Το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών είναι 3ο κόμμα!


Γράφει ο Δευκαλίων

Φτάσαμε στις 20 Δεκεμβρίου, μόλις 5 ημέρες απέμειναν έως τα Χριστούγεννα.

Ας θυμηθούμε πως ήταν τα Χριστούγεννα στην πατρίδα μας πριν δύο χρόνια, το 2009. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν αισιόδοξοι, ήταν βέβαιοι ότι η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου θα τα έβγαζε πέρα, παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που είχε κληρονομήσει από την προκάτοχο της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Συνηγορούσε σε αυτή την αισιοδοξία και η δημόσια στάση του Γιώργου Παπανδρέου και των πρωτοκλασάτων Υπουργών του ΠΑΣΟΚ που δήλωναν όπου στεκόντουσαν και όπου βρίσκονταν:

– «Θα τα βγάλουμε πέρα μην φοβάστε έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση»

Ας θυμηθούμε πως ήταν τα Χριστούγεννα στην πατρίδα μας πριν ένα χρόνο, το 2010.

Η αισιοδοξία και η χαρά ήταν είδος εν ελλείψει. Αντιθέτως τα σφιγμένα και σκυθρωπά πρόσωπα πλήθαιναν. Είχε έρθει η πρώτη κρυάδα που απομάκρυνε την αισιοδοξία. Η Χώρα είχε ενταχθεί υπό την τριπλή επιτήρηση της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Η ανεργία είχε αρχίσει να ανεβαίνει, οι μισθοί να μειώνονται και οι δημοσιονομικοί στόχοι ο ένας μετά τον άλλον να μην επιτυγχάνονται και να καθίστανται ανέφικτοι. Για τους λίγους τότε σκυθρωπούς ήταν φανερό πως η μνημονιακή πολιτική αποτύγχανε. Όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι πρωτοκλασάτοι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν με την κομπορρημοσύνη την αμετροέπεια και το θράσος που πηγάζει από την άγνοια να διακηρύττουν:

–  «Σώσαμε την χώρα με το ΔΝΤ που ήρθε για το καλό μας, μην φοβάστε όμως κάποιες δυσκολίες έχουμε αλλά θα τις ξεπεράσουμε. Εξ’ άλλου τέλος του 2011- αρχές του 2012 ξανά βγαίνουμε στις αγορές»

Βλέπουμε και βιώνουμε πως είναι τα Χριστούγεννα εφέτος, το 2011. Τα σφιγμένα και σκυθρωπά πρόσωπα είναι πλέον συντριπτική πλειοψηφία κι αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις …είναι το πρώτο και μεγαλύτερο κόμμα. Η ανεργία, η ύφεση έχουν θεριέψει και θερίζουν τα ελάχιστα απομεινάρια πλούτου και κοινωνικής ευμάρειας. Ο λιμός και η μαζική επαιτεία είναι πλέον καθημερινή εικόνα και φαινόμενο στις λαϊκές συνοικίες και αγορές. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ευτυχώς -με την ετυμηγορία της θείας δίκης- απομακρυνθεί από την εξουσία αλλά τα απομεινάρια του, οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ παραμένουν και συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν ξεστομίζοντας τις πλέον ακραίες αντί-μνημονιακές θέσεις:

– «Δεν είχαμε σωστή πολιτική. Έπρεπε να δανειστούμε έγκαιρα για να μην καταλήξουμε στο μνημόνιο. Με την λάθος πολιτική μας καταστρέψαμε την χώρα»

Ναι καλά διαβάσατε! Αυτοί που είχαν σχέδιο και θα τα έβγαζαν πέρα, αυτοί που έσωσαν την χώρα με την προσφυγή τους στο ΔΝΤ, αυτοί που θα ξαναέβγαζαν την χώρα στις αγορές τέλος του 2011 αρχές του 2012, είναι οι ίδιοι που δηλώνουν ότι έκαναν λάθος γιατί δεν δανείστηκαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να εξαναγκασθούν να καταλήξουν στο ΔΝΤ, είναι οι ίδιοι που παραδέχονται ότι με την πολιτική τους κατέστρεψαν την χώρα.

Τώρα πως είναι δυνατόν να συστεγάζονται στο ίδιο κόμμα αυτοί που ακόμα θεωρούν ότι σώνουν την χώρα με την μνημονιακή πολιτική και αυτοί που θεωρούν ότι η μνημονιακή πολιτική καταστρέφει την χώρα, μόνον ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μπορεί να μας το εξηγήσει. Και τελικά ο ίδιος ο παν-ηγέτης Γιώργος Παπανδρέου, τι πιστεύει; Την έσωσε ή την κατέστρεψε την χώρα η επιλογή του μνημονίου;

Βάζετε στοίχημα ότι δεν θα αργήσει η ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να ηγηθεί του αντί-μνημονιακού αγώνα, του οποίου ο ίδιος θα κηρύξει την έναρξη από την πλατεία Αγίου Ανδρέα της Πάτρας;

Γιατί στην Πάτρα; Γιατί εκεί το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα κάποια πολιτική δύναμη. Αν τολμούσε ο Γιώργος Παπανδρέου να κάνει την έναρξη του αντί-μνημονιακού αγώνα από την Β΄ Αθηνών θα προέκυπτε μείζον πολιτικό πρόβλημα.
Τι είδους αντί-μνημονιακή επανάσταση να ξεκινήσεις όταν το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών είναι τρίτο κόμμα!

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών είναι 3ο κόμμα!

  1. Ὁ/ἡ pelito γράφει:

    Το Πασοκ ειναι τριτο κόμμα σε ολη την Ελλαδα .
    Στην Θεσσαλονίκη δεν είδατε τα ποσοστά . Ούτε 5%.

    Δεν ξερω βεβαια ποιος ειναι υπευθυνος να το κρινει ,αλλα ειναι δυνατον να ειναι κυβέρνηση ενα κόμμα με μονοψήφιο αριθμό και μηδενική αποδοχή ;

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.