Λουκάς ο …..πολιτευόμενος


Έχω βαρεθεί τους ..ψευτο-σωτήρες αυτής της χώρας. Οπότε εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο σημερινός πρωθυπουργός.

Το έχω γράψει πολλές φορές. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος έχει δύο μείον, για τα οποία ουδέποτε μπήκε στο κόπο να δώσει εξηγήσει. Πρώτον, το ότι σφύριζε αδιάφορα, ως Κεντρικός Τραπεζίτης, όταν εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια του η λεηλασία του ελληνικού λαού, μέσω του χρηματιστηρίου το 1999.

Δεύτερον, ότι υπό τη δική του εποπτεία η κυβέρνηση Σημίτη «πείραξε» τα νούμερα με τα οποία μπήκαμε στην ΟΝΕ.

Επί πλέον, ξεκίνησε τη θητεία του με δύο ….φάουλ. Πρώτον, ήταν υπερασπιστής της τεθνεώσας συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. Ως εκ τούτου διαφωνούσε με το ύψος του «κουρέματος» που προβέπει η νεωτέρα συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Παρ’ όλα αυτά εδέχθη μια συμφωνία με τους όρους της οποίας ήταν αντίθετος. Αυτό, εξ ορισμού, εγείρει ένα θέμα αξιοπιστίας για τον ίδιο.

Το δεύτερο, εκείνο το …αμίμητο ότι «δεν είμαι πολιτικός». Προφανώς, το θεωρεί κακό πράγμα να είναι πολιτικός! Διαφορετικά ουδείς λόγος υπήρχε να μας το διευκρινίσει.

Όμως, από τότε ο κ. Παπαδήμος, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να πολιτικολογεί!

-Αποδέχθηκε σχεδόν ολόκληρη  την κυβέρνηση Παπανδρέου για να μην τον….δυσαρεστήσει, ενώ ο ομόλογος του στην Ιταλία το είπε και το έκανε .

-Ανέχθηκε να καλεί ο κ. Παπανδρέου ….υπουργικά συμβούλια

-Επιτρέπει στον προσωπικό του φίλο και Υπουργό Επικρατείας κ. Σταυρόπουλο να θέτει διαρκώς θέμα παράτασης της θητείας του.

-Χρησιμοποιεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να προβαίνει σε διαρροές παραπολιτικών όπως ακριβώς έκανε και ο προκάτοχός του.

-Προΐσταται  μιας κυβέρνησης, η οποία, κατά γενική ομολογία, αλληλοϋπονομεύεται.

-Τέλος, δίνει τροφή στα σενάρια περί ενδεχομένης καθόδου του στην πολιτική. Προφανώς και είναι δικαίωμά του. Αν, όμως, δεν ενδιαφέρεται γιατί δεν κόβει τη συζήτηση με το μαχαίρι, αλλά επιτρέπει να «τζογάρεται» το όνομά του στο πολιτικό χρηματιστήριο; Τραβάτε με και ας κλέω, δηλαδή!

Χθές ήρθε η κορύφωση όταν δήλωσε ότι δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό: ή ο κ. Παπαδήμος πολιτικολογεί  ή η Ν.Δ. μας δουλεύει όταν διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι υπάρχει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην οποία και επιμένει. Δεν μπορεί να λένε και οι δυο αλήθεια. Για αυτό και το ζήτημα πρέπει να ξεκαθαρίσει, εντός της ημέρας για να μην αιωρείται η αίσθηση, οτι άλλα λέμε και άλλα κάνουμε.

ΚΡ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Λουκάς ο …..πολιτευόμενος

  1. Ὁ/ἡ ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ γράφει:

    ΣΙΓΑ ΜΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.