«Του λέοντος παρόντος τα ίχνη του ζητείς;»


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΥΤΟΙ βαρέθηκαν να τα δηλώνουν κι εμείς να τα διαβάζουμε. Αυτά που θέλουν, όσα γουστάρουν. Μια φορά το χρόνο-τώρα στο διαδίκτυο. Άλλοτε κρυφά, τώρα φανερά, ωστόσο, υπολογισμένα. Απ’ το 2009 για μικρότερους κραδασμούς και βλέπουμε. Μια στιγμή οργής κι ύστερα λήθη και ανοχή. Με την πηγή των εισοδημάτων τους άγνωστη στο χώρο και το χρόνο. Με διαδρομές του χρήματος κάποιων μερακλήδων «ελβετικές» και «υπεράκτιες». Κι αν ψάξεις για ίχνη, θα κουραστείς. Κι αν φανταστείς πως κάποιου άρπαγα θα του τραβήξεις το γιακά-θα σου ορμήξουν οι άλλοι. Μέλη του ίδιου «σωματείου», θαμώνες του κλαμπ με μπράβους και βαστάζους.

ΔΕΝ παίρνουν από λόγια οι άνθρωποι, δεν θα μας κάνουν το χατίρι. Δεν πρόκειται να δηλώσουν την προέλευση των κεκτημένων τους και μόνο εμείς θα συζητάμε μια φορά το χρόνο με μάτια γουρλωμένα. Τι (κατ)έχει, για παράδειγμα, η κα Μπακογιάννη; Μην ξεχνάς τίνος είναι γόνος και τίνος σύζυγος. Πόσα ο κ. Καρατζαφέρης; Πούλαγε σανό, στα νιάτα του, ήταν και δημοσιογράφος. Κι αν δεν πιστεύεις πόσο…αποδοτικό είναι το επάγγελμα, κίνησε για τις τρεις βίλες ενός πρ. συναδέλφου του. Με πόσους…σάκους ταξίδεψε για την Ελβετία η κα Νταλάρα; Μην το ξεχνάς πως ρέει χρυσάφι από το στόμα του συζύγου της, που δεν άφησε συναυλία (έτσι λένε την ιεροτελεστία με το μπουζούκι) ανεκμετάλλευτη και «ιερό» χώρο απάτητο. Και του κ. Σηφουνάκη τα αστρονομικά ετήσια έσοδα (μικτά μετά της συζύγου), του κ. Βενιζέλου τα…ψιλά (της τάξεως των 3 εκατομμυρίων) για έξοδα της στιγμής και του κ. Πάγκαλου τα ακίνητα; Για τους παλιούς και τους παμπάλαιους να θυμηθούμε τα «βραχώδη» που έκαναν πλούσιο ένα σόι φτωχών πολιτικών και το αδήλωτο της Αρεοπαγίτου. Και, βέβαια, ξεχάσαμε τους ευρωβουλευτές μας που επαναπατρίζονται πνιγμένοι στο χρήμα (όσο θέλουν), μιας και οι καρμίρηδες της Εσπερίας νομοθετούν μετρώντας τη δεκάρα.

ΕΙΝΑΙ ενωμένοι-δυνατοί οι άνθρωποι και πάρ’ το απόφαση, μην τρέφεις αυταπάτες. Δεν θα σου κάνουν τη χάρη για το «πόθεν» και θα πεθάνεις με απορίες. Δεν χαλούν φιλίες μεταξύ τους-εκτιμούν το ψωμάκι που τρώνε, στηρίζουν το σινάφι. Κι αν αύριο δεν τους δεις σε καφενεία και εξέδρες-θα τους δεις μεθαύριο. Ως έλληνας που ξεχνάς και ψηφοφόρος μη τους χάσεις και σου λείψουν, μη τους αλλάξεις και χαθεί η συνέχεια, τα «ήθη» η παράδοση.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.