Βρε άντε από κει χρονιάρες μέρες!


Τις θέσεις της για την Ελλάδα, την κρίση και τους πολιτικούς που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων όταν προ ημερών δημοσιεύθηκαν στην γερμανική εφημερίδα Dei Welt επανέλαβε η Νανά Μούσχουρη.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη της στην εκπομπή «Στα άκρα» είπε ότι η πολιτική τάξη της χώρας αποτελεί ανακύκλωση από τα παλιά και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου νέοι πολιτικοί. «Για την πολιτική τάξη δεν ανησυχώ καθόλου γιατί ότι δεν βγάζουν τώρα τα είχαν βγάλει από παλαιότερα. Διότι όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι είναι στις παρατάξεις και στις κυβερνήσεις. Δηλαδή υπάρχουν δύο τρεις νέοι που μπήκαν αλλά είναι ανακύκλωση από τα παλιά. Εκείνο που χρειάζεται η χώρα μας είναι να έχει νέους, νεότερους οι οποίοι να μην έχουν το παλιό το σύστημα. Πρέπει να βρεθεί ένα καινούργιο σύστημα στη χώρα μας, σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάτι ώστε να αλλάξει η κατάσταση» υπογράμμισε η Νανά Μούσχουρη.

Παράλληλα κατηγόρησε τους πολιτικούς ότι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και υποστήριξε ότι γενικά στην Ελλάδα συνηθίζουμε να επιρρίπτουμε την ευθύνη στους άλλους. «Λέμε ότι δεν φταίω εγώ. Φταίει ο προηγούμενος. Στη ζωή δεν πρέπει ποτέ να πεις ότι φταίει κάποιος άλλος. Και στην πολιτική δυστυχώς είναι αυτό. Δεν φταίει κανένας άλλος. Φταίμε εμείς που αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι πρέπει να το κάνουμε. Και όταν πούμε ότι γίνεται θα πρέπει να σκοτωθούμε αν είναι δυνατόν για να το κάνουμε. Αυτή είναι η υπερηφάνεια» σημείωσε η Νανά Μούσχουρη.

Επιπλέον είπε ότι θα πρέπει να έχεις αξία για να κάνεις κάτι στη ζωή σου και να μην στέκεσαι στις υποσχέσεις των άλλων. «Εμείς όταν ξεκινήσαμε μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο πόλεμο όταν ήμασταν μικροί ξεκινήσαμε για να χτίσουμε μία ζωή όλοι οι άνθρωποι της ηλικίας μου και οι γονείς μας μαζί. Το μόνο πράγμα που είχαμε ήταν η ταυτότητα μας. Είμαστε Έλληνες, την ιστορία μας. Δεν είχαμε τίποτα άλλο. Και ξεκινήσαμε να φτιάξουμε μία ζωή. Βασιζόμενοι σε αυτό. Ξέραμε πάρα πολύ ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από κανέναν. Είμαστε αυτόνομοι. Δηλαδή οι υποσχέσεις όταν κάποιος σου υποσχεθεί να πάρεις μία θέση πρέπει επίσης να είσαι άξιος να την πάρεις αυτή τη θέση. Χωρίς αξία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα δέχεται επίθεση στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Γερμανία  για την κακή οικονομική κατάσταση και τα πακέτα στήριξης η Νανά Μούσχουρη σημείωσε ότι οι ξένοι είναι αγανακτισμένοι με την χώρα μας αλλά δεν έχουν χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη τους. «Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν έχει χάσει τελείως την εμπιστοσύνη στη χώρα μας. Την αγαπάει. Αλλά καταλαβαίνω ότι είναι αγανακτισμένοι. Είναι λογικό γιατί όλος ο κόσμος δουλεύει πολύ σκληρά και όλος ο κόσμος βοηθάει όταν πρόκειται να δώσουν χρήματα στην Ελλάδα. Βεβαίως όλοι συμμετέχουν. Χωρίς αξία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

real.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.