες.

Τα χρήματα, ανέφεραν τα δύο στελέχη, μεταβιβάζονταν μέσω ενός κύκλου μεσαζόντων σε αξιωματούχους των δύο χωρών που ήταν υπεύθυνοι για τη λήψη των τελικών αποφάσεων, σύμφωνα με τους δύο καταδικασθέντες. Ανάμεσα στους «ωφεληθέντες» (έτσι το λένε τώρα το λάδωμα), σύμφωνα τις αναφορές που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ήταν και ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος (μόνο;).

syndesmos71

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.