Ανικανότης, το μέγα προτέρημα


Γράφει ο Μικρός Φωκίων 

Ο Μιχαλάκης ο τυχεράκιας (έγινε πετυχημένος για μια βόμβα που έσκασε στα χέρια του Ξηρού) ως συνεπής πολιτικός μας είπε ότι δεν έπρεπε να μπούμε στο μνημόνιο.

Τον θυμάμαι καθαρά. Μαζί με άλλους αγανακτισμένους ήταν έξω από την βουλή και φώναζε «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω. Ουστ!».

Επίσης θεωρεί ότι ακόμα και από την στιγμή που μπήκαμε στην ευλογία της χώρας, στο μνημόνιο, δεν διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση του ώστε οι όροι να μην μας καταστρέψουν τελείως.

Επίσης τον θυμάμαι να είναι στα κεραμίδια και να φωνάζει για την άνευ όρων παράδοση της χώρας και των κατοίκων της στην τρόικα και τις τράπεζες που αυτή εκπροσωπεί

Και στο τέλος είπε ότι η κυβέρνηση του, άρα και ο ίδιος, ήταν παντελώς ανίκανη. Και ο ανίκανος έχει την φιλοδοξία να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια να γίνει και πρωθυπουργός.

Αλλά μόνο ένας ανίκανος έχει τα προσόντα για τέτοιες θέσεις.

Από την άλλη έχεις τον Σαχινίδη να μας λέει ότι δεν έχει ιδέα για το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Γιατί να γνωρίζει; Στο υπουργείο Οικονομικών είναι;

Ο αχυράνθρωπος που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, αν και πριν λίγες μέρες είχε πει ότι δεν το νέο δάνειο δεν υπόκειται στο βρετανικό δίκαιο, έχει ήδη αποδεχθεί στις συζητήσεις για το κούρεμα να απεμπολήσει το ελληνικό δίκαιο.

Σιγά μην αφήσουμε την Ελλάδα να έχει επιλογές και πρωτοβουλίες. Από πού και ως που…

Όχι μόνο ξεπουλάνε το παρών και το μέλλον αλλά φροντίζουν και για τις χειροπέδες μας.

Μειώνονται τα διόδια. Από πέρυσι το Πάσχα. Ουπς! Λάθος. Όχι μόνο δεν μειώνονται τα διόδια αλλά θα δοθούν στους κατασκευαστές και επιπλέον χρόνια εκμετάλλευσης.

Αναλήψεις ως 400 χιλιάρικα έκαναν κάποιοι βουλευτές. Καθόλου περίεργο. Με τόσες περικοπές που τους έκαναν πως θα τα έβγαζαν πέρα; Πως θα αγόραζαν το γάλα του παιδιού τους; Αναγκάστηκαν οι κακόμοιροι να βάλουν χέρι στις πενιχρές τους οικονομίες για να τα καταφέρουν.

Πάλι ο Τσοχατζόπουλος θα «πληρώσει» με επανέλεγχο του πόθεν έσχες. Στο τέλος θα μας πείσουν ότι ο μόνος που συμμετείχε στο πάρτι ήταν ο ωραίος Άκης και όλοι οι υπόλοιποι ήταν αμέτοχοι. Αλλά…

Πάρτι με ένα άτομο δεν είναι πάρτι. Μ@λ@κία είναι.

Σε κάθε 100 ευρώ χάνουμε τα 20 λέει ο Μπένι. Αυτό συμβαίνει στα νούμερα. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε 100 ευρώ για να χάσουμε τα 20.

Σύμφωνα με έρευνα οι άστεγοι πεθαίνουν 30 χρόνια νωρίτερα από το μέσο όρο. Πρόκειται για άλλη μια προσφορά του συστήματος. Ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα από τη άπονη ζωή.

Να μην απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, είπε ο Ρέππας, αλλά να μειωθεί το δημόσιο κατά 150 χιλιάδες. Προφανώς δεν θα τους απολύσουν, θα τους εξαερώσουν.

Ο Νικολόπουλος της ΝΔ είπε ότι το κόμμα του διαφωνεί με τις περικοπές στις επικουρικές. Όπως είπε να φέρει την ρύθμιση ο Κουτρουμάνης τον Ιανουάριο. Γιατί το πρόβλημα των συνταξιούχων είναι αν ο νόμος θα έρθει τώρα σε κάνα – δυο μήνες

Και για να κάνει καλά Χριστούγεννα ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης η κυβέρνηση είπε να πάει λίγο πίσω το νομοσχέδιο.

Οπότε θα ψηφιστεί αργότερα, αλλά με αναδρομική ισχύ (δεν κάνω τον μάντη, απλά, έτσι συνηθίζει να παίρνει μέτρα η μνημονιακή κυβέρνηση).

Κάποιοι πολιτικοί είναι πολύ τυχεροί. Βρίσκουν και αγοράζουν ακίνητα με τιμές ξεφτιλιστικές. Με 15 – 20 χιλιάρικα αγοράζουν σπίτια 300 τετραγωνικών. Βέβαια λόγω κρίσης έχουν πέσει οι τιμές. Ο καημένος ο Ρουσόπουλος είχε δώσει, αν θυμάμαι καλά, κάπου 50 χιλιάρικα για ένα κωλόσπιτο με πισίνα.

Μικρός Φωκίων

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.