Κατάπαυση πυρός ή τελειωτικό χτύπημα;


thumb

Από το Μαρικάκι

Οι γιορτές περισσότερο από ποτέ φέτος  μοιάζουν με ολιγοήμερη κατάπαυση πυρός, μια ασφαλή ζώνη όπου για λίγες ημέρες ο κόσμος θα αφεθεί λίγο στην ησυχία του να ξεχαστεί από αυτά που τον κυνηγάνε, από την ανεργία, τους φόρους και τα έξοδα έως την ίδια την κυβέρνηση που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά.

Είναι όμως έτσι; Μήπως ενόσω θα οι περισσότεροι θα προσπαθούν να ηρεμήσουν και να ξεφύγουν  – όσο μπορούν ανάλογα με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας των πεπραγμένων εκείνων που σήμερα αποποιούνται τις ευθύνες τους σαν να ήρθαν απ’ τον Άρη – στο παρασκήνιο θα δίνεται το τελειωτικό χτύπημα και παίζονται οι τελευταίες πράξεις του δράματος;

Τι άλλο από τελειωτικό χτύπημα μπορεί να είναι η ιστορία της υπαγωγής των ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο;

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα xrimanews την είδηση που μετέδωσε χθες το Reuters σύμφωνα με την  οποία

«Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στην παραχώρηση του δικαίου των ομολόγων του PSI και στη μετατροπή του από ελληνικό σε αγγλικό σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το οποίο επικαλείται τραπεζίτες με γνώση των συζητήσεων. Το Reuters αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είναι αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων αλλά πως οι τραπεζίτες όχι στον ίδιο βαθμό.

Το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων είναι το σημαντικότερο και ίσως μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της κάτι που πλέον επιβεβαιώνεται ανοιχτά ακόμη και από το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση για την Ελλάδα. Δυστυχώς και αν οι πληροφορίες επαληθευτούν η ελληνική κυβέρνηση το έχει παραχωρήσει ρισκάροντας το μέλλον ολόκληρης της Ελλάδας».

Γιατί μετά οι πιστωτές δεν θα περιμένουν τα μνημόνια να αποδώσουν αλλά θα ζητήσουν ό,τι διεκδικούν δια της δικαστικής οδού με το φιλικό προς αυτούς βρετανικό δίκαιο.

Εύγε Μπένι που συμπάσχεις κιόλας με αυτούς που κάνουν τις θυσίες…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Κατάπαυση πυρός ή τελειωτικό χτύπημα;

  1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Και φυσικά ο Μπένυ έκανε την καταπληκτική δήλωσε στην βουλή ότι δεν μπορεί να μιλήσει δημόσια για το PSI….προφανώς γιατί συμφωνεί με το Αγγλικό Δίκαιο….

    Η απόλυτη φασιστική πρακτική ενός αποτυχημένου σε όλα υπουργού, προδότη και χαφιέ των τοκογλύφων….. στο μεγαλείο της…

    Μάλλον κάτι τύπους σαν τον Μπένυ, τον Bangalows και τον Βαψομαλλιά θα είχε αυτός που έδωσε στην Ελλάδα τον όρο “Ψωροκώσταινα”…..

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.